Λειτούργησε υπέρ για την άρση της ασυλίας του - Η άγνωστη κίνηση του Αλέξη Γεωργούλη

Νέα μυστική ψηφοφορία την Πέμπτη 1/6

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Νέες εξελίξεις για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την καταγγελία για βιασμό και σωματική κακοποίηση του ηθοποιού και Ευρωβουλευτή.

Η πρώτη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης του Αλέξη Γεωργούλη με καμία αρνητική ψήφο, ούτε και αποχή, όπως έγινε εν τέλει γνωστό (δείτε εδώ γιατί είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες ο Γεωργούλης).

Ο λόγος που δεν έδωσε το παρόν ο Αλέξης Γεωργούλης στη αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων

Μέσα από το ρεπορτάζ του Πρωινό μας την Τετάρτη 31/5 ειπώθηκε, πως ο Γεωργούλης επέστρεψε την Τρίτη 30/5 στις Βρυξέλλες, ωστόσο δεν παρέστη στην αρμόδια επιτροπή, καθώς δεν καθυστερήσει περισσότερο τη διαδικασία παραθέτοντας την δική του εκδοχή.

Η διαδικασία προφανώς και έχει μέλλον, αφού στο εξής πηγαίνει στην ολομέλεια, η οποία θα συνεδριάσει την Πέμπτη 1/5 με μυστική ψηφοφορία, οι οποίοι θα αποφασίσουν για την οριστική άρση της ασυλίας.

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το Αλέξη Γεωργούλη

«Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμά του να γίνει ακρόαση από την επιτροπή JURI και μετέφερε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα της δικαιοσύνης», αναγράφει σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με το Protothema.gr.