«Πριν περίπου 25 χρόνια...» - Η συγκινητική αποκάλυψη της Ελένης Μενεγάκη για τον θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη

Η στιγμή που τον είδε για πρώτη φορά από κοντά

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Πριν περίπου 25 χρόνια...» - Η συγκινητική αποκάλυψη της Ελένης Μενεγάκη για τον θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 6/6 σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από ανακοπή καρδιάς και όλοι έκτοτε συζητούν για την ζωή του και το έργο του, δηλώνοντας συντετριμμένοι για αυτή την απώλεια. Στην εκπομπή του MEGA, Ελένη, την Τετάρτη 7/6, λοιπόν, προβλήθηκε ένα αφιερωματικό βίντεο για τον ίδιο, ωστόσο πριν την προβολή αυτού η Ελένη Μενεγάκη θέλησε να κάνει κάποια σχόλια.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ημέρα που συνάντησε τον καλλιτέχνη μαζί με την Νατάσα Θεοδωρίδου σε νυχτερινό κέντρο και περιέγραψε αναλυτικά τι συνέβη εκείνο το βράδυ (δείτε εδώ πότε και πού θα γίνει η κηδεία του).

Η αναφορά της Ελένης Μενεγάκη στη συνάντησή της με τον Γιάννη Φλωρινιώτη

«Μέχρι και πρόσφατα δούλευε. Μια φορά τον έχω δει σε μαγαζί. Με είχε πάρει η Νατάσα Θεοδωρίδου να πάμε πριν πάρα πολλά χρόνια, στο ξεκίνημα της Νατάσας. Μου λέει "θέλω να πάμε μια φορά εκεί που τραγουδάει ο Φλωρινιώτης, θέλω να τον δω".

Ήμασταν λοιπόν ένα βράδυ μόνες μας, μαζί με τον Παντελή Καναράκη και πήγαμε σε ένα μαγαζί στην Εθνική Οδό. Δεν θυμάμαι ποιο ήταν. Θυμάμαι πως μου έκανε τόσο εντύπωση πως όταν καθίσαμε τα τραγούδια του τα ήξερα τα περισσότερα, γιατί μου είχαν μείνει στο αυτί. Μπορεί να μην είχα δίσκους του, αλλά τα τραγούδια του τα άκουγες από το ραδιόφωνο.

Το ραδιόφωνο τότε ήταν πολύ ισχυρό, γιατί μόνο εκεί άκουγες μουσική. Αυτό που δεν ήξερα ήταν την εικόνα του. Παρότι αυτό που σας λέω ήταν πριν περίπου 25 χρόνια, αυτό που μου έπιασε το μάτι ήταν ότι έβγαιναν μια ομάδα ανθρώπων, ίσως και η κόρη του, και κάποιοι άλλοι μαζί και κοιτούσα πως συμπλήρωνε τα κομμάτια με χορευτικά. Και με ρούχα που στα δικά μου μάτια ήταν πολύ προχωρημένα για τα μπουζούκια.

Ήθελα να καταλάβω γιατί η Νατάσα ήθελε να τον δει από κοντά. Φαντάζομαι, λοιπόν, αν εμένα μου έκανε αυτό εντύπωση σε μια εποχή πριν 25 χρόνια, φανταστείτε πόσο εντυπωσιακό και πόσο κόντρα ήταν στα τέλη του 70’, αρχές 80’. Δεν το εγκατέλειψε», είπε.

Διαβάστε επίσης: Δάκρυσε η Άννα Φλωρινιώτη για τον πατέρα της: «Πήγε να σηκωθεί μόνος του, έπαθε ανακοπή και έπεσε κάτω...»