Δήμος Βερύκιος: Όπως δεν τον έχετε ξαναδεί - Κάνει γυμναστική και σκληρή κριτική σε όλους

«Εγώ "χτυπούσα" την Βίκυ Χατζηβασιλείου; Ήταν μια...»

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Δήμος Βερύκιος: Όπως δεν τον έχετε ξαναδεί - Κάνει γυμναστική και σκληρή κριτική σε όλους

Μου επαναλαμβάνει πολλές φορές (μάλλον για να το εμπεδώσω) ότι έκλεισε τα 60, και εγώ τον ρωτάω την συνταγή για το δικό του ελιξίριο νεότητας που “παγώνει” τον χρόνο. Τέρμα τα Υπουργεία για τον Δήμο Βερύκιο, τώρα πια που τον χάνεις που τον βρίσκεις, σχεδόν καθημερινά μετά το “Happy day” μέσα σε ένα γυμναστήριο (δείτε εδώ το πλάνο γυμναστικής του και βιντεάκια που αθλείται), εκεί όπου σχεδόν καθημερινά και για ένα δίωρο ιδρώνει την φανέλα και “χτίζει κορμί”, ...

Με απίστευτη ενέργεια και φουλ διάθεση, αιώνιος εραστής με το ρεπορτάζ πεζοδρομίου και με motto ζωής “όποιος γυρίζει, μυρίζει”, σίγουρα έχει πολλά ράμματα για τις γούνες πολλών. Σε μια συνέντευξη χείμαρρο στο YOU, μιλάει για την δική του ανανέωση, κρίνει και επικρίνει πρόσωπα και καταστάσεις και βουρκώνει όταν του αγγίζεις την δική του αχίλλειο πτέρνα, την μονάκριβη κόρη του Σοφία ενώ κάνει για αυτήν μια αποκάλυψη...

Ξέρει τους πάντες από πρώτο χέρι και έχει άποψη. Αντί να αναζητάς την είδηση στο παρασκήνιο τρέχα στην πηγή... Και ο Βερύκιος είναι αστείρευτη πηγή για να μάθεις όλα όσα θέλεις για όλους... Επιχειρηματίες, πολιτικούς και δημοσιογράφους...

Η εξομολόγηση του Δήμου Βερύκιου στο περιοδικό YOU

 Δήμος Βερύκιος ALPHA

Εικόνες καταστροφής και ολέθρου πλανώνται τον τελευταίο καιρό. Ποια είναι τα δικά σου συναισθήματα βλέποντας αυτές τις ειδήσεις;

Σαφέστατα είμαι σε πολύ στενόχωρη διάθεση όπως όλοι μας, όμως αυτό που με χαλάει περισσότερο είναι ότι, αντί η χώρα μας να φτιάχνει, γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Τι πιστεύεις ότι φταίει, οι αδιάφοροι πολιτικοί με την πολιτική τους, η κλιματική αλλαγή, οι παθογένειες που δεν λύθηκαν ποτέ;

Η κλιματική αλλαγή σίγουρα έχει επηρεάσει την κατάσταση και γενικότερα έχει ρίξει φως στις περισσότερες από τις παθογένειες του Κράτους που υπάρχουν από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του. Στην Ελλάδα η Δημόσια Διοίκηση είναι συνδεδεμένη με τα κόμματα, η χώρα “πληρώνει” αυτή την αμαρτία που προϋπήρχε του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου. Και τώρα με την κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα έρχονται όλες οι παθογένειες του συστήματος στην επιφάνεια και παρ´ όλα αυτά ασκούμαστε να βάλουμε μυαλό.

Θυμάμαι ότι μετά την τραγωδία στο Μάτι είχε έρθει μια αντιπροσωπεία ειδικών από την Γαλλία και το πρώτο πράγμα που επισήμανε ήταν η αυστηρή προειδοποίηση ότι πλέον σε ολόκληρο τον πλανήτη θα έχουμε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα λόγω της κλιματικής κρίσης. Θυμάμαι ότι είχα τολμήσει να το πω στην τηλεόραση και μέσα στο γενικότερο κλίμα ότι για όλα έφταιγε ο Τσίπρας έσπευσαν τα συστημικά τσιράκια να με πετροβολήσουν και να με αντιμετώπισουν ως ούφο. Μόνο ο εταιρικός καθηγητής της ιατρικής Άκης Μουτσόπουλος μου είχε τηλεφωνήσει για να μου δώσει συγχαρητήρια.

Σε ενοχλεί που ότι λες έχει αντιδράσεις απέναντι στο πρόσωπό σου;

Οχι δεν με ενοχλεί. Απεναντίας μου προκαλεί ηδονή. Σε όλη μου την ζωή έχω μάθει να πορεύομαι δια του λιθοβολισμού και της υποτιμήσεως από το σύστημα, ακόμα και τώρα στα 60 μου βγαίνουν τα συστημικά τσιράκια και με ελαφρά τη καρδία επιχειρούν να με διαψεύσουν για ότι πω και αποκαλύψω και είναι ενοχλητικό για την εξουσία . Ξέρεις τι λένε; “Έλα μωρέ, σιγά τον πολυέλαιο, ο Βερύκιος τα λέει, δεν είναι φερέγγυος”. Έδειξα τις προάλλες την φωτογραφία με το πλημμυρισμένο ελικόπτερο στην στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο και αμέσως είπαν ότι αυτό ήταν ελικόπτερο παροπλισμένο 60 ετών.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο όμως είναι ενεργό και απόδειξη ότι 2 μέρες μετά την δική μου αποκάλυψη το χρησιμοποίησαν σε αποστολές παροχής βοήθειας στους αποκλεισμένους του Πηλίου, το έδειχναν μάλιστα τα τηλεοπτικά δελτία του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΙ. Σε αυτόν τον λιθοβολισμό συμμετέχουν και ορισμένοι συστημικοί από το συνάφι μας που έχουν διαβεί τα εξήντα όπως και εγώ αλλά είναι βολεμένοι με τεράστιες περιουσίες βίλες, κότερα , καταθέσεις…. Προσωπικά δεν με νοιάζουν ούτε το τι λένε για εμένα και ούτε με ενοχλούν τα μαυρα πλούτη τους. Τους αγνοώ και τους προσπερνώ. Έχω συνηθίσει μια ζωή να είμαι στον βούρδουλα, στην πείνα και στην υπερηφάνεια. Τουλάχιστον θα φύγω απο τούτον τον μάταιο κόσμο με υπερηφάνεια... Να γιατί λοιπόν έχω μια μελαγχολία για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Δυστυχώς θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια Ελλάδα χειρότερη απο εκείνη που παραλάβαμε. Και γι αυτό έχουμε ευθύνη όλοι μας πολιτικοί , επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι φυσικά.

Η παραίτηση Τσίπρα σε εξέπληξε;

Όχι δεν με εξέπληξε. Όμως μου προκάλεσε μια γλυκόξινη γεύση και ανάμεικτα συναισθήματα. Ο Τσίπρας είναι ένας νέος άνθρωπος που όταν μπήκε στην πολιτική πολλοί τον πίστεψαν και αρκετοί τον πιστεύουν ακόμη. Ο Αλέξης θα πρέπει να μελετήσει καλά τις επόμενες κινήσεις του.

Πιστεύεις θα επανέλθει στην πολιτική;

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως τα φέρνει η ζωή. Κυρίως στην πολιτική “ποτέ μην λες ποτέ”, δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα. Πίστευε κανείς, πριν από μερικές εβδομάδες, ότι θα γεννηθεί το φαινόμενο Κασσελάκη;

Στέφανος Κασσελάκης... Νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι τον υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες και άλλοι τον κατακεραύνωσαν. Εσύ από ποια πλευρά στέκεσαι;

Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Η ηλικία, η καταγωγή και η «γκέι ατζέντα» του «δελφίνου» του ΣΥΡΙΖΑ

