Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση Καϊλή - Αφέθηκε ελεύθερη χωρίς βραχιολάκι

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Η υπόθεση διαφθοράς που έγινε γνωστή πριν από λίγους μήνες εις βάρος της Εύας Καϊλή και του συζύγου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, απασχόλησε πολύ το ελληνικό κοινό και όχι μόνο, καθώς το ξέπλυμα χρήματος αποτελεί μία βαρύτατη κατηγορία.

Η ίδια φυλακίστηκε, όπως και ο καλός της, και πολλοί από τους άμεσα εμπλεκόμενους, αφήνοντας πίσω το παιδί της στους γονείς της, ωστόσο λίγο διάστημα αργότερα αφέθηκε πρώτα εκείνος ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και πριν από λίγες ημέρες και εκείνη.

Έμειναν στο ίδιο σπίτι, αλλά σε χωριστούς χώρους (δείτε εδώ την αλήθεια για τις σχέσεις τους), με την ευρωβουλευτή να έχει ως πρωταρχικό της στόχο να επανορθώσει για όλους τους χαμένους μήνες με την κόρη της (δείτε εδώ τα πρώτα της λόγια όταν την συνάντησε) και πριν προλάβει να περάσει ο καιρός, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορεί πλέον χωρίς βραχιολάκι.

Η νέα απόφαση για την Εύα Καϊλή

Την Πέμπτη 25/5, όμως, ανακοινώθηκε και επίσημα πως το ίδιο ισχύει και για την Εύα Καϊλή. Ο Βέλγος δικαστής θεώρησε πως δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορεί με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ωστόσο τα υπόλοιπα μέτρα δεν παύουν να ισχύουν.

Οι επόμενες κινήσεις της

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο και αποκάλυψε όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή της.

«Θα πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για το παιδί μου και την οικογένειά μου, και για να μπορέσω να επιστρέψω στην Ελλάδα», λέει η Εύα Καϊλή μέσω του δικηγόρου της, μια εβδομάδα από την απόφαση για την αποφυλάκισή της υπό όρους.

Η Εύα Καϊλή έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του παιδιού της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, σχεδόν καθημερινά, με τον οποίο μιλά για λίγη ώρα και μόνο για το παιδί τους, χωρίς να αναφέρονται στην πολύκροτη υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός μένει σε σπίτι κοντά σε εκείνο της Εύας Καϊλή, χωρίς βέβαια να μπορεί να την επισκεφτεί, μιας και ο ίδιος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, επίσης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η ευρωβουλευτής θα έχει τους επόμενους δύο μήνες αρκετό χρόνο να επεξεργαστεί τα στοιχεία της δικογραφίας, ενώ η νομική της ομάδα θα εργαστεί για την τεκμηρίωση της υπερασπιστικής γραμμής της, με τον Ελληνα συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ότι «στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν προς την κατεύθυνση της αθωότητάς της. Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα και επίσης, όπως έχω αναφέρει, δεν έχει βρεθεί κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή στις αυτοσχέδιες δεσμίδες με τα χρήματα που βρέθηκαν στην κοινή κατοικία με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι».

Όλα όσα αποκάλυψε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της

Σύμφωνα με τον κ Δημητρακόπουλο, πλέον η Ελληνίδα πολιτικός έχει χρόνο να ψάξει να βρει στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητά της. «Αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα να ανατρέξει στο αρχείο από όπου θα αντλήσουμε πολύ σοβαρά επιχειρήματα για το ότι ποτέ μα ποτέ δεν είχε προσωπική πολιτική ατζέντα, αλλά ακολουθούσε τη γραμμή του ευρωπαϊκού κόμματος στο οποίο ανήκε. Η οποία όμως γραμμή ακολουθούσε την κεντρική ευρωπαϊκή γραμμή που χαράσσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γιατί μόνο αυτά έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες. Μία ευρωβουλευτής δεν έχει εκτελεστική αρμοδιότητα, δεν μπορεί να συνάψει συμφωνία με το Κατάρ ή οποιαδήποτε χώρα του Κόλπου».

Οπως εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή θα ανατρέξει στο αρχείο των ομιλιών και των τοποθετήσεών της για να αποδείξει ότι δεν έκανε καμία χάρη στο Κατάρ αλλά ακολουθούσε μια κεντρική ευρωπαϊκή γραμμή. Παράλληλα, στις 14 Μαΐου, ίσως και λίγο αργότερα, η Εύα Καϊλή μέσω των συνηγόρων της θα καταθέσει αίτημα άρσης της κατ’ οίκον πρακτικής και των περιοριστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού βραχιολιού παρακολούθησης, με το επιχείρημα ότι δεν είναι ύποπτη φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο. «Μόνο ως αθώα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπως μου έχει πει, και το ξέρουν και οι δικοί της», ανέφερε επίσης στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.