Έφτασε στην Ευελπίδων η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ και οδηγήθηκε στον ανακριτή

Συνοδευόταν από το δικηγόρο τους, Γιώργο Λύρα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έφτασε στην Ευελπίδων η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ και οδηγήθηκε στον ανακριτή

To πρωί της Πέμπτης 4/5 η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα, έφτασε στα δικαστήρια Ευελπίδων συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα. Οδηγήθηκε λοιπόν στον ανακριτή για να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας.

Οι δυο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του δημοσιογράφου, συνελήφθησαν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας και έπειτα από την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η στιγμή που η χήρα του Καραϊβάζ φτάνει στα δικαστήρια

Δείτε επίσης: «Υπάρχουν 4 φερόμενοι ως δράστες...» - Νέες αποκαλύψεις από τον δικηγόρο της οικογένειας

Τα συγκινητικά της λόγια

«Ήμασταν εδώ μαζί με τον Δημήτρη και περιμέναμε τον μπαμπά του, είχαμε μιλήσει ξεκινώντας από το κανάλι. Χτύπησε το κινητό μου και ήταν η ένοικος του δεύτερου. Μου λέει: είδες τι γίνεται στη γειτονιά; Της λέω όχι τι γίνεται. Μου λέει σειρήνες, περιπολικά, ασθενοφόρα, μιλάνε για συμπλοκή ακόμα και για νεκρούς. Εγώ μου λέει βγάζω φωτογραφίες αποκλειστικές, δουλεύω για τον άντρα σου

Εκείνη την ώρα χτυπάει δεύτερη γραμμή, ήταν ο Γιώργος Καλλιακμάνης. Μου λέει: Στάθα παιδί μου, είστε καλά; Ο Γιώργος είναι καλά; Εκεί καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά. Τρέχω, τον βλέπω κάτω αιμόφυρτο. Για κάποια δευτερόλεπτα αναρωτιόμουν και έλεγα στους αστυνομικούς γιατί δεν τον παίρνει το ασθενοφόρο; Το ασθενοφόρο ήταν με ανοιχτές τις πόρτες. Μετά συνειδητοποίησα ότι δεν τον παίρνει, γιατί ο Γιώργος δεν υπήρχε πλέον στη ζωή

Υπήρχε μία λίμνη αίματος η οποία έτρεχε προς το σπίτι μας, εκεί είναι κατηφοριά. Δυστυχώς. Γυρνώντας το κεφάλι είδα και τον γιο μας να μου λέει: πες μου ότι δεν είναι ο μπαμπάς. Του λέω: δυστυχώς, Δημήτρη, είναι ο μπαμπάς τον σκότωσαν, μείναμε οι δυο μας», περιέγραψε η σύζυγός του.

«Δεν ξεπερνιέται. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να χάνεις τον μπαμπά σου. Είναι η δύναμη, ο βράχος, το βουνό. Είναι πολύ δύσκολο και για εμένα που είχα ένα σύντροφο πολύ καλό, πολύ ευγενικό, στοργικό, δοτικό. Είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσω», είπε στη συνέχεια βαθιά συγκινημένη.

«Αν ήταν σήμερα εδώ ο Γιώργος θα του έλεγα ότι τον αγαπάω. Θα ήθελα να συνεχίσει σε μάκρος χρόνου. Δεν φανταζόμουν τη ζωή μου χωρίς τον Γιώργο. Όπως κι αυτός πολλές φορές έλεγε: δεν διανοούμαι να ξυπνήσω ένα πρωί και να μην είσαι δίπλα μου. Δυστυχώς εγώ καλούμε να ξυπνάω κάθε πρωί και να μην είναι δίπλα μου», ανέφερε με "τσακισμένη" φωνή.

«Δεν θα έλεγα τίποτα στους δολοφόνους, δεν θέλω να τους δω. Είναι πολύ δύσκολο. Θα προτιμούσαν να μην τους δω ποτέ. Τους συγχωρώ», είπε λίγο πριν το κλείσιμο ξεσπώντας σε κλάματα.