Ξανά στο δικαστήριο η Σοφία Παυλίδου και ο Μάνος Παπαγιάννης - Τι συνέβη

Η νέα αγωγή κατά του ηθοποιού

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια δικαστικής διαμάχης, η Σοφία Παυλίδου δικαιώθηκε, καθώς ο Μάνος Παπαγιάννης κρίθηκε ένοχος για την χειροδικία απέναντί της (δείτε εδώ την ποινή του), με την ηθοποιό να αισθάνεται ανακουφισμένη μετά από τόσο καιρό που περίμενε να λάμψει η αλήθεια της. Εκείνος, ωστόσο, συνέχισε να επιμένει πως τίποτα από όσα κατηγορούνταν δεν συνέβη και ανέφερε πως δεν θα σταματούσε μέχρι να έρθει και η δική του στιγμή δικαίωσης.

Από τότε ωστόσο, από τον Νοέμβριο του 2022 συγκεκριμένα, δεν είχε γίνει τίποτε άλλο γνωστό σχετικά με την υπόθεση, μέχρι που την Δευτέρα 8/5 διέρρευσαν πληροφορίες για μία αγωγή που κατέθεσε η Σοφία Παυλίδου ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, τον Δεκέμβριο δηλαδή του '22, ενάντια στον Μάνο Παπαγιάννη.

Ξανά στο δικαστήριο η Σοφία Παυλίδου και ο Μάνος Παπαγιάννης

Η αγωγή αυτή αφορά την αποζημίωση της ίδιας για ηθική βλάβη, κατά την οποία ζητά πάνω από 80.000 ευρώ από τον ηθοποιό και όπως όλα δείχνουν οι δύο συνάδελφοι θα συναντηθούν ξανά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ώστε να ακούσουν την απόφαση των Αρχών σχετικά με αυτό το αίτημα.

Διαβάστε επίσης: «Την στιγμή που μπήκε στο σπίτι...» - "Λύγισε" η Αγγελική Δαλιάνη κατά την κατάθεση της στη δίκη του Μάνου Παπαγιάννη

Η απολογία του ηθοποιού

Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο Μάνος Παπαγιάννης, σχετικά με την διαμάχη εναντίον της Σοφίας Παυλίδου που τον έχει μηνύσει για ξυλοδαρμό όταν συνεργαζόντουσαν στο θέατρο Χυτήριο το 2018, όπως αναφέρθηκε ήδη. Το πρωί της Τρίτης 15/11/22 το Πρωινό, έφερε στο φως της δημοσιότητας την απολογία του ηθοποιού στην δίκη.

«Ο Καλυβάτσης ήρθε και μου είπε τότε “Η μ… θα έχει τα νεύρα της”. Μου είπε ότι το έκανε επίτηδες και δεν είπε την ατάκα. Εγώ δεν το πίστεψα αυτό το πράγμα, ότι κάποιος ηθοποιός θα έκανε τέτοιο πράγμα. Έτσι όπως ήμουν, φωνάζω την Παυλίδου. Εκείνη ήρθε και τη ρώτησα “γιατί ρε Σοφία;”. Μου είπε με έντονο ύφος “Έτσι, δεν ήθελα, δε μου βγήκε” και πάει να φύγει. Της λέω “τι εννοείς δε σου βγήκε;”. Μου λέει “αυτά είναι μαλ… δικές σου, δεν είναι στο έργο. Δεν το ξαναλέω αυτό, να πας να…”.

Στην πορεία ανέβηκα πάνω, βριζόμασταν και η Παυλίδου φεύγει. Πριν κλείσει την πόρτα μου λέει “να πας να… εγώ αυτό δεν το λέω”. Ανοίγω την πόρτα και της λέω “μην μου κλείνεις την πόρτα εμένα” και μου επιτέθηκε με τα χέρια της στο πρόσωπο. Τα έβγαλα από πάνω μου. Δεν την έσπρωξα, δεν έκανα κάτι. Γενικά αποφεύγω τους γιατρούς και δεν το θεώρησα κάτι σοβαρό ώστε να επισκεφτώ γιατρό. Δε σκέφτηκα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εναντίον μου σε μια δίκη πέντε χρόνια μετά.

Ο Καλυβάτσης όταν πήγε να κλείσει αυτή τη δουλειά τον ρώτησαν τι χρήματα θέλει. Η ερώτησή του ήταν “πόσα χρήματα παίρνει ο Μάνος;”. Τότε γύρισε η παραγωγή και του είπε ότι παίρνω 1.800 ευρώ. Τότε εκείνος απάντησε ότι θέλει να πάρει 1.801 ευρώ…

Είχα υποσχεθεί ότι την επόμενη θα πάρω τηλέφωνο τη Παυλίδου να ζητήσω συγγνώμη. Μετά ήρθε η αστυνομία να με συλλάβει. Εκεί κατάλαβα πως τα πράγματα έχουν πάρει μεγάλη έκταση. Δε μπορούσα να ζητήσω συγγνώμη. Όλη η ατμόσφαιρα εκείνη την περίοδο ήταν τρομακτική. Μου είχε προκαλέσει μεγάλη ζημιά, έχω καταστραφεί επαγγελματικά, οικονομικά. Κανένας δε θέλει να δουλέψει μαζί μου. Η σύζυγός μου τρέμει και μόνο στο άκουσμα της Σοφίας Παυλίδου. Η κόρη μου η μεγάλη αγχώνεται πάρα πολύ. Έχω αντιμετωπίσει μεγάλο Γολγοθά. Δε θα ήθελα το θέμα να πάει στο Εφετείο και να μπει οριστική ταφόπλακα. Θα καταστρέψουν τα όνειρά μου. Ο γιος μου με ρώτησε όταν γύρισα τις προάλλες στο σπίτι “τι βγήκες;”. Θέλω να γυρίσω σπίτι και να του πω “βγήκα αθώος”» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο Μάνος Παπαγιάννης.