«Τρόμαξα τόσο πολύ, που δεν είπα τίποτα! Εγώ, που υποτίθεται ότι υποστηρίζω τα πιστεύω μου» - Σοκάρει η Εριέττα Κούρκουλου με την εξομολόγησή της

«Δεν περίμενα ποτέ ότι μια ΓΥΝΑΙΚΑ θα δικαιολογούσε σε μια άγνωστη τον βιασμό»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το κίνημα MeToo έχει ωφελήσει πολλούς και πολλές Ελληνίδες και Έλληνες, διάσημους και μη, καθώς έδωσε το κίνητρο και το κουράγιο σε αρκετούς από όσους έχουν βιώσει κακοποιητικές και παρενοχλητικές συμπεριφορές, να μιλήσουν γι' αυτές και ίσως και να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, προσπαθώντας να τιμωρήσουν τους θύτες (δείτε εδώ τον σάλο που δημιουργήθηκε λόγω των δηλώσεων του Σπύρου Μπιμπίλα για την σεξουαλική παρενόχληση που δεν δέχθηκε).

Υπάρχουν και εκείνοι, ωστόσο, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ακριβώς την σημασία του κινήματος αυτού και σε αυτή την κατηγορία άνηκε και η Εριέττα Κούρκουλου μέχρι και σήμερα, Τρίτη 13/6, όπου αποφάσισε να "σπάσει" τη σιωπή της για μία τραυματική εμπειρία που έζησε πριν από χρόνια, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Εριέττας Κούρκουλου

«Ομολογώ ότι δεν είχα καταλάβει την πραγματική αξία του κινήματος Me Too.

Είχα περιοριστεί στην σημασία που έχει για τα θύματα και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην απόδοση της δικαιοσύνης απέναντι στον δράστη.

Τα μηνύματα που επικοινωνούσε όμως, τα εξελάμβανα ως αυτονόητα, μέχρι χθες τουλάχιστον, που άκουσα την εξής φράση σε ένα ραντεβού -

«Έλεος πια με το me too! Εάν φορέσεις μίνι θα σε βιάσουν… λογικό είναι. Έτσι είναι η φύση».

Άκουσα αυτή την φράση από μια σπουδαγμένη κατά τα άλλα γυναίκα της ηλικίας μου, της οποίας το επάγγελμα έχει να κάνει με το “life coaching“ και την αποδοχή και αποκατάσταση της αγάπης του γυναικείου σώματος από κοπέλες που αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών διαταραχές.

Και τρόμαξα. Τρόμαξα τόσο πολύ, που δεν είπα τίποτα. Ποιος; Εγώ, που υποτίθεται ότι υποστηρίζω τα πιστεύω και τις αξίες μου όποιες και να είναι οι συνέπειες! Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ, που μου πήρε ώρες να το επεξεργαστώ και να επικοινωνήσω μαζί της τηλεφωνικά για να της τονίσω ότι θα έπρεπε να αλλάξει επάγγελμα.

Δεν περίμενα ποτέ ότι μια ΓΥΝΑΙΚΑ θα δικαιολογούσε σε μια άγνωστη (γιατί αυτό ήμουν για εκείνη) τον βιασμό άλλων γυναικών. Δεν περίμενα ποτέ ότι μια ΓΥΝΑΙΚΑ που έχει κάνει επάγγελμα την «ενδυνάμωση» άλλων γυναικών θα είχε τέτοιες απόψεις.

Κατάλαβα ότι τα αυτονόητα, μάλλον δεν είναι αυτονόητα!

Κατάλαβα, ότι το κίνημα Me Too είναι πιο σημαντικό από ότι μπορούσα ποτέ να φανταστώ για πάρα πολλούς λόγους.
Ένας από αυτούς, είναι ότι ο καθένας χτίζει πια ότι εικόνα θέλει και ασκεί επιρροή που πολλές φορές μπορεί να είναι καταστροφική.

Κατάλαβα επιτέλους, ότι χάρη στο κίνημα Me Too, θα μάθουν οι κόρες μας ότι έχουν το δικαίωμα να φοράνε ότι γουστάρουν.

Κατάλαβα ότι χάρη στο κίνημα αυτό, εάν αυτή η γυναίκα γίνει ποτέ μητέρα ενός κοριτσιού και αυτό το κοριτσάκι υποστεί κακοποίηση, θα βρει μια κοινότητα ανθρώπων που θα την υποστηρίξουν και θα της κάνουν ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι δεν έφταιγε εκείνη!», έγραψε.

Διαβάστε επίσης: Εριέττα Κούρκουλου: «Πρέπει να είναι αποδεκτό ένας μπαμπάς να κάτσει σπίτι και να αφήσει τη γυναίκα να δουλέψει»

Εριέττα Κούρκουλου metoo
Instagram / Εριέττα Κούρκουλου