Στο ίδιο εκλογικό κέντρο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελένη Μενεγάκη - «Υπήρχαν κάμερες και με ρώταγαν...»

«Τα δύο μου παιδιά ψήφισαν φέτος για πρώτη φορά»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στο ίδιο εκλογικό κέντρο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελένη Μενεγάκη - «Υπήρχαν κάμερες και με ρώταγαν...»

Στη τηλεοπτική συχνότητα του MEGA επέστρεψε η Ελένη Μενεγάκη το μεσημέρι της Δευτέρας 22/5 και φυσικά τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της μίλησαν για τις χθεσινές εκλογές αλλά και για την γιορτή της (δείτε εδώ πώς γιόρτασε και με ποιους).

Μάλιστα, η παρουσιάστρια αποκάλυψε στους συνεργάτες της ότι ψήφισε στο ίδιο εκλογικό κέντρο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ώρα που έχει τον λιγότερο κόσμο και ότι τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της ψήφισαν για πρώτη φορά!

Η αποκάλυψη της Ελένης Μενεγάκη για τις χθεσινές εκλογές

«Ψηφίζαμε στο ίδιο σχολείο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Λέω ας πάω το μεσημέρι που είναι πιο ήσυχα τα πράγματα, γιατί λέω η ώρα του φαγητού θα είναι η πιο ήσυχη ώρα. Και μου είπαν «εδώ ψηφίζει ο κος Μητσοτάκης, ήταν εδώ το πρωί, είχαμε κάμερες, κα Μενεγάκη που ήσασταν;;». Λέω εγώ «Που ήμουν; Σπίτι μου. Εμένα είναι αυτή ώρα μου».

Τα δύο μου παιδιά ψήφισαν φέτος για πρώτη φορά, ο ένας 20 και η άλλη 18. Με τα μεγάλα παιδιά λοιπόν κάναμε ολόκληρη συζήτηση και για τα πιο απλά πράγματα…Αν γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω και θυμηθούμε τι δική μας πρώτη φορά. Όλοι την πρώτη τους φορά τα έχουν λίγο χαμένα.

Εγώ το μόνο που ήθελα πραγματικά από τα παιδιά μου και ελπίζω να τα καταφέρουμε -γιατί εγώ στη δική μου εποχή δεν θυμάμαι να μας έλεγε κάποιος ότι πρέπει να έχεις άποψη και να ψηφίζεις-, το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό γιατί εγώ δεν το είχα», είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Μενεγάκη.

Η ερώτηση που της έκανε η κόρη της, Μαρίνα για τις εκλογές

Λίγο μετά την ξέφρενη και άκρως χορευτική έναρξη της εκπομπής της, η Ελένη Μενεγάκη αποκάλυψε στους συνεργάτες και του τηλεθεατές της τις ερωτήσεις που της έκανε η 8χρονη κόρη της, Μαρίνα, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Όπως είπε λοιπόν η παρουσιάστρια, το βράδυ λίγο πριν κοιμηθούν, η Μαρίνα Παντζοπούλου τη ρώτησε για το αν θα πάει να ψηφίσει και ποια είναι η προτίμησή της.

«Η δικιά μου μικρή κόρη που τα ακούει; Τα λένε στο σχολείο; Μου πέταξε δύο ονόματα, δεν τα ξέρει όλα. Στο κρεβάτι, το βράδυ πριν κοιμηθούμε, με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Με ρώτησε αν θα ψηφίσω στις εκλογές και της απάντησα βεβαίως γιατί όλοι πρέπει να ψηφίζουμε. “Τι θα ψηφίσεις;”, είναι αυτά τα… γαλλικά που ρίχνω εγώ εκείνη την ώρα γιατί δεν θέλω να μιλάω με τα παιδιά για τέτοια θέματα. Ακόμα… Της είπα ότι αυτά τα σκέφτεται ο καθένας με τον εαυτό του και μου απάντησε “δηλαδή δεν θα μου πεις;”.

Κάνουν κάθε μήνα στο σχολείο ποιο είναι το αγαπημένο παιδί του τμήματος και τότε εγώ τη ρώτησα αν έμαθε τι ψήφισαν οι φίλοι της. Μου απάντησε όχι, και τότε της λέω: “άρα εμένα τι με ρωτάς; Αυτά είναι δικά μου, είσαι πολύ μικρή ακόμα για τέτοια”. “Πάντως αν ψήφιζα, θα ψήφιζα τον τάδε γιατί μου αρέσει το όνομά του” μου απάντησε η 8χρονη κόρη μου» είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Μενεγάκη.