Βουρκωμένος πάνω από τον τάφο της Φώφης Γεννηματά ο Νίκος Ανδρουλάκης - Ανατριχιάζει η κίνησή του

Τίμησε την μνήμη της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Βουρκωμένος πάνω από τον τάφο της Φώφης Γεννηματά ο Νίκος Ανδρουλάκης - Ανατριχιάζει η κίνησή του

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την ημέρα που η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή μετά την σκληρή μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή και η οικογένειά της συνεχίζει να πονά και λυπάται για τον χαμό της.

Κανείς δεν την έχει ξεχάσει και αυτό θέλησε να δείξει και με την πράξη του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος την Τετάρτη 24/5 αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, μεταφέρθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου βρίσκεται ο τάφος της, για να της αφήσει ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Ανατριχιάζει η κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη πάνω από τον τάφο της Φώφης Γεννηματά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να την τιμήσει για την συμβολή της ιδίας στην προσπάθεια αναγέννησης της παράταξης, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις κάλπες της 21ης Μαΐου και η συγκίνησή του ήταν τεράστια, αφού με μάτια βουρκωμένα κοιτούσε χαμηλά.

Διαβάστε επίσης: «Μου λείπεις πολύ! Μόνον εσύ ήξερες να...» - Η συγκινητική ανάρτηση του Ανδρέα Τσούνη για την ονομαστική εορτή της Φώφης Γεννηματά

Ραγίζει καρδιές ο γιος της

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή μετά από δύσκολη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο (δείτε συγκινητικό βίντεο από το μνημόσυνο). Η πολιτικός και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άφησε πίσω της τα παιδιά της και τον σύζυγο της, ο οποίος δεν την ξεχνάει λεπτό και συχνά κάνει πολύ συγκινητικές αναρτήσεις.

Σήμερα Τρίτη 25/10 στην εκπομπή "Mega Καλημέρα" προβλήθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο γιος της στον δημοσιογράφο Κώστα Τσουρό. Ο Γιώργος Γεννηματάς, ραγίζει καρδιές με τα λόγια του.

«Πιστεύω πως σε κάθε ελληνικό σπίτι είναι γνωστό πως ο πατέρας με την κόρη και η μάνα με τον γιο, έτσι και στο δικό μας σπίτι. Ήμουν ο μόνος γιος στην οικογένεια, με λάτρευε αρκετά. Αυτό είχε διάφορα πράγματα μαζί. Είχε και τα καλά του και τα κακά του γιατί η μάνα η Ελληνίδα θέλει τον γιο της να τον πλάσει τέλειο. Ήταν εκείνη πεισματάρα και έχει μεταφέρει σε όλη την οικογένεια το πείσμα. Ο ένας χρόνος που λείπει από κοντά μας είναι μια περιπέτεια που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι.

Κατάφερε μας έζησε και την ζήσαμε, μας έμαθε και πως να αντιμετωπίσουμε το πένθος, μας δίδαξε. Ένα μήνα πριν φύγει από την ζωή, ήρθε να δούμε μία ταινία μαζί και μου δίδασκε πως πρέπει να αντιμετωπίσω μία τόσο οδυνηρή κατάσταση. Η μητέρα μου είπε ότι πρέπει να θυμάμαι ότι η ζωή είναι όμορφη και να την ζω, σαν να με προετοίμαζε.

Η μητέρα μου άφησε ένα τόσο δυνατό χαμόγελο που το κρατάς σε όλη σου τη ζωή σαν φυλακτό. Όποτε θυμάμαι την μητέρα χαμογελάω κι εγώ, σαν να την βλέπω μπροστά μου. Από την μητέρα μου αν θυμάμαι ένα πράγμα είναι το «Σ’ αγαπώ» και το χαμόγελο που το συνοδεύει», είπε.