Εγώ είμαι της σχολής “αφήστε τα λουλούδια να ανθίσουν”, δεν με τρομάζει το νέο, απεναντίας ελπίζω σε αυτό. Στους νέους λέω ναι...Όμως μου κάνει εντύπωση η λυσσαλέα επίθεση που δέχεται ο Κασσελάκης από τα ίδια συστήματα που δεχόταν επίθεση και ο Τσίπρας. Δεν δίνω μεγάλη σημασία στους κομματικούς μηχανισμούς και απεχθάνομαι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, ελπίζω σε κάτι που έρχεται για να ταράξει τα νερά και πιστεύω ότι είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο Κασσελάκης αυτο κάνει. Δεν είμαι υπέρ της κομματικής επετηρίδας και το λέω εγώ παρόλο που δεν με συμφέρει στην ηλικία που είμαι. Το να είσαι όμως καθηλωμένος σε μια καρέκλα, δεν κάνει καλό πρωτίστως σε εσένα, που δεν το καταλαβαίνεις, όπως δεν κάνει καλό και στην ομάδα. Θα μου πεις τώρα, εσύ γιατί έχεις γαντζωθεί 10 χρόνια σε μια καρέκλα και δεν αφήνεις κάποιους άλλους να κάτσουν σε αυτή ;

Σου απαντώ, “Στην τηλεόραση κρίνεσαι κάθε μέρα και πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να πω το μεγάλο goodbye. Εάν διαπιστώσεις ότι οι τηλεθεατές σου γυρίζουν την πλάτη δεν πρέπει να επιμείνεις ούτε λεπτό να παραμείνεις μπροστά απο το φακό».

Γίνε πιο σαφής, την επόμενη τηλεοπτική σεζόν μπορεί να μην υπάρχει Δήμος Βερύκιος;

Εδώ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει την επόμενη μέρα. Πρέπει να πορεύεσαι κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία, εγώ αυτό κάνω κάθε πρωί που ξυπνάω. Αποτελεί στάση ζωής για μένα. Εξάλλου ανέκαθεν δεν έπιανα μια καρέκλα εφόρου ζωής, πάντα ήμουνα κινητικός και αυτό κάνω μέχρι σήμερα, γιατί αυτό με κρατάει ζωντανό, μαζί με την άθληση που κάνω, και μου απορροφάει όλες τις τοξίνες. Δυστυχώς ο χώρος μας έχει μεγάλη τοξικότητα που δεν βγάζει σε καλό. Δεν ξαφνιάζομαι, στενοχωριέμαι και προσπαθώ να απομακρύνω μακριά μου όποιον κρύβει μέσα στις παλάμες του το σταγονόμετρο με πετρέλαιο και είναι έτοιμος να το αδειάσει στο βάζο με το μέλι..

Πες μου για την Πόπη Τσαπανίδου που ανέλαβε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, της κόστισε η θέση αυτή;

 Δήμος Βερύκιος περιοδικο you

Η Πόπη τόλμησε και πήρε ένα μεγάλο ρίσκο που δεν της βγήκε. Η πορεία της στον επαγγελματικό χώρο, αλλά και στην ζωή της , δεν της ήρθαν όλα δεξιά. Είναι μια “ύαινα” της ζωής, αγωνίστρια. Πίστεψε στον Τσίπρα και θέλησε να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Της εύχομαι το επόμενο βήμα να της βγει καλύτερα.

Το καλύτερο ρεπορτάζ σου ποιο ήταν;

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό αυτή την στιγμή . Γενικά όμως μου προκαλεί μεγάλη ηδονή κάθε φορά που κάνω μια μικρή ή μεγάλη αποκάλυψη και το σύστημα παθαίνει ταραχή και επιχειρεί να κουκουλώσει τις ασχήμιες του.

Σε έχουν πάρει ποτέ τηλέφωνο να σου ζητήσουν να μην βγάλεις κάποιο ρεπορτάζ;

Όχι και πιστεύω ότι αυτή είναι η μεγάλη μου μαγκιά. Όσο και αν σου φανεί παράξενο δεν έχω το τηλέφωνο κανενός πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του Τσίπρα, του Φλαμπουράρη και του Νίκου Παππά, με κανέναν άλλον δεν έχω επαφή. Το ίδιο και με την ΝΔ με ελαχιστότατους έχω τηλεφωνική επαφή.

