Γέλαγε αμήχανα - Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για την φωτογραφία του με τον Βασίλη Μπισμπίκη από το γήπεδο

Η ερώτηση για την Δέσποινα Βανδή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γέλαγε αμήχανα - Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για την φωτογραφία του με τον Βασίλη Μπισμπίκη από το γήπεδο

Καλεσμένος στην εκπομπή Αταίριαστοι βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 2/5 ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν δίστασε να αναφερθεί στην συνάντηση που είχε με τον Βασίλη Μπισμπίκη στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος ανέφεραν πως είχαν ετοιμάσει να δείξουν τη φωτογραφία με τον ηθοποιό, αλλά υπήρξε ένα τεχνικό θέμα -δείτε εδώ το σχετικό στιγμιότυπο!

Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για την Δέσποινα Βανδή

«Γιατί δεν τη δείχνετε; Ωραία είναι», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα λίγο αργότερα ρωτήθηκε αν ακούει Δέσποινα Βανδή με τον ίδιο να απαντά: «Η αλήθεια είναι ότι όχι, δεν είμαι τόσο φαν της πολύ λαϊκής σκηνής αλλά ευχάριστα ακούω κομμάτια της Βανδή. Ευχάριστα ακούω».

Η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε κανάλι στο youtube

«Πήγα μια μέρα στο σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια, όπου έμενα τότε και είδα ξαφνικά τη φάτσα μου και λέω "Ωχ" και γύρισα πίσω. Πρέπει να έχεις πολύ γερές σταθερές ως χαρακτήρας για να μπορέσεις να πατήσεις στη γη. Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να απογειωθείς και μετά η πτώση και η πρόσκρουση να είναι πολύ απότομη και δύσκολη», είπε αρχικά ο ίδιος για την πρώτη φορά που αντίκρισε το εαυτό του σε αφίσα.

Και σε άλλο σημείο δήλωσε: «Δεν μπορώ να μπω στους κανόνες της επικοινωνίας και των επικοινωνιολόγων. Δεν υπήρχε περίπτωση εμένα να μου πει ο επικοινωνιολόγος μου να αποφύγω μια τηλεοπτική αναμέτρηση όπως τον Μητσοτάκη και να το κάνω».

Σχετικά με την οικογένειά του, δήλωσε: «Είναι πιο δύσκολο να είσαι καλός πατέρας ή καλή μητέρα από το να είσαι καλός πρωθυπουργός. Αν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πρέπει να βρεις κάποιους κώδικες επικοινωνίας για να το απομυθοποιήσεις λίγο αυτό στο παιδί. Να μην είναι το παιδί σου ο "γιος του τάδε", αλλά να είναι ο εαυτός του. Πρέπει να δουλέψεις πάνω σε αυτό και με το παιδί και με τους ανθρώπους γύρω του».

Διαβάστε επίσης: Το αποκάλυψε πρώτη φορά: «Η Μπέττυ με κατηγορεί συνεχώς...» - Ο πραγματικός λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να γίνει μπαμπάς

Και μιλώντας για το πως πρέπει να βοηθά κανείς τα παιδιά του σε τέτοιες περιπτώσεις συσχετίζεται και το γεγονός πως βγαίνουν φήμες γύρω από το όνομά του που δημιουργούν προβλήματα πολλές φορές: «Συνηθίζεις τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Και τι δεν έχουν πει για μένα! Ότι δεν πήγα στο πανεπιστήμιο, ότι σπούδασα στη Βουλγαρία, ότι είμαι γόνος σιωνιστών και μιας μαύρης συνωμοσίας, ότι ο πατέρας μου ήταν συνεργάτης της χούντας. Αυτό το τελευταίο ίσως ήταν αυτό που με πείραξε περισσότερο, διότι τότε ο πατέρας μου είχε φύγει από τη ζωή και δεν μπορούσε και ο ίδιος να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Προχωρώντας σε θέματα πολιτικής, επισήμανε: «Έχουμε θέμα με την αισχροκέρδεια, με τη φοροδιαφυγή, με τη φοροαποφυγή. Όταν κάποιος παρανόμως κερδίζει, κάποιοι αδίκως χάνουν. Και συνήθως είναι οι λίγοι αυτοί που παρανόμως κερδίζουν και πολλοί αυτοί που αδίκως χάνουν. Ξεχνούν ότι ήμασταν σε μνημόνια και έπρεπε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Προφανώς έγιναν και αδικίες, τις οποίες αισθανόμαστε την ανάγκη να αποκαταστήσουμε για αυτό έχουμε ρίξει πολύ μεγάλος βάρος στο πώς θα ενταχθεί στο πρόγραμμά μας όχι μόνο οι αδύναμοι αλλά και η μεσαία τάξη».

