«Δεν περνά ούτε μια μέρα που...» - Βυθισμένος στο πένθος ο Κυριάκος Μητσοτάκης 6 χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του, Κωνσταντίνου

Η σπαρακτική ανάρτηση στο Instagram

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σήμερα, Δευτέρα 29/5, συμπληρώνονται έξι χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε την τελευταία του πνοή και η οικογένειά του είναι βυθισμένη στο πένθος και στις αναμνήσεις που είχαν δημιουργήσει όλοι μαζί του.

Πρώτη η Ντόρα Μπακογιάννη, μάλιστα, η κόρη του, θέλησε να τον τιμήσει πραγματοποιώντας την πιο τρυφερή και συγκινητική ανάρτηση με την φωτογραφία τους από τα παλιά (δείτε την εδώ), ενώ ακολούθησε και ο γιος του, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία ασπρόμαυρη φωτογραφία τους, από όταν ήταν και οι δύο αρκετά μικρότεροι και γελούσαν δυνατά και την συνόδευσε με ένα επίσης σπαρακτικό κείμενο, όπως και η αδερφή του.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του πατέρα του

«6 χρόνια. Δεν περνά ούτε μια μέρα που να μην σε σκεφτόμαστε», σημείωσε και γέμισε με μηνύματα συμπαράστασης.

Κυριάκος Μητσοτάκης πατέρας
Instagram / Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο χωρισμός και η επανασύνδεση με την Μαρέβα

Ο αστικός μύθος της εποχής ήθελε τη μητέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρίκα, να μην καλοβλέπει τον γάμο του με την Μαρέβα, αλλά τελικά θα υποκύψει μπροστά στην επιθυμία του γιου της. Θα παντρευτούν το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα, με τον πατέρα του να αγκαλιάζει θερμά, κατά την έξοδο των νεονύμφων από την εκκλησία, τη νύφη του. Θα αποκτήσουν μαζί τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη (δείτε εδώ πόσο έχουν μεγαλώσει πλέον).

Για πρώτη φορά το 2015 σε συνέντευξή του στην Τατιάνα Στεφανίδου θα αποκαλύψει τον φημολογούμενο τότε ολιγόχρονο χωρισμό του από εκείνη.

«Κάθε οικογένεια και κάθε σχέση θα περάσει από δυσκολίες. Κάποιες αντέχουν και κάποιες δεν αντέχουν και ο καθένας τραβάει το δρόμο του. Περάσαμε μια δυσκολία με τη Μαρέβα. Βρεθήκαμε χώρια 5 χρόνια, δεν είχαμε πάρει το τελικό διαζύγιο. Είχαμε πάντα καλή σχέση. Τελικά και οι δύο με τον τρόπο μας θέλαμε να κοιτάξουμε μπροστά και να βρεθούμε πάλι μαζί. Υπήρχε συναίσθημα και νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις αν υπάρχει βαθιά αγάπη και εκτίμηση, ο χρόνος καμιά φορά κάνει εκτίμηση. Τώρα νομίζω είμαστε πιο καλά από ότι είμαστε γιατί ξαναείδαμε τι είναι σημαντικό και καταλάβαμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Μπήκαμε ο ένας στα παπούτσια του άλλου και ξαναβρήκαμε μια πολύ όμορφη και διαφορετική ισορροπία. Ας πούμε ότι πέρασε η σχέση μας σε άλλη φάση».

Σε πιο πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή Super Κατερίνα, λίγο πριν τις εκλογές του 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ξανά στην σύζυγό του με τα πιο όμορφα λόγια...

«Με τη Μαρέβα είμαστε μαζί από το 1995 με ένα μεγάλο διάλειμμα βέβαια, που έκανε όμως τη σχέση μας πιο ισχυρή. Το γυαλί ξανακόλλησε, γιατί δεν είχε σπάσει. Παρότι ήμασταν σε διάσταση δεν μιλήσαμε ποτέ άσχημα ο ένας για τον άλλο, ψαχτήκαμε και οι δύο γιατί χάλασε η σχέση μας την πρώτη φορά, κάναμε την αυτοκριτική και όταν βρεθήκαμε ξανά μαζί ήμασταν πολύ καλύτερα. Ναι η Μαρέβα είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου, την εκτιμώ, της αναγνωρίζω τον δυναμισμό της, είναι ένα στήριγμα. Έχει κάνει στην άκρη τα επαγγελματικά της βήματα, γιατί υπάρχουν ασυμβίβαστα. Όχι νομικά, ουσιαστικά ασυμβίβαστα. Και είμαι τυχερός που έχω έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή μου.

Εννοείται ότι της κάνω δώρα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να έχει παράπονα. Μερικές φορές νομίζω πως έχει μεγαλύτερη αξία αυτά τα λουλούδια από το πουθενά, μια κάρτα που θα στείλεις ή και ένα απλό μήνυμα που ο άλλος δεν το περιμένει. Αυτά τελικά έχουν μεγαλύτερη αξία σε μια σχέση. Και τα δώρα γίνονται, απλά πρέπει να λένε κάτι. Να μη γίνονται μόνο για να γίνονται. Η οικονομική αξία δεν έχει τόσο αξία όσο ο συμβολισμός του κάθε δώρου», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όταν η Κατερίνα Καινούργιου τον ρώτησε για το ενδεχόμενο να γίνει παππούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να γίνω παππούς. Η Σοφία είναι 26, ο Κωνσταντίνος 25. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Μου φαίνεται παράξενο γιατί αισθάνομαι πολύ νέος, αλλά από την άλλη πιστεύω ότι θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Πιστεύω ότι είναι αλήθεια αυτό που λένε, ότι τα εγγόνια φέρνουν μια δεύτερη νεότητα».