Εριέττα Κούρκουλου: «Πρέπει να είναι αποδεκτό ένας μπαμπάς να κάτσει σπίτι και να αφήσει τη γυναίκα να δουλέψει»

«Όταν ένας μπαμπάς είναι πιο ενεργός στο σπίτι, νομίζω ότι επηρεάζεται θετικά το παιδί»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Instagram / Erietta Kourkoulou
Instagram / Erietta Kourkoulou

Η Εριέττα Κούρκουλου μέσα από το podcast Kind talks μίλησε για τον σημαντικό ρόλο που παίζει η παρουσία και των δυο γονιών στο σπίτι για την ανατροπή των παιδιών τους. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκεστις ανάγκες του παιδιού και στο τι θα συνέβαινε όταν ο άνδρας αποφάσιζε να αφήσει συνειδητά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και έμενα στο σπίτι, αφήνοντας την γυναίκα να εργαστεί.

Να σημειώσουμε, πως πριν μερικές ημέρες οι δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου για τις γυναίκες και πως πρέπει να μένουν στο σπίτι, είχαν προκαλέσει μεγάλο χαμό στις εκπομπές.

Οι δηλώσεις της Εριέττας Κούρκουλου για την ανατροφή των παιδιών

«Όταν ένας μπαμπάς είναι πιο ενεργός στο σπίτι, νομίζω ότι επηρεάζεται θετικά το παιδί. Αυτό λέει τουλάχιστον και η εμπειρία μου. Εμείς έχουμε ένα ζευγάρι φιλικό που το μοιράζονται 50-50 το παιδί τους και δεν έχουν βοήθεια από επιλογή. Ήθελαν να ασχοληθούν οι ίδιοι και είναι απόλυτα απαραίτητο, όταν μπορείς να το κάνεις. Περνώντας λίγες μέρες με αυτό το ζευγάρι, είδα μετά τη διαφορά με την προσπάθεια που έκανε ο Βύρωνας να έρθει πιο κοντά στον Νίκο», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το θέτω σε κοινωνικό πλαίσιο γιατί οι άνδρες δεν υποστηρίζεστε. Θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι αποδεκτό κάποια στιγμή, ένας μπαμπάς να κάτσει συνειδητά και από επιλογή σπίτι του και να αφήσει τη γυναίκα του να δουλέψει. Γιατί έτσι θέλει, έτσι αισθάνεται και για το ο,τιδήποτε».

Ακούστε εδώ το podact!

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για τον σύζυγο της Βύρωνα

«Η εικόνα της ευτυχίας. Τα καταφέραμε!
Όχι μόνο να δημιουργήσουμε μαζί έναν νέο άνθρωπο, αλλά και να επιζήσουμε και οι τρεις έναν ολόκληρο χρόνο. Δεν το λες και εύκολο.

Η μεγαλύτερη συνειδητοποίηση από τότε που έγινα μαμά, είναι ότι οι γονείς δεν είναι παντογνώστες… δεν έχουν πάντα δίκιο… δεν έχουν και δεν οφείλουν να έχουν τις απαντήσεις σε όλα.
Είναι απλά δυο άνθρωποι. Οι ίδιοι που ήταν και πριν. Με τις ίδιες ανασφάλειες, τα ίδια προτερήματα, τα ίδια ελαττώματα και τους ίδιους φόβους.

Η μόνη διαφορά, είναι αυτή η πρωτόγνωρη αγάπη που αισθάνονται για το μικρό τους ανθρωπάκι. Είναι τέτοια η αγάπη αυτή που θα θυσίαζαν και την ζωή τους για να είναι αυτό καλά.
Αναλωνόμαστε πολύ δυστυχώς στην προσπάθεια της δημιουργίας των τέλειων συνθηκών για να είναι το παιδί μας καλά!

Στην πραγματικότητα όμως, αυτό το καλά δεν είναι αποτέλεσμα της τέλειας αποστείρωσης, ή του τέλειου προγράμματος ύπνου και ξύπνιου ενός παιδιού!

Τα παιδιά μας είναι πολύ πιο ανθεκτικά απ’ότι νομίζουμε, προσαρμόζονται με μεγάλη ευκολία στο πρόγραμμα της οικογένειάς τους και όσο και να μην το πιστεύουμε, κάποια στιγμή θα μάθουν να κοιμούνται (ελπίζω)!
Τα παιδιά δεν αισθάνονται καλά στην τελειότητα γιατί όπως εμείς, δεν είναι τέλεια…

Είναι πολύ πιθανότερο να αισθανθούν ευτυχισμένα σε συνθήκες που λανθασμένα θεωρούμε εμείς ακατάλληλες - στο χώμα, στην φύση, στο παιχνίδι με αντικείμενα που δεν είναι παιχνίδια, στους χώρους όπου μπορούν να τρέξουν να φωνάξουν, να λερωθούν και να κλάψουν χωρίς να χρειαστεί να τους πούμε να σταματήσουν επειδή ενοχλούν!

Τα παιδιά χρειάζονται γονείς που είναι διατεθειμένοι να τσαλακωθούν, να αφήσουν πίσω τους τύπους και να ζήσουν την στιγμή, όπως κάνουν εκείνα! Έχουν ανάγκη από γονείς που είναι παρόντες, αποδέχονται και αγκαλιάζουν τις ατέλειές τους και κάνουν ξεκάθαρο ότι θα τα αγαπούν ότι και αν γίνει!
Αυτό τουλάχιστον θέλω να ελπίζω ότι το έχουμε καταφέρει…», έγραψε στην λεζάντα της ανάρτησης της.