Χάρης Ρώμας: «Είναι πολιτική γενναιότητα αυτό που έκανε» - Στήριξε δημόσια εκ νέου τον Γιώργο Πατούλη

«Αλλά κάτσε ρε αδερφέ, περίμενε λίγο»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Χάρης Ρώμας: «Είναι πολιτική γενναιότητα αυτό που έκανε» -  Στήριξε δημόσια εκ νέου τον Γιώργο Πατούλη

Ο Χάρης Ρώμας, το πρωί της Παρασκευής 4/08/23, πήγε στο πλατό του Open, στην εκπομπή Καλοκαίρι yes, και παραχώρησε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης. Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, ο ηθοποιός δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στην απόφαση του Γιώργου Πατούλη να παραιτηθεί από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής μετά τον χαμό που έγινε για το ζεϊμπέκικο που χόρεψε (δείτε εδώ την όλο νόημα ανάρτηση του Ρώμα μετά την παραίτηση του).

Ο Χάρης Ρώμας στήριξε εκ νέου τον Γιώργο Πατούλη

Στην αρχή της συνέντευξης του, ο Χάρης Ρώμας δήλωσε ότι στηρίζει φανέρα την απόφαση που πήρε ο Γιώργος Πατούλης, και ότι πάντα θα τον στηρίζει, όπως επίσης είπε και ένα μεγάλο μπράβο που αποφάσισε να παραιτηθεί, και το χαρακτήρισε μάλιστα και ως πολιτιή γενναιότητα.

Πιο συγκεκριμένα ο ηθοποιός δήλωσε ότι: «Είναι πολιτική γενναιότητα αυτό που έκανε. Εμένα με σοκάρει να βλέπω από την επόμενη ώρα κόσμο να ανεβάζει φωτογραφίες αγκαλιά με τον Χαρδαλιά. Να πω ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τον Γιώργο είναι άριστη επιλογή, γιατί έχει αποδείξει πόσο ικανός είναι. Αλλά κάτσε ρε αδερφέ, περίμενε λίγο. Με τη μία να δείξεις ότι είμαστε φιλαράκια για να πάρεις μία θέση. Εγώ αυτό το σιχαίνομαι στην πολιτική και νομίζω ότι έχει κοντά ποδάρια».

Ο Χάρης Ρώμας, υπογράμμισε σχετικά με την απόφαση του Γιώργου Πατούλη να χορέψει ζεϊμπέκικο τα εξής: «Δεν θα διαγράψω τον φίλο μου επειδή χόρεψε ένα ζεϊμπέκικο».

Προς το τέλος των δηλώσεων του, ο ηθοποιός και υποψήφιος Δήμαρχος του Χαλανδρίου, αναφορικά με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίξε ότι: «Ίσως η κυβέρνηση ήθελε να δώσει το μήνυμα ότι είμαστε αυστηροί απέναντι σε οτιδήποτε προσβάλλει το κοινό».

Και ο Ντάφυ στο πλευρό του

Το πάνελ της εκπομπής του Καλοκαίρι yes, διχάστηκε αναφορικά με το ζεϊμπέκικο και η Μαριάντα Πιεριδή, προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του αυτή, λέγοντας ότι ήταν μια αυθόρμητη κίνηση και ότι δεν το έκανε με κακό σκοπό (δείτε εδώ την δημόσια απολογία του για το ζεϊμπέκικο που χόρεψε).

Όμως, ο Φοίβος Παπαδάκης, με την σειρά του δήλωσε ότι: «Δεν είναι δυνατόν ο Περιφερειάρχης Αττικής να χορεύει ζεϊμπέκικο, από την στιγμή που όλη η χώρα δίνει μάχη με τις πυρκαγιές».

Η Φελίσια Τσαλαπάτη, πήρε και εκείνη θέση, και δήλωσε ότι η άποψή της βρίσκεται κάπου στην μέση σχετικά με τα όσα έχουν ειπωθεί.

Ωστόσο, ο Τριαντάφυλλος, δεν δίστασε να δηλώσει την δική του θέση, και είπε ότι: «Είναι σε μια στιγμή παιδιά...Ωραία...Τότε κι εμείς εδώ γιατί γελάμε και κάνουμε εκπομπή παιδιά; Έλεος πια. Ό,τι γίνεται είμαστε εναντίον κάποιου».

Ακόμα ο Φοίβος Παπαδάκης, σχετικά με το ίδιο ζήτημα δήλωσε ότι: «Βλέπουν όμως τον κ. Πατούλη να χορεύει και οι γονείς των δύο νεκρών πιλότων και νομίζω δεν είναι η στιγμή για να βλέπουμε τον Περιφερειάρχη Αττικής να χορεύει ζεϊμπέκικο. Δεν λέω ότι αν δεν χόρευε ζεϊμπέκικο ότι θα έσβηναν οι φωτιές. Ωστόσο, επειδή είναι ένα πρόσωπο πολύ υψηλά ιστάμενο στην πολιτική ζωή της χώρας, και επειδή έχουμε 4 θύματα από τις πυργκαγιές στην χώρα, σαν εικόνα νομίζω ότι επειδή οι πολιτικοί δεν είναι μόνο πράξη, είναι και εικόνα. Σαν εικόνα θα μπορούσε να το αποφεύγει».

Κλείνοντας ο Τριαντάφυλλος δήλωσε τα εξής: «Οι πολιτικοί είναι άνθρωποι κι έχουν και τις στιγμές τους. Έτυχε τώρα σε μια στιγμή του να χορέψει ένα ζεϊμπέκικο. Λες να μην πόνεσε ο άνθρωπος αυτός τα παιδιά που έχουν χαθεί;»

Δείτε εδώ το βίντεο: