Βασιλιάς Κάρολος Γ': Έδωσε το παρόν στη μεγάλη συναυλία - Η ιδιαίτερη ''παραγγελιά'' που έκανε

Και όμως!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Βασιλιάς Κάρολος Γ': Έδωσε το παρόν στη μεγάλη συναυλία - Η ιδιαίτερη ''παραγγελιά'' που έκανε

Ένα απέραντο πάρτι και απίστευτα γιορτινό κλίμα επικρατεί στη Βρετανία μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ', η οποία διεξήθχη το Σάββατο 6/5 με όλες τις τιμές, που αρμόζουν σε μία τέτοια περίσταση.

Την Κυριακή 7/5 ακολούθησε μία μεγάλη συναυλία, με το Μονάρχη να κάθεται σε μια ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα με τον ίδιο να ζητάει να ακούσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα συγκεκριμένο τραγούδι εν όψει της στέψης του, που προηγήθηκε.

Το τραγούδι που ζήτησε ο βασιλιάς Κάρολος στη συναυλία μετά τη στέψη του

Ο λόγος λοιπόν για το You’ll Never Walk Alon του Αντρέα Μποτσέλι με την ορχήστρα φυσικά και να υπακούει σε αυτή τη πρώτη επιθυμία του βασιλιά (δείτε εδώ τη συγκινητική στιγμή με την Kate Middleton στη συναυλία).

Τα ευτράπελα της στέψης του βασιλιά Καρόλου

Έναν απολογισμό της 6/5 τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου έκανε το πρωί της Κυριακής 7/5 η εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, παρουσιάζοντας μάλιστα τα.. ευτράπελα που έγιναν στην ιστορική αυτή στιγμή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας (δείτε εδώ τα σχόλια στο Twitter).

Αρχικά, πολλές αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός πως όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως μάλιστα και ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος είχε «σκονάκι» για να μην κάνει λάθος με τα λόγια που έπρεπε να πει.

Ειδικά την στιγμή που ο γιος του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, γονατίζει μπροστά στον πατέρα του για να του ορκιστεί αιώνια πίστη και αφοσίωση ως διάδοχος του θρόνου, ήταν ξεκάθαρο πως διάβαζε τα λόγια του .

Επίσης, ούτε στον βασιλιά αλλά ούτε στη βασίλισσα χωρούσαν τα στέμματα που φόρεσαν στο κεφάλι για αυτό και οι δύο, μετά τη στέψη τους, περπατούσαν προσεκτικά για να μην τους πέσουν ενώ μάλιστα το φόρεμα της βασίλισσας δεξιά και αριστερά στον ποδόγυρό της ήταν κεντημένα με χρυσή κλωστή τα σκυλάκια της, ράτσας τζακ ράσελ.

Σχολιασμό όμως προκάλεσε και η Katy Perry, η οποία προσερχόμενη στο Αββαείο, γλίστρησε και σχεδόν έπεσε κάτω! Ακόμα ένα ευτράπελο ήταν ότι μετά τη στέψη, όταν ο βασιλιάς Κάρολος είδε μπροστά του όλα τα αγήματα των Σωμάτων της χώρας, ένας από τους αξιωματικούς λιποθύμησε και απομακρύνθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα ενώ πολλοί παρατήρησαν πως τα άλογα έφιππων αξιωματικών πολλές φορές δεν υπάκουσαν και ξέφυγαν από πορεία τους.

Τέλος, ο μικρός γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Λούις χασμουριόταν στο μπαλκόνι αλλά και κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης είτε χασμουριόταν, είτε έκανε γκριμάτσες, είτε κουνούσε τα χέρια του έντονα, με αποτέλεσμα να "σπάσει" το πρωτόκολλο.