Eurovision 2023: "Ταρακουνήθηκε" ολόκληρο το στάδιο - Πανζουρλισμός με την εμφάνιση της Σουηδίας και της Ιταλίας στον τελικό

Η μάχη για την πρωτιά είναι δύσκολη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Eurovision 2023:

Βρισκόμαστε περίπου στα μέσα του μεγάλου τελικού της Eurovision 2023 (δείτε εδώ την φαντασμαγορική έναρξη) και ήδη κάποια από τα φαβορί έχουν βγει στη σκηνή για να ερμηνεύσουν τα κομμάτια τους.

Μετά την Κύπρο δηλαδή (δείτε εδώ τον "πανικό" που προκάλεσε ο Andrew Lambrou), βγήκε στη σκηνή η Σουηδία με την Loreen και το "Tattoo", η οποία επέστρεψε 11 χρόνια μετά τη νίκη της το 2012 με το "Euphoria" για να διεκδικήσει άλλη μία νίκη, ενώ ακολούθησε και ο Ιταλός Marco Mengoni που ψηφίστηκε ένας από τους δύο πιο sexy άντρες του διαγωνισμού, με το "Due Vite". Και ο ίδιος επέστρεψε μετά από 10 χρόνια για να κάνει αυτό που δεν κατάφερε το 2013 "L'essenziale", όπου κατέκτησε την έβδομη θέση.

Χαμός στην Eurovision 2023 με την εμφάνιση της Ιταλίας και της Σουηδίας

Οι δυο τους αποθεώθηκαν, αφού τα χειροκροτήματα "έπεσαν βροχή" και όλοι περιμένουν να δουν με αγωνία ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αφού η "μάχη" για την πρωτιά είναι πολύ δύσκολη.

Χαμό έκανε και η Φινλανδία, βέβαια, με το "Cha Cha Cha" του 29χρονου Käärijä.

Έγινε γνωστό πως...

Μία ημέρα μετά το Β' ημιτελικό της Eurovision 2023 και τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον μεγάλο τελικό (δείτε εδώ τις πρώτες δηλώσεις του Victor Vernicos), μέσα από την επίσημη σελίδα του μουσικού διαγωνισμού στο Instagram, ανακοινώθηκαν μερικά πολύ ευχάριστα νέα, από το πουθενά, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη και ενθουσιασμό στους φανατικούς θαυμαστές του σόου.

Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια ίσως κάποιοι να είχαν παρατηρήσει πως από όλες τις χώρες που συμμετείχαν μέχρι τώρα στον διαγωνισμό υπήρχε μία η οποία απουσίαζε. Και μιλάμε για πολλά χρόνια, αφού φέτος κλείνουν 31 χρόνια από την τελευταία της εμφάνιση.

Ο λόγος για το Λουξεμβούργο, το οποίο επιστρέφει και επίσημα στη δράση σύμφωνα με την ανάρτηση. Οι προσπάθειες για την επιστροφή ήταν πολλές όλα αυτά τα χρόνια, όμως κανείς δεν είχε πειστεί για να το κάνει μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα να έχουμε άλλη μία συμμετοχή τον επόμενο χρόνο, το 2024 δηλαδή.

Για να εορταστεί σωστά το γεγονός αυτό, δημοσιεύθηκε και ένα βίντεο με όλες τις εμφανίσεις του Λουξεμβούργου από το 1956 μέχρι και το 1993. Είναι η τρίτη χώρα με τις περισσότερες νίκες, οι οποίες είναι 5 στο σύνολο: 1961, 1965, 1972, 1973, 1983, με τις δύο από αυτές να είναι συνεχόμενες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε ξανά το Λουξεμβούργο στον Διαγωνισμό της Eurovision μετά από 30 χρόνια. Η χώρα έχει ένα από τα πιο επιτυχημένα ρεκόρ στον Διαγωνισμό με 5 νίκες μέσα στις πρώτες τρεις δεκαετίες. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και πάλι με το RTL κατά την επιστροφή τους στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός παγκοσμίως το 2024», ανέφερε ο Martin Österdahl, ο Executive Supervisor της Eurovision, ενώ ο CEO της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης του Λουξεμβούργου, Christophe Goossens, επισήμανε:

«Είμαστε χαρούμενοι που το Λουξεμβούργο επιστρέφει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και ακόμη πιο ενθουσιασμένοι που το RTL θα αναλάβει το συναρπαστικό έργο της επιλογής του τραγουδιού μας για το 2024. Ως εταιρεία media που είναι αφοσιωμένοι στους ανθρώπους του Λουξεμβούργου, ανυπομονούμε να μεταδώσουμε τα λαμπερά shows. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία της Eurovision σε όλη της τη δόξα».

Διαβάστε επίσης: «Ένα παιδάκι, που το ντύσανε προσκοπάκι και...» - Τα καυστικά σχόλια του Ψινάκη για το Victor Vernicos