«Χρειάστηκε να μείνει παραπάνω στο νοσοκομείο γιατί...» - Οι τελευταίες εξελίξεις για την υγεία του Ηλία Μαμαλάκη

Η σύζυγός του "έσπασε" τη σιωπή της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, εδώ και 16 μέρες, βρίσκεται στο νοσοκομείο, εξαιτίας της τελευταίας περιπέτειάς του με την υγεία του, δημοσιεύοντας ωστόσο μερικές φωτογραφίες του πού και πού στα social media του, κρατώντας το κοινό του ενήμερο για την κατάστασή του.

Την Κυριακή 30/7 μάλιστα, είχε ανεβάσει ένα στιγμιότυπο από το κρεβάτι του στην κλινική, ευχόμενος στους ακόλουθούς του να έχουν μία όμορφη ημέρα, όσο εκείνος έκανε κουράγιο, ελπίζοντας πως η επόμενη Κυριακή δεν θα τον βρει ξανά εκεί (δείτε την εδώ).

Οι τελευταίες εξελίξεις για την υγεία του Ηλία Μαμαλάκη

Οι προσευχές του, λοιπόν, εισακούστηκαν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέσω της εφημερίδας Espresso, ο διάσημος σεφ σήμερα, Δευτέρα 31/7, αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Η σύζυγός του, Ντορίτα Πετρατζά, "έσπασε" τη σιωπή της.

Δείτε επίσης: «Υπέφερε τόσο πολύ που ο θάνατος ήταν...» - Τα σπαρακτικά λόγια του Μαμαλάκη για την πρώτη του σύζυγό που πέθανε

«Είναι καλά ο Ηλίας. Λογικά αύριο θα επιστρέψουμε σπίτι μας… Πήγαν όλα πολύ καλά. Απλώς χρειάστηκε να μείνει παραπάνω στο νοσοκομείο γιατί του χορηγήθηκε ενδοφλέβια αντιβίωση. Διαφορετικά θα είχε βγει ήδη… Θα καλυτερέψει και άλλο η διάθεσή του όταν επιστρέψουμε σπίτι», είπε χαρακτηριστικά.

Η άγνωστη περιπέτειά του

Ο Ηλίας Μαμαλάκης την Πέμπτη 18/5 ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ''Στούντιο 4'' με τον γνωστό σεφ να παραχωρεί μια εφ' όλης της συνέντευξη αναφορικά με την περιπέτεια, που πρόσφατα πέρασε με την υγεία του.

Να τονίσομε εδώ, πως σήμερα ο σεφ έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο μετά την νοσηλεία και τα όσα πέρασε στην Κύπρο, ωστόσο για καιρό όπως περιέγραψε πέρασε δυσκολίες και τραυματικά περιστατικά μέχρι και μετά το Πάσχα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ηλίας Μαμαλάκης κρατάει τα θετικά και αφού έχει ξεπεράσει όλους τους κινδύνους προσπαθεί να ζει φυσιολογικά, αφού όπως εξήγησε έφτασε κοντά στο θάνατο.

«Είχα μια πάρα πολύ κακή περιπέτεια πρόσφατα, πολύ σοβαρότερη από όσο γράφτηκε. Ήμουν στα όρια του θανάτου να σας πω με λεπτομέρεια. Υπάρχει ένα μικρόβιο που λέγεται Κλωστρίδιο, το οποίο συνυπάρχει με τον άνθρωπο αλλά ας πούμε πως είναι εν ύπνω.

Πριν φύγω για την Κύπρο, έκανα μια αντιβίωση, γιατί είχα ένα πρόβλημα στον φάρυγγα και οι γιατροί μού εξήγησαν ότι, όταν το Κλωστρίδιο συναντηθεί με τη συγκεκριμένη αντιβίωση, δημιουργεί ένα σοκ στον οργανισμό σηπτικό.

Γυρίζω στο ξενοδοχείο μία η ώρα το πρωί, Σάββατο βράδυ προς Κυριακή, την Κυριακή θα έφευγα για να γυρίσω στην Αθήνα. Στη 1 η ώρα με πιάνει μια διάρροια και μπορώ να πω ότι χάρηκα, «έχω φάει τον αγλέουρα στην Κύπρο οπότε να ξεκουραστεί και λίγο το πεπτικό». Αυτή όμως δεν ήταν μια διάρροια από τις συνηθισμένες, ήταν μια αφυδάτωση του σώματος τόσο μεγάλη που έγινα ένα κουβάρι και έπεσα αναίσθητος», είπε ο Ηλίας Μαμαλάκης.