Μίλησε ακόμη για τα υψηλά ενοίκια και τα προβλήματα της νέας γενιάς, όπως είναι και η αναπηρία: «Αν έχεις μια αναπηρία να μπορείς να περπατήσεις με ασφάλεια στο πεζοδρόμιο ή να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να σε φροντίσει ανεξάρτητα αν έχεις την οικονομική δυνατότητα», ενώ δεν άφησε απέξω και τα θέματα έμφυλης βίας:

«Εμείς το ξεκινήσαμε ως κυβέρνηση φτιάχνοντας τότε υπηρεσίες μέσα στα αστυνομικά τμήματα για να μπορούν οι γυναίκες να καταγγέλλουν την έμφυλη βία. Θέλει πολλή δουλειά στην καθημερινότητα, στα σχολεία, στα μέσα ενημέρωσης, στα κανάλια του youtube».

Όσον αφορά στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας: υπογράμμισε: «Δεν ήταν μικρά και λίγα αυτά που κάναμε. Κάναμε το σύμφωνο συμβίωσης, κάναμε την ταυτότητα φύλου, και μάλιστα τότε φάγαμε πολύ ξύλο. Ήταν τότε που ο Μητσοτάκης έλεγε για τον εξωγήινο στον Υμηττό. Ήρθε η ώρα να γίνει και έχουμε δεσμευτεί ότι θα φέρουμε τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν έχει να κάνει την προσωπική σου επιλογή, έχει να κάνει με την δυνατότητα από την πολιτεία σε κάποιον να επιλέξει να μην παντρευτεί, όπως εγώ, που επέλεξα να κάνω σύμφωνο συμβίωσης, αλλά είχα τη δυνατότητα να παντρευτώ με παπά και με κουμπάρο στην εκκλησία ή στο δημαρχείο. Το θέμα είναι να έχουν τη δυνατότητα από την πολιτεία τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα ζευγάρια. Αυτό σημαίνει ίσα δικαιώματα, αυτό σημαίνει δικαιοσύνη. Ήταν λάθος απάντηση αυτή του κ. Κουτσούμπα. Αλλά αυτοί είστε».

«Αν πάει στην κάλπη ο νέος θα είναι άλλο το αποτέλεσμα. Αν κάτσει σπίτι του θα επιβεβαιώσει αυτό που θέλουν να περάσουν τα ΜΜΕ στο κοινό το οποίο απευθύνονται. Αν πάει αυτό το κοινό θα είναι άλλο το αποτέλεσμα. Αν πάει το κοινό που ενημερώνεται από το διαδίκτυο θα είναι άλλο το αποτέλεσμα. Να δείξουμε μέσα από την ψήφο μας ότι τη δύναμη δεν την έχουν αυτοί που έχουν τα χρήματα να έχουν ισχυρά μέσα, την δύναμη την έχουν οι πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «Αυτό που θα πονέσει το κατεστημένο είναι να ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση θα ηττηθεί μόνο αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές», δήλωσε έπειτα για τις εκλογές..

Και κατέληξε προτρέποντας το κοινό: «Να μην πιστέψουν τίποτα από όσα θα δουν σε σχέση με το ότι κάποιοι θα προδικάσουν το αποτέλεσμα και θα κάνουν προβοκάτσιες. Είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή, καθώς θα κρίνουν ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη ημέρα. Να δώσουμε την ευκαιρία να πάει αλλιώς η ζωή μας, γιατί ζήσαμε πολύ δύσκολα αυτά τα 4 χρόνια, κυρίως γιατί υπήρξαν επιλογές που διεύρυναν πάρα πολύ τις ανισότητες και η αδικία».

Διαβάστε επίσης: «Μόνο έτσι θα μπορεί να κόψει κ@λους» - Χαμός με την ανάρτηση της Άντζυς Σαμίου για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Ζωή, η κοπέλα που πήρε την συγκεκριμένη συνέντευξη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το πρωί της Πέμπτης 27/4 μίλησε για την συνομιλία τους και αποκάλυψε πως είναι και πως συμπεριφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας πίσω από τις κάμερες:

«Γράφω τις ερωτήσεις και αν μου τις ζητήσουν τις στέλνω. Δεν μου είπαν να κάνω κάποια αλλαγή. Δεν μου είπε κανείς στο γύρισμα “αυτό μην το πεις”. Δεν υπήρχε καμία παρέμβαση. Ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, πολύ ευγενικός. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεγάλο τρολ, γελάσαμε πάρα πολύ. Όλους τους ρωτάω αν θέλουν να τους μιλάω στον Ενικό. Θέλω να πέφτει αυτό το τοίχος. Ο στόχος μου ήταν να δουν κάτι διαφορετικό και προπάντων να πάνε να ψηφίσουν. Μην κάτσουν σπίτι τους. Με προσέγγισαν για τη συνέντευξη», εξήγησε.