«Με φόβιζε σε σχέση με τα παιδιά μας, διότι...» - Η εξομολόγηση του Μουρατίδη για την απόφαση της Παπαχαραλάμπους να καταγγείλει τον Φιλιππίδη

«Για να πάρεις μία τέτοια απόφαση έχεις περάσει από 40 κύματα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Με φόβιζε σε σχέση με τα παιδιά μας, διότι...» - Η εξομολόγηση του Μουρατίδη για την απόφαση της Παπαχαραλάμπους να καταγγείλει τον Φιλιππίδη

Καλεσμένος στην εκπομπή Τετ α τετ βρέθηκε ο Φάνης Μουρατίδης το απόγευμα της Κυριακής 7/5. Παραχώρησε στον Τάσο Τρύφωνος μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Μεταξύ άλλων, μίλησε τόσο για την γνωριμία του με την σύζυγό του Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, όσο και για την απόφαση της να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η ηθοποιός ήταν ανάμεσα στις γυναίκες που τον κατήγγειλαν στο ΣΕΗ για ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας επί και εκτός σκηνής - δείτε αναλυτικά την κατάθεση της στο σωματείο.

«Γνωριστήκαμε σε δουλειά στην Κρήτη. Ήξερα ότι είναι μία πολύ ωραία γυναίκα, ταλαντούχα, η οποία κάνει μία πολύ σημαντική καριέρα. Αυτό που συνειδητοποίησα την πρώτη φορά που την είδα ήταν ότι είχαμε μία συγκλονιστική χημεία, ταιριάζαμε παρά πολύ. Δε συμβαίνει συχνά, να συναντάς έναν άνθρωπο και να γίνει αυτό το πράγμα. Δεν με τρόμαξε που έκανε αυτή το πρώτο βήμα. Το μεγάλο ρίσκο ήταν ότι δε γνωριζόμασταν καθόλου. Γνωριστήκαμε μέσα από μία εγκυμοσύνη. Εμπιστευτικά πιο πολύ το ένστικτό μου, δεν είχα λογικά κριτήρια γιατί δεν την ήξερα καθόλου», ανέφερε αρχικά για την γνωριμία του και τη ζωή του με την σύζυγό του, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Η αναφορά του Μουρατίδη στην καταγγελία της Παπαχαραλάμπους

«Για να πάρεις μία τέτοια απόφαση έχεις περάσει από 40 κύματα, έχεις έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους σου, με το παρελθόν σου, με πράγματα που σε έχουν πληγώσει και τα έχεις βάλει σε ένα συρτάρι και προσπαθείς να μείνουν σε αυτό το συρτάρι αλλά τώρα πια αυτό το συρτάρι ανοίγει και έχουν βγει οι δαίμονες προς τα έξω άρα είναι συνηδειτοποιημένη η απόφαση σου να το εκφράσεις. Όταν ένα δημόσιο πρόσωπο κάνει κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι είναι ιερή στιγμή.

Το μόνο πράγμα που με φόβιζε ήταν σε σχέση με τα παιδιά μας, διότι η ελληνική κοινωνία δεν γνώριζα αν ήταν έτοιμη να ακούσει αυτό το πράγμα ή θα το αντιμετώπιζε κουτσομπολίστικα. Ενημερώσαμε τα παιδιά μας για να ξέρουν ότι αυτή η υπόθεση θα έχει ένα δημόσιο χαρακτήρα, θα έχει ένα αντίκτυπο μεγάλο στην ελληνική κοινωνία και να είναι έτοιμα ότι επειδή μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποιες συμπεριφορές θα έπρεπε είναι έτοιμα μέσα τους γι’ αυτό το πράγμα», είπε ο Φάνης Μουρατίδης.

Δείτε επίσης: Αμήχανες με το κεφάλι σκυφτό - Η πρώτη αντίδραση της Δροσάκη & Παπαχαραλάμπους στην απόφαση για το Φιλιππίδη