«Σε ενάμιση μήνα θα είμαστε άνεργοι» - Κραυγή αγωνίας από τον Γιάννη Τσολάκη 1 χρόνo μετά το Survivor 5

Άσχημες εξελίξεις για τον πυροσβέστη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Σε ενάμιση μήνα θα είμαστε άνεργοι» - Κραυγή αγωνίας από τον Γιάννη Τσολάκη 1 χρόνo μετά το Survivor 5

Τον Γιάννη Τσολάκη τον γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του στο Survivor 5. Ήταν από τους ήρεμους παίκτες μέσα στο παιχνίδι, ωστόσο στον ημιτελικό τους άφησε όλους άφωνους όταν έκανε πρόταση γάμου στην σύντροφό του. Ανέβηκε στη σκηνή, της πρόσφεε δαχτυλίδι και εκείνη δέχτηκε - καρέ καρέ το βίντεο.

Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του ριάλιτι, ανακοίνωσε μέσα από τα social media πως η αρραβωνιαστικιά του είναι έγκυος και θα γίνει μπαμπάς για πρώτη φορά με την χαρά να είναι μεγάλη.

Το τελευταίο ωστόσο διάστημα είναι δύσκολο για τον πρώην παίκτη του Survivor και εποχιακό πυροσβέστη. Πρόσφατα έδωσε μάχη με τις φλόγες στον Ασπρόπυργο. Μάλιστα κινδύνευσε όταν η πυρκαγιά ξέφυγε και χωρίς να μπορεί να κάνει οτιδήποτε, μπήκε στο πυροσβεστικό όχημα, μαζί με τους συναδέλφους του και φώναζε στον οδηγό να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα (δείτε το βίντεο).

Η κραυγή αγωνίας του Γιάννη Τσολάκη

Σήμερα Τετάρτη 30/8 μίλησε μέσω Skype στην εκπομπή Καλοκαίρι Yes, όπου μίλησε τόσο για τα όσα βίωσε με τις φωτιές, για την κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται, αλλά και τον γάμο τους που θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες τον οποίο ωστόσο δεν ξέρει αν μπορεί να χαρεί με την τραγική κατάσταση που επικρατεί.

«Σήμερα η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη είναι λίγο καλύτερα. Εγώ εργάζομαι ως πυροσβέστης στις φωτιές της Αθήνας, αλλά ήρθα στην Αλεξανδρούπολη, τον τόπο καταγωγής μου, για να παντρευτώ. Δεν ξέρω βέβαια αυτό πώς θα γίνει κι αν μπορώ να είμαι πραγματικά χαρούμενος με τον ανθρώπινο πόνο που συναντάμε εδώ πέρα. Έχουμε οργή μέσα μας, στενοχώρια, λύπη. Όλα αυτά τα πράγματα μάς έχουν κάνει να τα βλέπουμε αλλιώς. Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες κι όταν βλέπεις μία περιφέρεια μαύρη πλέον, σε πιάνει οργή και αγανάκτηση. Είναι όλα μαύρα», είπε αρχικά.

«Φωνάζουμε εδώ και χρόνια ότι πρέπει να εξοπλίσουμε ξανά την πυροσβεστική. Να πάρουμε ξανά κόσμο στην πυροσβεστική. Πόσα χρόνια πρέπει να καίγεται αυτή η χώρα για να καταλάβουμε ότι πρέπει να πάρουμε κόσμο σε μία πυροσβεστική που έχει 3.600 κενά από οργανικά χέρια» πρόσθεσε με οργή.

«Όλοι αυτοί οι πυροσβέστες που βλέπετε με τις μπεζ στολές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ρισκάρουν τη ζωή τους, και στους οποίους ανήκω κι εγώ, σε ενάμιση μήνα θα είμαστε άνεργοι. Διαπιστώνω με λύπη μου ότι δεν γίνονται οι εργασίες που πρέπει τον χειμώνα για το καλοκαίρι», ξέσπασε.