Καλοκαίρι Yes: «Άφησε την τελευταία του πνοή στον Ευαγγελισμό...» - Ανακοίνωσαν το θάνατο του στον αέρα του OPEN

Βαρύ κλίμα στο πλατό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Καλοκαίρι Yes: «Άφησε την τελευταία του πνοή στον Ευαγγελισμό...» - Ανακοίνωσαν το θάνατο του στον αέρα του OPEN

Μια πολύ δυσάρεστη ανακοίνωση έκανε σήμερα Τετάρτη 30/8 η εκπομπή Καλοκαίρι Yes. Συγκεκριμένα, μετέφεραν την είδηση του θανάτου ενός πολύ σπουδαίου Έλληνα τραγουδιστή ο οποίος μεσουρανούσε τη δεκαετία του 80 αλλά και του 90.

Η ανακοίνωση του Καλοκαίρι Yes

«Δυστυχώς θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Τόλη Τσιμογιάννη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στον Ευαγγελισμό μετά από πέντε χρόνια που πάλευε με τον καρκίνο. Την είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του η οποία τον αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. O Τόλης Τσιμογιάννης ήταν ένας πολύ μεγάλος τραγουδιστής με πολλές επιτυχίες της δεκαετίας των 80s και των 90s», ανακοίνωσε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Γκρόσι.

«Είχε συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα τη δεκαετία του 80 και ήταν εκείνος που λέγεται πως εντόπισε το ταλέντο του Σταμάτη Γονίδη. Λυπόμαστε πολύ», ανέφερε η Μαριάντα Πιερίδη.

Δείτε επίσης: Πέθανε η σύζυγος του Άγγελου Αναστασιάδη

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ο μεγάλος του αδελφός εργαζόταν σαν μουσικός έτσι και ο ίδιος ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι, πλάι σε μεγάλα ονόματα, του λαϊκού τραγουδιού. Το 1983 έκανε και την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Θα σ΄ αγαπώ παντοτινά» ενώ το 1984 κυκλοφορεί το δίσκο «Μα δεν ήρθες εσύ». Για 5 χρόνια περιοδεύει σε Αμερική και επιστρέφει το 1989 στην Ελλάδα για να καταξιωθεί επαγγελματικά.

Την επόμενη χρονιά το 1990 κυκλοφορεί ο δίσκος «Κρύβε λόγια» με το θρυλικό « Και κάνεις και ζημιές». Θα ακολουθήσουν άλλες επτά δισκογραφικές δουλειές με μεγάλες επιτυχίες. Για κάποια χρόνια, όμως, εγκατέλειψε το τραγούδι, καθώς ήρθε σε ρήξη με γνωστό τραγουδιστή. Το 2013 έκανε την επιστροφή του και από τότε εμφανιζόταν σε διάφορα μαγαζιά.