«Δεν εννοώ το τοξικό αρσενικό που μπαίνει στο σπίτι και ρίχνει χαστούκια...» - Τα έλυσαν στον αέρα Κονδυλάτος & Μπακοδήμου

Μετά τις δηλώσεις του σχεδιαστή για την θέση της γυναίκας

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Δεν εννοώ το τοξικό αρσενικό που μπαίνει στο σπίτι και ρίχνει χαστούκια...» - Τα έλυσαν στον αέρα Κονδυλάτος & Μπακοδήμου

Ο Περικλής Κονδυλάτος το Σάββατο 10/6 προχώρησε σε μερικές δηλώσεις για την θέση της γυναίκας και το παραδοσιακό μοντέλο της οικογένειας (δείτε εδώ αναλυτικά), που σχολιάστηκαν αρκετά έντονα στα κανάλια από τους παρουσιαστές και τους δημοσιογράφους στα πάνελ γενικότερα.

Μία από τις παρουσιάστριες που αισθάνθηκε αρκετά άβολα με τα λόγια του είναι και η Μαρία Μπακοδήμου, η οποία τον κάλεσε στο πλατό του Γειά σου την Κυριακή 11/6 και οι δυο τους συζήτησαν το θέμα και "έλυσαν τις διαφορές τους" (δείτε εδώ πώς σχολίασε το ζήτημα η Σίσσυ Χρηστίδου).

Έλυσαν τις διαφορές τους στον αέρα Μπακοδήμου & Κονδυλάτος

«Ένιωσα πολύ άβολα με αυτά που άκουσα. Θέλω να σε ρωτήσω. Πιστεύεις ότι μία γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι, να μεγαλώνει παιδιά, να αφήσει απ’ έξω τον εαυτό της, το επάγγελμά της και να αφοσιωθεί στο σπίτι και σε έναν άντρα; Έναν άνθρωπο εξαρτημένο σκέφτεσαι δηλαδή;», ρώτησε αρχικά η Μαρία Μπακοδήμου και της απάντησε:

«Δεν πρέπει τίποτα, ο καθένας ας ζήσει όπως θέλει σε αρμονία με τον εαυτό του και τους άλλους. Όποια γυναίκα θέλει να εργαστεί δεν είπα εγώ να μην το κάνει. Θεωρώ ύψιστη ευθύνη των ανδρών, γιατί ηγούμαστε των κοινωνιών, επειδή είναι πατριαρχική κοινωνία, και θα έπρεπε να έχουμε εξασφαλίσει συνθήκες μεγαλύτερης ισότητας για τις γυναίκες. Μία γυναίκα που βρίσκεται στο σπίτι και φροντίζει τα παιδιά της δεν πρέπει να ακούγεται τόσο άσχημο όσο το έχουν καταντήσει άνθρωποι που δεν σέβονται τις γυναίκες τους και τις διατάζουν. Το λέω γενικά, αλλά δεν το έπαιξαν. Οι γυναίκα δεν έχει τη θέση που της αξίζει στην κοινωνία. Οι άντρες έχουμε χαλάσει τις δομές με το να μην έχουμε εξασφαλίσει την ισότητα για τις γυναίκες. Δεν εννοώ το τοξικό αρσενικό που μπαίνει στο σπίτι και ρίχνει χαστούκια. Ζούμε και γεννιόμαστε από τις γυναίκες. Είναι δυνατόν να δήλωνα ποτέ κάτι αρνητικό για τις γυναίκες;».

«Θα μπορούσες, γιατί έχουμε ακούσει πολλά κατά καιρούς από διάφορους άντρες. Έτσι όπως το είπες τώρα το κατάλαβα. Έχουμε πάλι μία απόσταση στις απόψεις μας αλλά δεν είναι αυτό που ακούστηκε χθες», κατέληξε εκείνη λήγοντας το θέμα.