«Ξαφνικά στο κομμωτήριο, όπως μου χτένιζαν τα μαλλιά μου...» - Η εξομολόγηση της Παππά για την αλωπεκία

«Έχασαν εν τέλει όλες τις τρίχες τους στο σώμα τους, δεν έχουν βλεφαρίδες...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Ξαφνικά στο κομμωτήριο, όπως μου χτένιζαν τα μαλλιά μου...» - Η εξομολόγηση της Παππά για την αλωπεκία

Η Χαρά Παππά ήταν καλεσμένη την Παρασκευή 26/5 στην εκπομπή ''Ζήσε Αλλιώς'', η οποία εστιάζει σε ζητήματα ψυχικής και σωματικής υγείας με το γνωστό μοντέλο να μιλάει ανοιχτά για το άγχος και πως αντέδρασε όταν έχασε μέρος των μαλλιών της.

Η ίδια και μέσα από τα social media έχει μιλήσει ξανά για το στρες και πως ο ψυχολόγος τη βοήθησε να το διαχειριστεί και να το καταπολεμήσει. Μέσα από τη συνέντευξη αυτή αναφέρθηκε και στο κομμάτι της αλωπεκίας.

Σήμερα η Χαρά Παππά έχει κανονικά όλες τις τρίχες στα μαλλιά και στο πρόσωπό της, ωστόσο παλιότερα είχε χάσει ένα μέρος στο τριχωτό του κεφαλιού της, εξηγώντας πως στην περίπτωσή της πρόκειται για κληρονομικότητα (δείτε εδώ το πρόβλημα που ταλαιπωρεί το μοντέλο).

Η εξομολόγηση της Χαράς Παππά για την αλωπεκία

«Πέρασα μια δύσκολη περίοδο, το άγχος επειδή το άφηνα για πάρα πολλά χρόνια και δεν το έλεγχα κάποια στιγμή με κατέβαλε. Τότε εννοείται πως επισκέφθηκα ειδικό, κάνω ψυχοθεραπεία τώρα 2,5 χρόνια για να μπορώ να το ελέγχω και πλέον είμαι καλύτερα μπορώ να πω! Είναι ο χαρακτήρας μου έτσι, η γενιά μας; Δεν ξέρω...

Γενικά στην οικογένειά μου είναι κληρονομικό, το έχει βιώσει η μαμά μου, ο παππούς μου, η προγιαγιά μου πάει πολλές γενιές πίσω. Το ήξερα και το έλεγχα. Έλεγχα πολύ συχνά τα μαλλιά μου για να δω αν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί και σε εμένα, επειδή ήμουν και αγχωτική και ήταν και κληρονομικό. Το γνώριζα ότι μπορεί να συμβεί οπότε ήμουν προετοιμασμένη, ήξερα τα βήματα, ήξερα σε ποιον ειδικό πρέπει να απευθυνθώ, πως να το χειριστώ.

Ξαφνικά μια μέρα στο κομμωτήριο, όπως μου χτένιζαν τα μαλλιά μου είδαν ότι σε ένα σημείο δεν υπήρχαν μαλλιά και κατευθείαν πήγα σε ειδικό. Προσπαθώ ό,τι ανεβάζω στα social media να μην το ανεβάζω με αρνητικό συναίσθημα από πίσω. Προσπαθώ να είμαι λίγο αισιόδοξη, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που αντιμετωπίζει παρόμοια θέματα και θέλω να είμαι η θετική νότα σε όλο αυτό.

Στεναχωρήθηκα πολύ, φοβήθηκα γιατί ο παππούς μου και η προγιαγιά μου έχασαν εν τέλει όλες τις τρίχες τους στο σώμα τους, δεν έχουν τρίχες, βλεφαρίδες οπότε δεν είναι κάτι ευχάριστο και αγχώθηκα. Μετά το πήρα χαλαρά είπα οκ, θα το αντιμετωπίσουμε ότι είναι να έρθει. Θα πάμε στον γιατρό μας και θα κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε.», είπε η Χαρά Παππά.

Το ξεκαθάρισμα της Παππά για την κατάσταση της ψυχικής της υγείας

Ένα ιδιαίτερο κομμάτι, που δεν έχει κρύψει η Παππά έχει να κάνει με τη μάχη, που έδωσε με την κατάθλιψη (δείτε εδώ τις σχετικές δηλώσεις της) και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 27/3 μέσα από ένα insta story έκανε γνωστή την τωρινή κατάσταση της ψυχικής της υγείας.

«Είμαι όντως πολύ καλά! Για να μη λέω τα ίδια, το άγχος ήταν, είναι και μάλλον θα είναι πάντα εδώ να με παιδεύει... Αλλά έχω καταφέρει να μην του επιτρέπω πολύ να με «παίρνει» από τις καλές στιγμές!

Είναι όμως μία καλή περίοδος, τρώω καλά, γυμνάζομαι, κάνω πράγματα που με ευχαριστούν, έχω βάλει προτεραιότητα τις ανάγκες μου για να μπορώ να είμαι εντάξει και στις ανάγκες των άλλων!

Και έχω τον πιο απίστευτο άνθρωπο δίπλα μου, που κάνει το είναι inner child μου να νιώθει ασφάλεια... και με κάνει να αντέχω και να θέλω να συνεχίσω να εξελίσσομαι σε έναν καλύτερο άνθρωπο», έγραψε η Χαρά Παππά.

Χαρά Παππά

ΠΗΓΗ ;