«Το πρόβλημα αυτό είχε να κάνει με την καρδιά μου, έχω...» - Συγκινεί ο Χρηστος Πλαΐνης για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Η σπάνια εξομολόγηση του ηθοποιού

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Το πρόβλημα αυτό είχε να κάνει με την καρδιά μου, έχω...» - Συγκινεί ο Χρηστος Πλαΐνης για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Το βράδυ της Κυριακής 30/4 βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του OPEN, After Dark, ο Χρήστος Πλαΐνης, ο οποίος δεν παραχωρεί συχνά συνεντεύξεις, ωστόσο αυτή τη φορά έκανε μία εξαίρεση και μίλησε για όλους και για όλα "ανοιχτά".

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην καριέρα του, η οποία ξεκίνησε με πολύ περίεργο τρόπο, αφού το όνειρό του δεν ήταν να γίνει ηθοποιός, ωστόσο αυτό προέκυψε λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε. Μίλησε ακόμη, για την οικογένειά του, τους γονείς του, αλλά και τα παιδιά του (δείτε εδώ την εξομολόγηση για τους γάμους του), ενώ απάντησε και για το κίνημα metoo και τις καταγγελίες.

Η σπάνια εξομολόγηση του Χρήστου Πλαΐνη

«Ο ρόλος μου είναι αρκετά ευαίσθητος και ηθικός άνθρωπος που δεν αντέχει το ψέμα και την αδικία. Χαρακτηριστικά που έχουν εκλείψει πολύ στη σημερινή εποχή. Είναι ιδεαλιστής. Υπάρχουν καταιγίδες στον γάμο του Μάρκου και της Πιπίτσας και κάποια στιγμή θα έρθει ο χωρισμός. Σχετικά με τον τραυματισμό του δεν έχουμε νεότερα και την Μιράντα δεν την σκέφτεται πλέον ιδιαίτερα. Η κόρη στη σειρά είναι ερωτευμένη αλλά το ξεπερνάει σιγά σιγά. Νομίζω θα βάλει πλώρη για νέες περιπέτειες. Έχω κοινά με τον ρόλο μου ειδικά στο κομμάτι της τιμιότητας και της ηθικής», ανέφερε αρχικά για τον ρόλο του στη σειρά που πρωταγωνιστεί, Ο Παράδεισος των Κυριών.

Διαβάστε επίσης: Παράδεισος των κυριών: «Δεν έιναι σίγουρο ότι ο Μάρκος θα...» - Σοκάρει το spoil που έδωσε ο Χρήστος Πλαϊνης

«Η υποκριτική προέκυψε πολύ αργότερα. Εγώ έλεγα ότι πιλότος θα ήθελα να γίνω. Δεν είχαμε κάποια σχέση με το θέατρο, αλλά πηγαίναμε σε παραστάσεις. Δεν ήταν κάτι το οποίο μου έκανε κλικ από παλιά. Αυτό προέκυψε μετά. Το ερέθισμα ήταν ότι ξαφνικά βρέθηκα στο να μην ξέρω τι να κάνω. Εντελώς τυχαία. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένα πρόβλημα υγείας που είχα, ήθελα να πάω στην γυμναστική ακαδημία. Το πρόβλημα αυτό είχε να κάνει με την καρδιά μου, έχω πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας, κάτι πολύ φυσιολογικό, αλλά δεν σου επέτρεπε να κάνεις πρωταθλητισμό. Έτσι προέκυψε το θέατρο. Έτυχε να είμαι στην Σαντορίνη ένα καλοκαίρι που δούλευα, είδα έναν φίλο της αδελφής μου που θα έδινε στο Εθνικό, άρχισα να τον παρακολουθώ να κάνει αυτοσχεδιασμούς τα κομμάτια που θα έδινε για εξετάσεις και κάπως έτσι είπα "α, πάω στο Εθνικό"».

Στη συνέχεια εξήγησε πως δεν του αρέσει να βλέπει τον εαυτό του στην τηλεόραση: «Θέλω να παίρνω αποστασιοποίηση από τη δουλειά. Όταν έχω 10 ώρες γύρισμα στην δουλειά και να κάθομαι μετά να δω τη σειρά, δεν μπορώ. Μπορεί λίγο να δω στην αρχή να δω τι γίνεται αλλά από εκεί και πέρα δεν το βλέπω. Η γυναίκα μου με βλέπει και μου λέει τα καλύτερα.

Η δουλειά με έκανε χαμηλών τόνων. Δεν κρύβω κάτι αλλά δεν χρειάζεται να διατυμπανίσω και να προβάλλω κάτι παραπάνω. Όταν αναλώνεσαι πάρα πολύ δεν μπορείς να πείσεις εύκολα τον άλλον. Γίνεσαι τόσο οικείος που όταν θες να παρουσιάσεις τη δουλειά σου, δεν μπορείς να πείσεις. Εγώ θέλω να βγαίνω σε λίγες εκπομπές γιατί δεν έχω τι να πω μετά. Χάνεται η μαγεία της δουλειάς. Προσπαθώ να έχω μέτρο στη ζωή μου».

Ενώ εξήγησε πως ως μπαμπάς είναι πολύ χαλαρός: «Είμαι “σούργελο”, με κάνουν ότι θέλουν, ξεκάθαρα. Δεν είμαι αυστηρός. Προσπαθώ να είμαι, να βάλω την μπάσα φωνή και να επιβληθώ, τρόπος του λέγειν, αλλά νομίζω ότι με έχουν πάρει χαμπάρι. Νομίζω ότι η μικρή μου κόρη, η Νεφέλη, είναι κοντά στο μονοπάτι της υποκριτικής. Έχουμε πράγματα εξωφρενικά στο σπίτι. Να ντύνεται, να κάνει θεατρικά, να χορεύει. Προχθές είχαμε πάει σε ένα μεξικάνικο που είχε μουσικές και τέτοια και χόρευε. Η μία από τις δύο νονές της είναι η Νάντια Κοντογεώργη και την βλέπει και στα μιούζικαλ».

Σχετικά με τα παιδικά του χρόνια, επισήμανε: «Δεν θυμάμαι πώς μεγάλωσα. Δηλαδή, για κάποιο λόγο δεν έχω εικόνα του εαυτού μου για τα παιδικά μου χρόνια. Αρχίζω να θυμάμαι τον εαυτό μου και ψυχαναλυτικά κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό και ίσως πρέπει να το ψάξω, από το γυμνάσιο και μετά, από την πρώτη γυμνασίου. Πιο πριν δεν θυμάμαι. Οι γονείς μου χώρισαν το καλοκαίρι που θα πήγαινα πρώτη δημοτικού. Είναι ένα γεγονός σημαντικό στη ζωή μου που κάπως λειτούργησε».

«Δεν νομίζω ότι αυτό γίνεται μόνο στον δικό μας τον κλάδο αλλά για κάποιο λόγο ενδιαφέρει περισσότερο τον δικό μας. Όσοι κατήγγειλαν και δήλωσαν τα παθήματά τους, καλά έκαναν αλλά και εκεί χρειάζεται μέτρο. Θέλει ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και καθαρό μυαλό. Είμαι υπέρ των ατόμων που έχουν ζήσει κακοποιητικές συμπεριφορές. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς που δεν έχω ζήσει κάτι αλλά έχω ακούσει πράγματα. Για κάποιο λόγο με φοβόντουσαν», δήλωσε στο τέλος για τις καταγγελίες κακοποίησης που βγαίνουν στη φόρα στον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής.