Κλέλια Ρένεση: «Αν θέλετε να βλέπετε χαρούμενες φουσκωμένες κοιλίτσες ολούθε, φτιάξτε το έκτρωμα που λέγεται...»

Η ηχηρή ανάρτηση για την γιορτή της μητέρας

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Κυριακή 14/5 ήταν η γιορτή της μητέρας και μερικές μανούλες επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες τους από την περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού τους, άλλες άφησαν τα παιδιά τους να μιλήσουν για εκείνες και μερικές θέλησαν να περάσουν ένα πιο ισχυρό μήνυμα πέρα από τα "χρόνια πολλά" που αξίζουν σε κάθε γυναίκα που βίωσε, βιώνει, επιθυμεί να βιώσει ή δεν κατάφερε να βιώσει το θαύμα της μητρότητας.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και η Κλέλια Ρένεση, η οποία δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία της μοναχοκόρης της και την συνόδευσε με ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο μιλούσε για τον σεξισμό κατά των γυναικών στον εργασιακό χώρο αλλά και στην καθημερινότητα γενικότερα, εστιάζοντας στα δικαιώματα που θα έπρεπε να έχει το "ωραίο" φύλο.

Διαβάστε επίσης: «Παιδί μου...Είμαι η μαμά σου» - Η συγκλονιστική ανάρτηση της Μαίρης Συνατσάκη για την μητρότητα

Το ηχηρό μήνυμα της Κλέλιας Ρένεση για την γιορτή της μητέρας

«Οι γυναικες ειμαστε πλασμενες να ζουμε στην θαλπωρη της κοινότητας, της αλληλεγγύης, να ξερουμε οτι ειναι στήριγμα η μια για την αλλη. Σε ολες τις φυλες ανα τους αιωνες, οι ομαδες γυναικων ανέστησαν γενιες ολοκληρες κ κρατουσαν ταυτοχρονα την τοπικη κοινοτητα δυνατη.

Η σημερινή κοινωνία έχει αποδεκατίσει την έννοια της κοινότητας . Όσα επιδόματα κ να δώσετε η υπογεννητικότητα θα συνεχίζει να υφίσταται.

Οι γυναίκες δεν θέλουν μόνο χρήματα για να αισθανθούν ασφάλεια να γίνουν μάνες. Θελουν εναν ολοκληρο μηχανισμό ασφαλειας. Εργασιακο, οικογενειακο, κοινοτικό. Θελουν να μπορουν να απολαυσουν την μητροτητα ξεροντας οτι αναγνωριζεται ολουθε το ιερο εργο τους.

Μια μανα θελει να ξερει πως αν μια μερα αρρωστησει , υπαρχουν αλλα ζεστα γυναικεια χερια να πασπαλισουν το μικρο της .με χαρα, με γνησια αγαπη κ αποδοχη κοινης αποστολης. Φερνουμε σε περας τη νεα γενια.

Μια μανα θελει να ξερει πως μπορει να απεχει απ τα εργασιακα της μεχρι το μικρο της να δυναμωσει, κ χωρις να φοβαται τον εργασιακο αποκλεισμο ή την ελλειψη χρηματων. Πρεπει επισης να ξερει πως την περιμενει κια θεση εργασιας ακριβως εκει που της αξιζει.

Μια μανα θελει να ξερει πως το μικρο της αγαπιεται κ φροντιζεται γενικως, κ οχι μονο απ τα πολυ κοντινα προσωπα. Γιατι μιας μανας, της κοβεται το αιμα στην σκεψη κ μονο πως μπορει αυτη να παθει κατι κ «ποιος θα νοιαστει για το μικρο μου σαν εμενα»

Μια μανα θελει να παλευει κ να μαχεται για το καλο ολων των παιδιων κ να προσφερει για το καλυτερο τιυ συνολου, μιας κ καταλαβαινει οτι αυτο το συνολο αγκαλιαζει τις φτερουγες του μικρου της.

Τελος, αν θελετε να βλεπετε χαρουμενες φουσκωμενες κοιλιτσες ολουθε, φτιαξτε το εκτρωμα που λεγεται «σημερινη κοινωνια» , ανοιξτε μυαλα κ καρδιες, κ διεκδικήστε απ τους «διαχειριστές των ζωων μας» να φτιαξουν μεριμνες κ συνθηκες αθρωπινες. Κ αφηστε τα δικαστηρια γι αυτους που δεν τα καταφεραν ή γι αυτους που ουτε καν προσπαθησαν. Η αποτυχια ειναι συνολικη κ ανηκει σε ολους μας.

Μερα της μητερας. Κ εγω ευχομαι να χουν οι μανες παντα μια ζεστη αγκαλια κ μια φλογα διπλα τους να τους ζεσταινει απ το ψυχος των φοβων»

Διαβάστε επίσης: Προσπαθούσε να κάνει παιδί επί 12 χρόνια χωρίς επιτυχία - Το ηχηρό μήνυμα του Κωνσταντίνου Αργυρού για την μητέρα του

Κλέλια Ρένεση παιδί γιορτή της μητέρας
Instagram / Κλέλια Ρένεση