«Άρχισα να πονάω! Το σώμα μου δε μπορούσε να κουβαλήσει τα κιλά» - Η εξομολόγηση της Χριστίνας Αλούπη για την περίοδο μετά την εγκυμοσύνη

«Δε μπορούσα να καταλάβω τι έχω πάθει»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Άρχισα να πονάω! Το σώμα μου δε μπορούσε να κουβαλήσει τα κιλά» - Η εξομολόγηση της Χριστίνας Αλούπη για την περίοδο μετά την εγκυμοσύνη

Καλεσμένη στην εκπομπή Όλα για τη ζωή μας με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, ήταν στις 27/5 η Χριστίνα Αλούπη. Η παρουσιάστρια, μίλησε για τις αυξομειώσεις του βάρους της, αλλά και τα κιλά που πήρε στην εγκυμοσύνη τα οποία εκτός του ότι δεν μπορούσε να τα χάσει, τις είχαν δημιουργήσει και πρόβλημα στο σώμα της.

Αποκάλυψε πως άρχισε να πονάει καθώς το σώμα της δεν μπορούσε να κουβαλήσει αυτά τα 27 κιλά που είχε πάρει κατά την διάρκεια της κύησης με αποτέλεσμα να απευθυνθεί σε διατροφολόγο.

Η εξομολόγηση της Χριστίνας Αλούπη για τα κιλά της

«Η ζυγαριά με στοίχειωνε για πολύ καιρό, από την εφηβεία. Θυμάμαι ότι είχα έναν θερμιδομετρητή και σημείωνα τι έτρωγα για, γιατί έπρεπε να συμπληρώσω τάδε θερμίδες στην ημέρα. Δεν είχε σημασία τι έτρωγα αρκεί να ήταν οι σωστές θερμίδες. Με στοίχειωνε μέχρι που κατάλαβα ότι δεν είχα το αποτέλεσμα που επιθυμούσα και άρχισα να το ψάχνω, να ενημερώνομαι και να ρωτάω γιατρούς. Δεν έβλεπε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αισθητικά δεν ήταν αυτό που ήθελα να δω.

Τώρα πια έχω μία ζυγαριά στο σπίτι στην οποία μπορεί να ανέβω μόνο 2 φορές τον χρόνο διότι έχω καταλάβει ότι αυτό που δείχνει η ζυγαριά δεν έχει σημασία ως ένα σημείο. Οι δείκτες έχουν σημασία, το λίπος, η μυϊκή μάζα και δεν ήξερα ότι υπάρχει το σπλαχνικό λίπος. Τα όργανα περιβάλλονται από λίπος, δεν είναι μόνο ό,τι βλέπεις. Επηρεάζει την υγεία μας συνολικά αυτό», αποκάλυψε αρχικά.

Δείτε επίσης: «Πήγαμε σε σύμβουλο γάμου...» - Η αποκάλυψη της Χριστίνας Αλούπη για τον σύζυγό της μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα

Λίγο αργότερα, η Χριστίνα Αλούπη μίλησε για τα κιλά της εγκυμοσύνης της: «Πήρα 27 κιλά και στις δύο εγκυμοσύνες. Όχι μαζί, 27 κιλά στην πρώτη και 27 στη δεύτερη. Απλά στη δεύτερη δε μπορούσα να τα χάσω. Πρώτα από όλα, άρχισα να πονάω. Τα γόνατά μου, οι αστράγαλοί μου και δε μπορούσα να καταλάβω τι έχω πάθει. Τελικά το σώμα μου δε μπορούσε να κουβαλήσει αυτά τα 27 κιλά. Στο ετήσιο check up βγήκε λίγο τσιμπημένη η χοληστερίνη και επειδή δε μπορούσα να χάσω το βάρος, δυσκολευόμουν, πήγα σε διατροφολόγο για να μου πει πως να το χάσω υγιεινά».

«Ο διατροφολόγος μού είπε ότι πρέπει να ασκούμαι γιατί δε φτάνει μόνο η διατροφή που θα μου δώσει. Αυτό είναι όλο το κόλπο αλλά και η συνταγή για να διατηρήσεις το βάρος», αποκάλυψε, εβδομάδες μετά την μεταφορά του γιου της στο νοσοκομείο.