Στο νοσοκομείο με δεμένο χέρι και πόδι ο Σταύρος Μπαλάσκας - Τι συνέβη

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Facebook / Σταύρος Μπαλάσκας
Facebook / Σταύρος Μπαλάσκας

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρο Μπαλάσκα, καθώς την Τετάρτη 14/6 δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία του μέσα από το νοσοκομείο, με τον ίδιο να είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι με δεμένο το αριστερό του πόδι και το δεξί του χέρι.

Δεν θέλησε να εξηγήσει πώς τραυματίστηκε και τι συνέβη, ωστόσο θέλησε να ενημερώσει το κοινό του για την κατάστασή του, χωρίς να χάνει το χιούμορ του, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο για την υγεία του και το νοσοκομείο όπου βρίσκεται, το οποίο είναι το ΚΑΤ (δείτε εδώ την αποκάλυψή του για την γνωριμία του με τον Θέμη Αδαμαντίδη).

Η φωτογραφία του Σταύρου Μπαλάσκα μέσα από το νοσοκομείο

«Όλα ΚΑΤ ευχήν», έγραψε χαρακτηριστικά στο προφίλ του.

"Πριν γίνω αστυνομικός καθάριζα πολυκατοικίες και ήμουν..."

Ο Σταύρος Μπαλάσκας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "The 2night Show" και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, το βράδυ της Δευτέρας 14/11/22 και αποκάλυψε πως η πρώτη του δουλειά ήταν ως οδηγός νταλίκας, ενώ μίλησε για τα 32 χρόνια δράσης στην Αστυνομία και τις πιο επικίνδυνες στιγμές που έχει ζήσει.

«Δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου τα λέω έτσι όπως είναι, χύμα, όπως τα συζητάμε με τους αστυνομικούς στον δρόμο. Είμαι σχεδόν 32 χρόνια στην Άμεση Δράση, στο 100 και μέλος του ΔΣ του Π.Ο.Α.Σ.Υ. Μπορώ να συνταξιοδοτηθώ όποτε θέλω, τα έχω κλείσει τα χρόνια μου. Οι αστυνομικοί 800 ευρώ παίρνουν», τόνισε και πρόσθεσε:

«Έχω μία κόρη 29 χρονών, έναν γιο 25 και έναν μωρό 4 μηνών. Τον μικρό θα τον βάλω στην αστυνομία θέλει δεν θέλει, τα άλλα δύο δεν ήθελαν. Θα κάνω ότι έκανε ο μπαμπάς μου με εμένα. Εγώ δεν ήθελα να γίνω αστυνομικός. Σπούδασα μηχανολόγος βιομηχανικών εγκαταστάσεων αλλά πατέρας μου μας πίεζε με τον αδερφό μου να μπούμε στην αστυνομία. Είχαμε και μια αδερφή που πέθανε από καρκίνο 15 χρονών. Πριν από την αστυνομία ήμουν φορτηγατζής σε νταλίκες, καθάριζα πολυκατοικίες, δούλευα σε μουστάρδες και με έβαλαν σε περιπολικό. Πλέον δεν υπάρχει υπηρεσιακό δίπλωμα για το περιπολικό, παλιά υπήρχε».

Σε ερώτηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου σχετικά με το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων βρίζουν την Ελληνική Αστυνομία, είπε: «Πληρώνουμε τα πολιτικά και τους “παππούδες μας” που παλιά χρησιμοποιούσαν τους αστυνομικούς. Έχουμε πάρει μια ρετσινιά… Έχει πολύ δίκιο ο κόσμος γιατί η αστυνομία χρησιμοποιήθηκε πολύ για άλλους λόγους. Μπαίνουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων στην αστυνομία, είναι νέα παιδιά που θέλουν μια δουλειά, άνθρωποι καριέρας και μια μειοψηφία ''κομπλεξικών''. Αν πέσεις πάνω στους κομπλεξικούς την έκατσες. Τα νέα παιδιά έχουν μόρφωση και ήθος. Όταν ένας αστυνομικός δημιουργεί προβλήματα, ελέγχεται από τις εσωτερικές υποθέσεις, το συνήγορο του πολίτη και το πειθαρχικό δίκαιο. Κάνουμε ''αυτοκάθαρση'' σε όσους ξεφεύγουν».

(Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του Σ. Μπαλάσκα για την υπόθεση του 53χρονου στον Κολωνό).