Ήρθε στην Ελλάδα ο Αλέξης Γεωργούλης - Ο λόγος που ταξίδεψε από τις Βρυξέλλες

«Καθίσαμε επί ένα δίωρο...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Τρίτη 23/5 είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Αλέξη Γεωργούλη λίγο καιρό μετά τη διάσταση και τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας του για ξυλοδαρμό και βιασμό, με το Ευροκοινωβούλιο να κάνει άρση της ασυλίας του.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δικηγόρο του ηθοποιού, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος μίλησε στο Mega Καλημέρα το πρωί της Τρίτης 23/5, αναμένεται να βγει η απόφαση για την άρση της ασυλίας, διότι εάν παραβιαστεί οποιοσδήποτε κανόνας, η καταγγελία και ολόκληρη η δικογραφία κινδυνεύουν.

Μάλιστα όσο θα αναμένεται η παραπάνω εξέλιξη, έγινε γνωστό μέσα από το Πρωινό και έναν πολύ καλό φίλο του Γεωργούλη, πως ο ίδιος ταξίδεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα με σκοπό να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα (δείτε εδώ τις δηλώσεις της Τόνιας Σωτηροπούλου για την υπόθεση του Γεωργούλη).

Οι δηλώσεις φίλου του Αλέξη Γεωργούλη για το ταξίδι του στην Ελλάδα

Τελευταία φορά που επικοινωνήσατε με τον κύριο Γεωργούλη πότε ήταν;

Ήταν πριν τρεις μέρες, στις εκλογές, τώρα. Απ’ ότι μου είπε θα ψήφιζε.

Με αεροπλάνο ήρθε;

Με αεροπλάνο, ναι.

Σας είχε ενημερώσει ότι θα κατέβαινε Ελλάδα;

Όχι, δεν με ενημερώνει. Γιατί; Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Με πήρε τηλέφωνο, «Έρχομαι από το σπίτι»...καθίσαμε επί ένα δίωρο διάβαζε τη μικρή μου κόρη, που πάει Πέμπτη Δημοτικού και δεν τα πάει πολύ καλά στα μαθηματικά. Πάει Πέμπτη Δημοτικού, δεν καταλάβαινε κάτι και της εξηγούσε επί δύο ώρες, της εξηγούσε τους όρους.

Μετά κάναμε την γυμναστική μας, όλα καλά. Εννοείται, ότι δε συμβαίνει κάτι σε εμάς και όλοι οι φίλοι... είναι... δεν κάνουν κάτι διαφορετικό. Ό,τι κάναμε και πριν κάνουμε και τώρα. Βγήκαμε έξω και περπατήσαμε στο πεζοδρόμιο επί δύο χιλιόμετρα, είναι μεγάλος ο δρόμος, περνάει πολύς κόσμος, δεν κρυβόταν ο Αλέξης από κάτι.

Η απάντηση της Ελένης Χρονοπούλου όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένη το πρωί της Παρασκευής 5/5 η Ελένη Χρονοπούλου, η οποία είναι υποψήφια στις φετινές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Στο πανέλ ήταν και η Δώρα Τσαμπάζη, που είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Μαρία – Νεφέλη Χατζηιωαννίδη, που είναι υποψήφια με την ΝΔ.

Η Ελένη Χρονοπούλου, εκτός από την υποψηφιότητά της με το ΠΑΣΟΚ, ρωτήθηκε και για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα), με την ίδια ωστόσο να μην θέλει να προχωρά σε κάποια δήλωση ή σχόλιο.

Μάλιστα, εκείνη την ώρα, η Δώρα Τσαμπάζη παρενέβη, αναφέροντας πως πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή της να μην απαντήσει.

«Να σεβαστούμε λίγο την επιθυμία της, με διακριτικότητα, γιατί την αφορά άμεσα! Θέλω απλά να προστατεύσω την ίδια και αν αισθανθεί αμήχανα να έχει το δικαίωμα να μην απαντήσει», είπε η χήρα του Αλέξανδρου Νικολαϊδη.

«Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω. Σας ευχαριστώ θερμά κα Τσαμπάζη. Ό,τι είχα να πω το είπα και το έκανα», απάντησε από πλευράς της η Ελένη Χρονοπούλου.