«Εγώ και η σύζυγός μου θέλαμε να...» - Το πρώτο μήνυμα του Βασιλιά Καρόλου μετά την στέψη του

«Ήταν το μεγαλύτερο δυνατό δώρο στέψης»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@theroyalfamily
Instagram/@theroyalfamily

Με τιμές και δόξες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6/5 η στέψη του Βασιλιά Καρόλου! Μπορεί να υπήρχαν αισθητές απουσίες (δείτε εδώ ποιος δεν πήγε) αλλά όλα σχεδόν κύλησαν ομαλά.

Λίγα 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας 8/5, ο Βασιλιάς θέλησε να μοιραστεί με τον λαό του - κι όχι μόνο - τις πρώτες του σκέψεις μετά την γιορτή της στέψης, μέσω μιας μακροσκελής ανάρτησης στον επίσημο Βασιλικό λογαριασμό στο instagram.

Η ανάρτηση του Βασιλιά Καρόλου

«Καθώς το Σαββατοκύριακο της Στέψης πλησιάζει στο τέλος της, η σύζυγός μου και εγώ θέλαμε να μοιραστούμε τις πιο ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες μας σε όλους εκείνους που βοήθησαν να γίνει αυτή η στιγμή μια τόσο ξεχωριστή περίσταση.

Αποδίδουμε ιδιαίτερο φόρο τιμής στους αμέτρητους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τον χρόνο και την αφοσίωσή τους για να διασφαλίσουν ότι οι εορτασμοί στο Λονδίνο, το Γουίνδσορ και μακρύτερα ήταν όσο το δυνατόν πιο χαρούμενες, ασφαλείς και απολαυστικές.

Σε όσους συμμετείχαν στους εορτασμούς - είτε στο σπίτι, σε πάρτι και γεύματα στους δρόμους, είτε εθελοντικά σε κοινότητες - σας ευχαριστούμε όλους.

Το να γνωρίζουμε ότι έχουμε την υποστήριξη και την ενθάρρυνσή σας και να παρακολουθούμε την καλοσύνη σας που εκφράζεται με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ήταν το μεγαλύτερο δυνατό δώρο στέψης, καθώς τώρα αφιερώνουμε ξανά τη ζωή μας στην υπηρεσία του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου, των Βασιλέων και της Κοινοπολιτείας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Βασιλικό παρασκήνιο: «Θα είσαι πάντα...» - Ο καυγάς μεταξύ Άννας και Καμίλα λίγο πριν την στέψη του Καρόλου

Σύμφωνα με τον μόδιστρο David Emmanuel, ο οποίος μίλησε στο GB News, άκουσε την πριγκίπισσα Άννα να λέει στην Καμίλα ότι «εσύ για μένα δεν θα είναι ποτέ βασίλισσα, θα είσαι πάντα βασιλική σύζυγος, γιατί υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένοι στον βρετανικό ναό, γι' αυτόν τον τόσο φορτισμένο τίτλο».

Δείτε επίσης: Στέψη βασιλιά Καρόλου Γ': Άλογο έφυγε από την άμαξα και κατέπεσε στο λαό - Τρομαγμένο το πλήθος (Βίντεο)

«Η πριγκίπισσα Άννα ήταν πολύ κοντά στη βασίλισσα Ελισάβετ, οπότε έχουν ένα προηγούμενο. Η πριγκίπισσα Άννα υπενθύμισε εκείνο το οποίο άφησε πολύ ξεκάθαρα να εννοηθεί η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ ζούσε. Ότι η Καμίλα πρέπει να ονομαστεί επίσημα βασιλική σύζυγος, αυτήν ήταν η επιθυμία της», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος απευθείας από τη Βρετανία.