«Κάθε φορά αρρωσταίνω! Άρχισα να κλαίω...» - Η άλλη πλευρά της Κατερίνας Γερονικολού

Η εξομολόγησή της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Κάθε φορά αρρωσταίνω! Άρχισα να κλαίω...» - Η άλλη πλευρά της Κατερίνας Γερονικολού

Καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν, βρέθηκε την Πέμπτη 22/6 η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία μίλησε για πρώτη φορά για ένα πιο ευαίσθητο θέμα και έδειξε μια διαφορετική πλευρά του χαρακτήρα της.

Ειδικότερα, η ηθοποιός αναφέρθηκε στις φωτιές που ξεσπούν κάθε καλοκαίρι στις "πράσινες" περιοχές της χώρας, βάζοντας σε κίνδυνο, πέρα από τις ανθρώπινες ζωές, τους υπόλοιπους οργανισμούς που ζουν στα δάση, αλλά και την ίδια την φύση, η οποία καταστρέφεται λίγο λίγο, κάθε φορά που μία πυρκαγιά ανακοινώνεται.

Διαβάστε επίσης: «Δεν νομίζω, δεν ισχύει κάτι τέτοιo» - Η Κατερίνα Γερονικολού διέψευσε την είδηση που κυκλοφόρησε για την ίδια και τον Τσιμιτσέλη

Η εξομολόγηση της Κατερίνας Γερονικολού για τις καταστροφικές φωτιές

«Η αγάπη μου για την οικολογία ξεκίνησε σε παιδική ηλικία, που άρχισα να κλαίω γοερά σε κάποιες φωτιές, όπως γίνονται κάθε χρόνο το καλοκαίρι. Ξεκίνησα να το παίρνω πάρα πολύ βαριά και κάθε καλοκαίρι πραγματικά αρρωσταίνω όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Ελπίζω φέτος να είναι μία διαφορετική χρονιά. Από ‘κει και μετά, χωρίς να έχω δημιουργήσει κάποια οικολογική οργάνωση, προσπαθώ σαν μονάδα να μην επιβαρύνω το περιβάλλον.

Δεν είναι βέβαια μόνο αυτό. Εμένα με βλέπουν να πετάω την ανακύκλωση και μου λένε "κορίτσι μου, τι το κάνεις, αφού τα παίρνουν με τα υπόλοιπα". Σίγουρα δεν θα ήθελα ποτέ να υποψιαστώ κάτι τέτοιο, αλλά ας κάνουμε ένα βήμα.

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας αλλά και τις επόμενες γενιές. Ό,τι κάνουμε εμείς αυτή τη στιγμή από θέμα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος και των δασών έχει να κάνει με τους επόμενους που θα έρθουν, που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα. Αυτό θεωρώ ότι είναι χρέος μας», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: «Το έχω αφήσει στο Θεό» - Έτοιμη η Κατερίνα Γερονικολού να φέρει στον κόσμο το παιδί του Τσιμιτσέλη