«Είναι τα γενέθλιά μου και ταυτόχρονα αποχαιρετώ μία...» - Με τρεμάμενη φωνή και "τσακισμένος" ο Ζαχαράτος στην κηδεία της Νόνικα Γαληνέα

Προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Είναι τα γενέθλιά μου και ταυτόχρονα αποχαιρετώ μία...» - Με τρεμάμενη φωνή και

Συγκινητική είναι η σημερινή (6/6) ημέρα, καθώς πολλοί διάσημοι και μη βρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετήσουν την Νόνικα Γαληνέα, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες και σκόρπισε τον θρήνο στα αγαπημένα της πρόσωπα.

Από τους παρευρισκόμενους δεν θα μπορούσε να λείπει ο Τάκης Ζαχαράτος, ο οποίος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του STAR, Αλήθειες με την Ζήνα, και "λύγισε" μπροστά στην κάμερα, εξηγώντας πως είναι τα γενέθλιά του και αντί να τα περνά ευχάριστα, πονά για την αγαπημένη του φίλη.

Με τρεμάμενη φωνή ο Τάκης Ζαχαράτος την ημέρα των γενεθλίων του στην κηδεία της Νόνικα Γαληνέα

«Σήμερα είναι για εμένα μια πολύ περίεργη ημέρα. Είναι τα γενέθλιά μου και ταυτόχρονα αποχαιρετώ μια λατρεμένη μου φίλη. Γιατί είχα την τιμή να είναι φίλη μου η Νόνικα Γαληνέα, αυτός ο θησαυρός, αυτός ο ήλιος. Της έλεγα πάντα ότι "είναι σαν να έχεις καταπιεί τον ήλιο".

Είναι μεγάλη απώλεια για τον πολιτισμό μας όταν φεύγουν τέτοιοι άνθρωποι σπουδαίοι που πρόσφεραν. Γιατί η Νόνικα Γαληνέα πρόσφερε μόνο. Δεν ζήτησε ποτέ και έκανε ένα από τα ωραιότερα θέατρα στην Αθήνα. Ήταν υπέροχη μεταφράστρια, έδωσε δουλειά σε πολλούς ηθοποιούς. Ανέβασε εξαιρετικά έργα που ήταν δύσκολο να ανέβουν εκείνες τις εποχές. Μαζί με τον σπουδαίο Αλέκο Αλεξανδράκη. Μια υπέροχη μητέρα, μια υπέροχη φίλη.

Ένας άνθρωπος με απίστευτο χιούμορ, ένας άνθρωπος που θα μου λείψει πάρα πολύ γιατί οι συμβουλές της ήταν από καρδιάς και από έναν άνθρωπο που είχε ζήσει το ζωή και που ήξερε να σε προστατεύσει και να σου δώσει την καλύτερη συμβουλή όταν την έχεις ανάγκη. Μου έλεγε πάντα να κοιτάς το φως», είπε χαρακτηριστικά με τρεμάμενη φωνή.

Διαβάστε επίσης: Τραγικές φιγούρες οι κόρες της Νόνικα Γαληνέα στην κηδεία της - Περπατούσαν αγκαλιασμένες σφιχτά με δάκρυα στα μάτια

Διαβάστε επίσης: «Για πάντα μαζί! Για πάντα ένα» - Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της 30χρονης εγγονής της

Για την Νόνικα Γαληνέα, μάλιστα, μίλησε και η Βέρα Κρούσκα στην ίδια εκπομπή: «Όλο το ελληνικό θέατρο θα τη θυμάται, γιατί ήταν μία σπουδαία ηθοποιός, ένας σπουδαίος άνθρωπος, μεγάλη καλλιτέχνιδα, μεταφράστρια, πολύ αγαπημένος άνθρωπος. Θα μας λείψει πάρα πολύ. Είχα μιλήσει μαζί της τον τελευταίο καιρό, δεν σχεδίαζε τόσο τα γενέθλιά της. Ήθελε να πάμε να τη δούμε μαζί με την Άννα, αλλά ήταν καμιά 20αριά μέρες που δεν ήθελε να δει κανέναν».