«Την ρώτησα "βία;" και μου είπε βία. Αν δεν ήταν βία, θα...» - Μπάρκα & Καβατζίκης "αδειάζουν" τον Κιμούλη και τον δικηγόρο του

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Την ρώτησα

Σήμερα, Πέμπτη 27/4 πραγματοποιείται η δίκη για την καταγγελία εις βάρος του Γιώργου Κιμούλη από την Ζέτα Δούκα, την Δώρα Χρυσικού και τον Νίκο Ψαρρά, οι οποίοι κατηγορούν τον σκηνοθέτη για κακοποίηση στον χώρο της εργασίας τους. Πριν ξεκινήσει η δίκη, ο κατηγορούμενος παραχώρησε μερικές δηλώσεις οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις και σε αυτές στάθηκαν και η Δανάη Μπάρκα με τον Άρη Καβατζίκη στον αέρα του Πάμε Δανάη το ίδιο πρωί (δείτε εδώ αναλυτικά τι είπε έξω από το δικαστήριο).

Πιο συγκεκριμένα, επειδή ο Κιμούλης μίλησε για ψευδείς κατηγορίες και για ανθρώπους που προσπαθούν να "ανέβουν" εκμεταλλευόμενοι το κίνημα metoo, οι ίδιοι θέλησαν να ξεκαθαρίσουν τι συμβαίνει, προβάλλοντας το απόσπασμα με την εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα η οποία είχε γίνει στην ίδια εκπομπή και διευκρίνισαν ποια είναι η αλήθεια.

Διαβάστε επίσης: Ζέτα Δούκα: «Δεν σχολιάζω κάτι άλλο» - Η πρώτη αντίδραση μπροστά στις κάμερες για την δίκη Κιμούλη

Η απάντηση της Δανάης Μπάρκα & του Άρη Καβατζίκη στον Κιμούλη και τον δικηγόρο του

«Φυσικά και πρέπει να τιμωρούνται οι άνθρωποι που έχουν κάνει ψευδείς καταγγελίες, όπως πρέπει να τιμωρούνται και οι άνθρωποι που έχουν φερθεί άσχημα σε οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο. Το Me Too δεν είναι κίνημα μόνο για σεξουαλική κακοποίηση, είναι για εκφοβισμό, λεκτική βία, για εργασιακή βία», είπε αρχικά η παρουσιάστρια.

Και συμπλήρωσε: «Ωστόσο επειδή αναφέρθηκε ο κύριος Καπερνάρος στην δική μας εκπομπή και στον Άρη Καβατζίκη. Μίλησε για την λέξη βία, τι ειπώθηκε, για το αν οδηγήθηκε η Ζέτα Δούκα σε μία φράση η οποία μπορεί να μη την είχε υπολογίσει η ίδια, όπως άφησε να εννοηθεί. Πάμε να δούμε τι είχε συμβεί».

Αφού, λοιπόν προβλήθηκε το σχετικό αποσπάσμα με την εξομολόγηση της ηθοποιού για την ψυχολογική και λεκτική βία, που αντιμετώπισε από τον σκηνοθέτη, ο Άρης Καβατζίκης πήρε τον λόγο: «Ήταν μια διευκρινιστική ερώτηση, Δεν ήταν τοποθέτηση, υπήρχε επιτονισμός. Την ρώτησα "βία;" και μου είπε βία. Αν δεν ήταν βία, θα μου το έλεγε. Η δική μας δουλειά είναι να ρωτάμε και οι καλεσμένοι να απαντάνε. Είναι ο συνεντευξιαζόμενος κι ο συνεντευξιαστής».

Και η Δανάη Μπάρκα πρόσθεσε κλείνοντας το θέμα: «Σε σχέση με το απόσπασμα που μπορεί κάποιος να το έχει ξεχάσει, αλλά επειδή ειπώθηκε από τον δικηγόρο του κύριο Κιμούλη, τον κύριο Καπερνάρο, θέλαμε κι εμείς να το υπενθυμίσουμε ότι ο Άρης, ο οποίος είναι ένας έγκριτος δημοσιογράφος, ήθελε να κάνει μία διευκρινιστική ερώτηση και για εμάς. Όταν έρχεται ένας άνθρωπος απέναντί σου και σου λέει την αλήθεια του και τι θέλει να καταθέσει, φυσικά και εσύ θέλεις να μάθεις τι έχει συμβεί τι εννοεί, όπως και το τηλεοπτικό κοινό.

Την ίδια ημέρα είχε ειπωθεί κάτι για απειρία κι έλλειψη δημοσιογραφικής εμπειρίας και πολλά πράγματα, αλλά πολλές φορές κι ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις η εμπειρία μπορεί να μην είναι καν χρήσιμη. Εκείνη την στιγμή γίνεσαι άνθρωπος και ξεχνάς την ιδιότητά σου και ακούς τον απέναντί σου. Εκείνη την ημέρα είχαμε προσπαθήσει φυσικά να βρούμε και τον κύριο Κιμούλη κι όχι μία φορά, αλλά αρκετές φορές. Αλλά τελικά είχε μιλήσει στην Ράνια Τζίμα το ίδιο βράδυ της ίδιας ημέρας».

Διαβάστε επίσης: Η φωτογραφία που έδειξαν στο δικαστήριο ο Κιμούλης και ο δικηγόρος του για να αχρηστεύσουν τους ισχυρισμούς της Δούκα