Συγκίνηση στο μνημόσυνο της Μάρθας Καραγιάννη: Το κουτάκι με το τελευταίο κομμάτι της ηθοποιού που κράτησαν οι φίλοι της

Το έθαψαν χθες 17/9

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκίνηση στο μνημόσυνο της Μάρθας Καραγιάννη: Το κουτάκι με το τελευταίο κομμάτι της ηθοποιού που κράτησαν οι φίλοι της

Την Κυριακή 17/9 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο της Μάρθας Καραγιάννη στον ιερό Ναό Άγιοι Θεόδωροι. Αγαπημένα πρόσωπα της ηθοποιού βρέθηκαν στο πρώτο νεκροταφείο για να την τιμήσουν.

Η σπουδαία ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, σκορπίζοντας το θρήνο στους φίλους της αλλά και τους θαυμαστές της, που την αγαπούσαν πολύ.

Ανάμεσα τους, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Άννα Φόνσου, ο Δημήτρης Σούρας αλλά και η Ντόρα Ντούμα οι οποίοι ήταν στο πλευρό της μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Συγκίνησης μάλιστα, προκάλεσε η κίνηση να θάψουν ένα κομμάτι της. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο κ. Σούρας, όταν σκόρπισαν την τέφρα της, κράτησαν ένα κομμάτι και το είχαν δίπλα από τη φωτογραφία της με ένα καντηλάκι αναμμένο (δείτε το τραγούδι που έπαιζε την ώρα που σκόρπιζαν την τέφρα της).

Εικόνες από το μνημόσυνο της Μάρθας Καραγιάννη

Η σοκαριστική στιγμή που ο Σούρας άκουσε τη Μάρθα Καραγιάννη να ξεψυχάει

«δεν σας κρύβω ότι αυτή τη στιγμή με δάκρυα σχεδόν θα πω ότι μου λείπει πολύ η Μάρθα Καραγιάννη. Μου λείπει πάρα, πάρα πολύ. Είχαμε μια σχέση για πάρα πολλά χρόνια αλλά το κυριότερο απ’ όλα ήταν ότι πέθανε τη στιγμή που μιλούσαμε. Πως να το μεταβολίσεις αυτό;

Δηλαδή είναι σαν μια φίλη να σε πάρει και να σου λέει «καλημέρα, τι κάνεις, πως είσαι», εγώ να καταλαβαίνω σαν γιατρός ότι κάτι δεν πάει καλά και να της ζητάω να μου μιλήσει περισσότερο. Είπε «…κα» και πέθανε. Αυτό δεν μπόρεσα το μεταβολίσω ποτέ. Έτρεξα, πήγα στο σπίτι και δυστυχώς εγώ ο φίλος ήμουν ο γιατρός που έδωσε το χαρτί ότι πέθανε και μάλιστα έχω και τις τελευταίες φωτογραφίες από τον θάνατο της.

«Μου στοίχισε πάρα πολύ» πρόσθεσε, με εμφανή συγκίνηση και τρεμάμενη φωνή, για να συμπληρώσει πως «την αγαπούσα πολύ γιατί μαλώναμε και πολύ! Ήταν ένα αντράκι, μια τσαμπουκαλού και γι’ αυτό και μαλώναμε».

«Ήταν ένας άνθρωπος φιλοσοφημένος, ένα άτομο που ήθελε να γνωρίσει πάρα πολλά πράγματα. Έκανε ταξίδια, διάβαζε φιλοσοφίες αλλά ήθελε και τα φιλαράκια της. Τρελαινόταν να πάμε έξω να φάμε και να λέμε ότι μας κατεβεί στο κεφάλι και να μαλώνουμε» πρόσθεσε, επίσης, ο Δημήτρης Σούρας στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη. «Τα δυο, τρία τελευταία χρόνια είχε προβλήματα με τα πόδια της. Όταν είσαι μια σταρ, καταλαβαίνετε, δεν θέλεις να πάρεις το μπαστουνάκι και να βγεις έξω.

Άλλοι το κάνουνε αλλά εκείνη δεν το ήθελε. Σεβόμασταν λοιπόν όλοι τη θέληση της και πηγαίναμε εμείς στο σπίτι έχοντας το μετατρέψει κατά κάποιο τρόπο σε σημείο συνάντησης στα βράδια που βγαίναμε έξω. Πέθανε από εγκεφαλικό στα καλά του καθουμένου. Αμιγώς εγκεφαλικό. Ήταν ξαφνικό. Μπορεί να είχε καταπέσει λιγάκι, μπορεί να είχε κάποια προβλήματα αλλά ήταν εντελώς ξαφνικό και μας άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό».