Με τριώροφη τούρτα, τιάρα και τούλινο φορεματάκι - Φωτογραφίες από το πάρτι γενεθλίων της κόρης του Άκη Πετρετζίκη

Πόζαρε όλη η οικογένεια μαζί

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
akis_petretzikis - instagram
akis_petretzikis - instagram

Ο Άκης Πετρετζίκης και η καλή του έχουν φέρει στον κόσμο δύο παιδιά - την κόρη και το γιο τους - οι οποίοι αποτελούν προτεραιότητα για εκείνους τα τελευταία χρόνια, που πήραν την απόφαση δημιουργίας οικογένειας.

Πρόσφατα και συγκεκριμένα την Κυριακή 17/9 η κόρη του γνωστού σεφ, Ακυλίνα είχε τα γενέθλιά της με τους γονείς της να διοργανώνουν ένα παραμυθένιο πάρτι για τα πρώτα γενέθλια του κοριτσιού τους.

Μέσα από το instagram post, που έκανε τη Δευτέρα 18/9 ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε μερικές οικογενειακές φωτογραφίες από το πάρτι και τον μοναδικό στολισμό, που επέλεξαν (δείτε εδώ τα παιχνίδια με τον πρωτότοκο γιο του).

Το πάρτι γενεθλίων της κόρης του Άκη Πετρετζίκη

«Και τούρτα φτιάξαμε και μπαλόνια φουσκώσαμε και παίξαμε, γιατί χθες το κοριτσάκι μας έγινε 1!Να ζήσεις, μικρή μας Ακυλίνα! #
(εντάξει, το κεράκι το έσβησε ο Αχιλλέας)», έγραψε ο Άκης Πετρετζίκης.

Η ζωή του, η καριέρα του και η οικογένεια

O Άκης Πετρετζίκης έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στον πρώτο κύκλο του MasterChef το 2010 όπου και κέρδισε τον τίτλο. Αρκετά γρήγορα, έγινε πιο δημοφιλής και παρουσίασε τις δικές τους τηλεοπτικές εκπομπές, έγραψε βιβλία μαγειρικής, ενώ άνοιξε και τα δικά του εστιατόρια.

Βέβαια, πριν τον δούμε στο ριάλιτι μαγειρικής, είχε δουλέψει σε μεγάλα μαγαζιά εστίασης. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2004 εργάστηκε ως σεφ στο Myconian Ambassador Relais & Chateux στη Μύκονο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 ως Chef de Partie στο εστιατόριο 8 the Plate στην Αθήνα.

Τον Φεβρουάριο του 2005 εργάστηκε ως Head Chef στο Saint Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου στην Κρήτη, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ως Head Chef στην παμπ James Joyce, στην Αθήνα. Το 2006, μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται ως Chef de Partie στο εστιατόριο Havana στο Μπράιτον, ενώ από το 2008 έως το 2010, εργάστηκε ως Chef de Partie στο ξενοδοχείο The Goring, σύμφωνα με την βικιπαίδεια.

Η καριέρα του Άκη Πετρετζίκη μετά τη νίκη του στο MasterChef

Αμέσως μετά τη νίκη του στο MasterChef, πραγματοποίησε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην καθημερινή στήλη μαγειρικής στην εκπομπή Πρωινό mou. Συνεργάστηκε με πολλά εστιατόρια, ενώ άνοιξε και διαδικτυακό κανάλι.

Το 2016, άνοιξε το μαγαζί Kitchen Lab Café στην Αγία Παρασκευή. Την ίδια χρονιά, άνοιξε το μαγαζί μπέργκερ Burger AP. Το 2017, εγκαινίασε ένα ακόμα Kitchen Lab Café στη Γλυφάδα, ενώ το 2020 άνοιξαν τα εστιατόρια Kitchen Lab και Burger AP Corner στο κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων, από το 2017 μέχρι και σήμερα μέσα από τη συχνότητα του ALPHA, παρουσιάζει την εκπομπή Kitchen Lab, η οποία κάνει μεγάλη επιτυχία.