Μάρθα Καραγιάννη: 1 χρόνος από το θάνατό της - Πότε και που θα γίνει το μνημόσυνο

Ακολουθεί ανακοίνωση...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς και ξεχωριστές σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Σπούδασε χορό και από τα 8 της χρόνια άρχισε να δίνει παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή συμμετέχοντας στο παιδικό μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαρίου-Κωτσοπούλου, μαζί με την Ελένη Προκοπίου.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε το 1955, σε ηλικία 17 ετών, στην ταινία της Φίνος Φιλμς Η άγνωστος, σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου. Το δοκιμαστικό στα στούντιο του Φίνου το έκανε με τον Αριστείδη Καρύδη-Φουκς και τον Ντίνο Κατσουρίδη.

Το θεατρικό της ντεμπούτο έγινε το 1957 στην επιθεώρηση Ελέφαντες και ψύλλοι εκεί όπου γνωρίστηκε με το Γιάννη Δαλιανίδη. Προηγουμένως την είχε δει ο Ναπολέων Ελευθερίου να χορεύει στο κέντρο «Σε λα πεν» και της έκανε την πρόταση να παίξει στη συγκεκριμένη επιθεώρηση. Αργότερα συνεργάστηκε με τον επιχειρηματία του μουσικού θεάτρου Βασίλη Μπουρνέλη στο Θέατρο Ακροπόλ.

Στην τηλεόραση εμφανίζεται πρώτη φορά στη σειρά Ο Δρόμος το 1977, το σενάριο της οποίας υπέγραφε αρχικά και μέχρι το θάνατό του ο Κώστας Πρετεντέρης.

Τελευταία της συμμετοχή στον κινηματογράφο ήταν το 2014, στο θέατρο το 2015 και στην τηλεόραση το 2015.

Δείτε επίσης: Ράγισαν καρδιές για την Μάρθα Καραγιάννη - Το τραγούδι που έπαιζε την ώρα που σκόρπισαν την τέφρα της

Ο θάνατος της Μάρθας Καραγιάννη

Η Μάρθα Καραγιάννη απεβίωσε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022, σε ηλικία 82 ετών, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο θάνατος της βύθισε στο πένθος όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα αλλά και το πανελλήνιο (δείτε φωτογραφίες από την κηδεία).

Η φιλη της Ντόρα Δούμα λοιπόν, ανακοίνωσε μέσω του facebook πότε θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο της. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον ιερό Ναό Άγιοι Θεόδωροι στο πρώτο νεκροταφείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο πρώτο νεκροταφείο στον ιερό Ναό Άγιοι Θεόδωροι θα τελεσουμε το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον χαμό της αγαπημένης μας ΜΑΡΘΑΣ ΚΑΡΑΓΙΆΝΝΗ».