«Δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε!» - Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια προς τους εμπρηστές

Έγιναν 9 απόπειρες μόνο σήμερα (24/8) το πρωί

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε!» - Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια προς τους εμπρηστές

Πάνω από 99 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα σήμερα, Πέμπτη 24/8, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, έγινε 9 απόπειρες εμπρησμού. Ο ίδιος, λοιπόν, μιλώντας στην κάμερα του OPEN θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα σε όσους εμπλέκονται.

Αφού, δηλαδή, εξήγησε αναλυτικά σε ποια σημεία έγιναν οι απόπειρες, με κάποιες από αυτές να είναι επαναλαμβανόμενες, εξήγησε πως οι Αρχές δεν θα σταματήσουν μέχρι να βρουν τους ένοχους, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την κατάλληλη τιμωρία για τις πράξεις τους.

Δείτε επίσης: «Είμαστε ευγνώμονες για την βοήθειά σας» - Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φωτιές στην Ελλάδα

Οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια για τους εμπρηστές

«Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές. Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού.

Στις 08:13, στον Αυλώνα έγινε η πρώτη προσπάθεια απόπειρα εμπρησμού, στις 08:57 στο Συκάμινο τρεις προσπάθειες, στις 09:47 πάλι στο Συκάμινο άλλες τρεις προσπάθειες εμπρησμού, στις 10:51 βόρεια του Αυλώνα μία προσπάθεια, και στις 12:01 μ.μ. στους πρόποδες της Πάρνηθας, βόρεια του Αυλώνα, μία προσπάθεια, η οποία πήρε διαστάσεις.

Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό! Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Σκηνές τρόμου στη φλεγόμενη Φυλή: Καρέ καρέ η διάσωση ηλικιωμένης γυναίκας - Σοκάρει το βίντεο με τον άντρα που ανέβηκε στη στέγη για να σώσει το σπίτι του