Στέψη Βασιλιά Καρόλου Γ': Οι 5 κομβικές στιγμές που ξεχώρισαν - Οι αναρτήσεις της οικογένειας στα social media

Ποιοι δε συμπεριλήφθηκαν

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Στέψη Βασιλιά Καρόλου Γ': Οι 5 κομβικές στιγμές που ξεχώρισαν - Οι αναρτήσεις της οικογένειας στα social media

Ιστορική ημέρα ήταν το Σάββατο 6/5 για τη βασιλική οικογένεια, που είχε τη χαρά να παρακολουθήσει τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' με τον ίδιο να παίρνει και επίσημα τη θέση της μητέρας του, που έφυγε πριν από 8 μήνες από τη ζωή.

Οι τιμές και οι διαδικασίες, που ακολούθησαν στο Αββαείο του Westminster κατέκλυσαν τα διεθνή μέσα και social media, όσο και η συναυλία, που ακολούθησε την Κυριακή 7/5 βάζοντας την Βρετανία σε πολύ γιορτινό κλίμα (δείτε εδώ το τραγούδι, που παρήγγειλε ο βασιλιάς Κάρολος).

Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ, πως στα social media της βασιλικής οικογένειας και συγκεκριμένα στο twitter έγιναν δύο αναρτήσεις, την επομένη της στέψης με φωτογραφίες από το βασιλικό ζεύγος Καμίλα και Κάρολο.

Οι δημοσιεύσεις του παλατιού στα social media μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ'

Τα ευτράπελα της στέψης του βασιλιά Καρόλου

Έναν απολογισμό της 6/5 τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου έκανε το πρωί της Κυριακής 7/5 η εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, παρουσιάζοντας μάλιστα τα.. ευτράπελα που έγιναν στην ιστορική αυτή στιγμή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας (δείτε εδώ τα σχόλια στο Twitter).

Αρχικά, πολλές αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός πως όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως μάλιστα και ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος είχε «σκονάκι» για να μην κάνει λάθος με τα λόγια που έπρεπε να πει.

Ειδικά την στιγμή που ο γιος του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, γονατίζει μπροστά στον πατέρα του για να του ορκιστεί αιώνια πίστη και αφοσίωση ως διάδοχος του θρόνου, ήταν ξεκάθαρο πως διάβαζε τα λόγια του .

Επίσης, ούτε στον βασιλιά αλλά ούτε στη βασίλισσα χωρούσαν τα στέμματα που φόρεσαν στο κεφάλι για αυτό και οι δύο, μετά τη στέψη τους, περπατούσαν προσεκτικά για να μην τους πέσουν ενώ μάλιστα το φόρεμα της βασίλισσας δεξιά και αριστερά στον ποδόγυρό της ήταν κεντημένα με χρυσή κλωστή τα σκυλάκια της, ράτσας τζακ ράσελ.

Σχολιασμό όμως προκάλεσε και η Katy Perry, η οποία προσερχόμενη στο Αββαείο, γλίστρησε και σχεδόν έπεσε κάτω! Ακόμα ένα ευτράπελο ήταν ότι μετά τη στέψη, όταν ο βασιλιάς Κάρολος είδε μπροστά του όλα τα αγήματα των Σωμάτων της χώρας, ένας από τους αξιωματικούς λιποθύμησε και απομακρύνθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα ενώ πολλοί παρατήρησαν πως τα άλογα έφιππων αξιωματικών πολλές φορές δεν υπάκουσαν και ξέφυγαν από πορεία τους.

Τέλος, ο μικρός γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Λούις χασμουριόταν στο μπαλκόνι αλλά και κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης είτε χασμουριόταν, είτε έκανε γκριμάτσες, είτε κουνούσε τα χέρια του έντονα, με αποτέλεσμα να "σπάσει" το πρωτόκολλο.