Μαρία Καρρά: Ελεύθερη με εγγύηση - Πόσο κοστίζει το αντίτιμο της ελευθερίας της

Τι αποκάλυψε ο Παναγιώτης Στάθης

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή : NDP
Πηγή : NDP

Η Μαρία Καρρά, σύζυγος του εκλιπόντος Γιώργου Τράγκα, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση ένταντι μεγάλου χρηματικού ποσού. Η 3η τακτική ανακρίτρια των Αθηνών, καθώς και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, όπως είπε ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης στον αέρα του Open, Ώρα Ελλάδος, ύστερα από την απολογία της κατηγορουμένης αποφάσισαν να την αποφυλακίσουν (δείτε εδώ το ξέσπασμα της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του).

Η τεράστια εγγύηση της Μαρίας Καρρα

Η Μαρία Καρρά, μετά την απολογία αφέθηκε ελεύθερη. Η εγγύηση που πρέπει να πληρώσει αγγίζει το ποσό των 50.000 ευρώ. Την σύζυγο του Γιώργου Τράγκα βαραίνουν οι κατηγορίες για δύο κακουργήματα, τα οποία σχετίζονται με την απόκρυψη στα πόθεν έσχες, τις ακίνητης και κινητής της περιουσίας, η οποία ανέρχεται άνω των 300.000 ευρώ.

Τα αδικήματα αυτά διαπράχθηκαν από το 2012, μέχρι και το 2021. Η βασική της γραμμή υπεράσπισης, ήταν ότι δεν ζει στην Ελλάδα, καθώς είναι μόνιμη κάτοικος του Μονακό, όπως επίσης και το γεγονός ότι έχει κάνει αναστολή της δημοσιογραφικής της ιδιότητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν δεσμεύεται από πόθεν έσχες.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Εξώδικο στην σύζυγο του Γιώργου Τράγκα από τον γιο του, Γιάννη

Αποφασισμένος να πάει την υπόθεση της κληρονομιάς του πατέρα του, Γιώργου Τράγκα, μέχρι τέλους είναι πλέον ο Γιάννης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους Αμερικανούς δικηγόρους που είχε προσλάβει στις ΗΠΑ για να ψάξουν τα ακίνητα του πατέρα του.

Ήδη ανακάλυψε ότι δύο ακίνητα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Λας Βέγκας και την Ουάσινγκτον, έχουν πουληθεί ή μεταβιβαστεί σε άλλες εταιρίες, αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Ο γιος του εκλιπόντος, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, κατέθεσε εμπρόθεσμα πριν από λίγες μέρες με εξώδικη επιστολή στη συμβολαιογράφο που έχει αναλάβει την απογραφή της κληρονομάς αναλυτική έκθεση με όλα τα περιουσιακά στοιχεία που εντοπίστηκαν στην Αμερική.

Την έκθεση επίδοσης παρουσίασε το Πρώτο Θέμα, και σε αυτήν επισυνάπτεται η έκθεση με τα ευρήματα των Αμερικανών δικηγόρων στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα οποία η κυρία Μαρία Καρρά μέσω δικηγορικού γραφείου που εδρεύει στην Νέα Υόρκη, πούλησε τα δύο ακίνητα στις ΗΠΑ. Πρόκειται για στοιχεία που εντόπισε έπειτα από ενδελεχείς έρευνες δικηγόρων που προσέλαβε και πλήρωσε ο ίδιος στην Αμερική, ενώ στην εξώδικη επιστολή ζητάει από την Μαρία Καρρά να προσκομίσει τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Η έκθεση θα σταλεί και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα ευρήματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εάν η Μαρία Καρρά δεν συμμορφωθεί και δεν προσκομίσει τα πλήρη στοιχεία της κληρονομιάς, χάνει το ευεργέτημα της απογραφής και θα ευθύνεται για τα χρέη με την ατομική της περιουσία και μόνο.

Μάλιστα, ήδη η ίδια, βρίσκεται αντιμέτωπη με κακουργηματική δίωξη αναφορικά με απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» -δείτε εδώ το ασύλληπτο ποσό που δεν είχε δηλώσει.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο κακουργήματα:

  • υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες από το 2012 έως το 2015
  • μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες για τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2019.

Πλέον, τον λόγο έχει ο ανακριτής στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία.

Προσεχώς αναμένεται κλήση σε απολογία της Μαρίας Καρρά. Η έρευνα άρχισε μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του πορίσματος του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.