«Αμαυρώνεται η ίδια η μνήμη του έργου του» - Η μακροσκελής απάντηση της Χριστίνας Μαραγκόζη στον Γιάννη Βαρδή

«Η απογοήτευσή μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να λειτουργούν με κατανόηση»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Την δυσαρέσκεια της που δεν προσκλήθηκε στην συναυλία προς τιμήν του Αντώνη Βαρδή, είχε εκφράσει η Χριστίνα Μαραγκόζη. Η τραγουδίστρια ήταν η δεύτερη σύζυγος του και μεγάλο κομμάτι της ζωής τους, από συνεργαζόντουσαν και επαγγελματικά με πολλά τραγούδια του να τα έχουν ερμηνεύσει μαζί.

«Δεν προσκλήθηκα γι' αυτό δεν με είδατε. Με στενοχωρεί, αλλά είναι σεβαστές οι αποφάσεις όταν παίρνονται για κάποιο λόγο. Δεν ρώτησα γιατί δεν με κάλεσε ο Γιάννης Βαρδής. Δεν θέλω να μπω σε τέτοια πράγματα. Δεν πειράζει, όλα καλά. Να είμαστε καλά, γιατί περνάμε πολύ δύσκολες εποχές. Να σταματήσουμε εκεί πάνω σε αυτό το θέμα», είχε πει χαρακτηριστικά, λίγο μετά τις δηλώσεις της Φιλοθέης Μωβ.

Ο Γιάννης Βαρδής λοιπόν, απάντησε τόσο στην Φιλοθέη Μωβ (δείτε εδώ), όσο και στην Χριστίνα Μαραγκόζη και ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός.

«Εγώ πορεύομαι με τα ‘θέλω’ του πατέρα μου, ούτε στη συναυλία του 2006 είχε προσκληθεί. Εάν είχε προσκληθεί, θα την καλούσα και αυτήν... Δικαίωμά της να αντιδράσει και δικαίωμά μου να μην την καλέσω», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η απάντηση της Χριστίνας Μαραγκόζη στον Γιάννη Βαρδή

Μέσω της εκπομπής Mega Καλημέρα λοιπόν, η Χριστίνα Μαραγκοζη θέλησε να απαντήσει στον γιο του Αντώνη Βαρδή με σκοπό να σταματήσει όλο το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

«Είναι η τελευταία φορά που θα πω κάτι γι’ αυτό το θέμα. Κατ’ αρχάς θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πλήττομαι από την απαξιωτική συμπεριφορά εις βάρος μου. Όταν απαξιώνεται ένα μέρος της ζωής ενός μεγάλου καλλιτέχνη, αμαυρώνεται η ίδια η μνήμη του έργου του. Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε υψηλούς τόνους και κατά τον ίδιο επιθετικό τρόπο που μου απευθύνθηκε ο Γιάννης. Η απογοήτευσή μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να λειτουργούν με κατανόηση, ανωτερότητα και να κάνουν τον κόσμο πιο τρυφερό από αυτόν που δημιουργήσαμε εμείς με τα τυχόν λάθη.

Οι προσωπικές σχέσεις και κάποιες κακές στιγμές δεν μπορούν να καθορίζουν την καλλιτεχνική μας υπόσταση, ούτε την αγάπη και το σεβασμό μας για τους ανθρώπους. Μάλιστα, πριν φύγει από τη ζωή ο Αντώνης είχαμε και μια ζεστή τηλεφωνική επικοινωνία και δεν υπήρχε ίχνος εμπάθειας. Το ότι δεν προσκλήθηκα στη συναυλία είναι ειλικρινά δευτερεύουσας σημασίας. Αυτό δεν μπορεί να μου στερήσει ότι είμαι αναπόσπαστο μέρος των ίδιων των τραγουδιών που θα ακουστούν εκεί.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι εγώ με τον Αντώνη Βαρδή συμπορευτήκαμε στη ζωή και στα τραγούδια που άφησαν εποχή. Ενώσαμε τις φωνές και τις ψυχές μας. Είμαι μέρος της ιστορίας του, σχεδόν συνυφασμένη μαζί του και την ιστορία δεν μπορεί να την ακυρώσει κανείς», δήλωσε.