Είναι δυνατόν να μην έχεις επαφή και να μην πηγαίνεις π.χ για φαί με έναν υπουργό;

Όχι, με φοβούνται... και έχω βρεί κατά κάποιον τρόπο την ησυχία μου και την ανεξαρτησία μου... γιατί καταλαβαίνεις ότι με κάτι τέτοια θα δενόμουνα συναισθηματικά με οποιονδήποτε και έτσι και θελήσω την επόμενη μέρα να πω κάτι για αυτόν δεν θα μπορώ. Με συγκλονίζει όταν βλέπω “μεγαλοδημοσιογράφους” να συνδιαλέγονται με την εξουσία και μέσα σε μια στιγμή να τους επικρίνουν χωρίς αναστολές, όπως εκείνος
που ενώ κάθε εβδομάδα έτρωγε στο σπίτι του Γρηγόρη Δημητριάδη, γενικού γραμματέα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν έσκασε το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, έγραψε ότι ο Δημητριάδης, ούτε λίγο ούτε πολύ έπαιρνε ναρκωτικά... Απίστευτο! και έτρωγε στο σπίτι του... Δεν θέλω αυτή την δημοσιογραφία και την στάση ζωής, της γυρίζω την πλάτη και ας μην είμαι καθεστωτικός και ας μην έχω κότερα και βίλες.

Θέλεις να φύγεις με αξιοπρέπεια από αυτή την δουλειά;

Μεγάλη κουβέντα η αξιοπρέπεια! Θέλω να φύγω όπως ξεκίνησα πριν από 4 δεκαετίες. Ήταν 18 Νοεμβρίου 1981 στην Αγίου Κωνσταντίνου, στον τρίτο όροφο του Ριζοσπάστη. Η ζωή μου όλη από τότε είναι ένα ασταμάτητο τρεχαλητό και αμφισβήτηση από δεξία και αριστερά.

Η καθημερινότητά σου ποια είναι;

Μετά το “Happy day” γυμναστήριο 2 ώρες και μετά διάφορες συναντήσεις. Είχα βάλει ένα στόχο τα τελευταία χρόνια. Να συμπληρώσω 30 χρόνια στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 η συχνότητα του ALPHA κλείνει 30 χρόνια αναπνοής επομένως ο στόχος επετεύχθη !

Τι εννοείς, θα κάτσεις σπίτι σου;

Κάθε άλλο. Το αντίθετο. Στα 30 αυτά χρόνια, το ταξίδι δεν ήταν πάντα ήρεμο. Είχε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, δράση και φουρτούνες όπως και τηλεοπτικές εξορίες.

Τηλεοπτικές εξορίες ; Δηλαδή;

Η πρώτη μου τηλεοπτική εξορία, ήταν όταν ο Σταθμός έφερε την ονομασία ΣΚΑΙ στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 με διευθυντή τον αγαπητό φίλο μου τον Σταμάτη Μαλέλη. Έμεινα 4 μήνες εκτός αέρα, με “τιμώρησε“ ο Σταμάτης διότι αδίκως θεώρησε ότι εμπόδισα να γίνει ένα ρουσφέτι στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν με πείραξε καθόλου ούτε η άδικη τιμωρία ούτε η εξορία. Ξέρεις τι ωραία που πέρασα εξόριστος. Από τότε δεν με φοβίζει το τηλεοπτικό μπαλαούρο, αλλά αντίθετα μου χαρίζει άπλετο χρόνο και με βοηθάει να εξερευνήσω άλλα απόκρυφες ομορφιές της ζωής. Η ζωή είναι μικρή και ωραία πανάθεμά την. Δεν είμαι δούλος του γυαλιού.

Σε αγαπάει όμως το γυαλί, έχεις μια γοητεία και μια θεατρικότητα που σαγηνεύει τον τηλεθεατή να σε προσέξει...

Έχω ένα μυστικό, που δεν σας το πω. Εφαρμόζω μια κρυφή συνταγή κληροδότημα του Χαρίλαου Φλωράκη, όπως και μια συμβουλή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Εγώ είμαι παιδί του “βρώμικου” 89 ! Χαχαχα ! Ήμουν τυχερός σ αυτό το μακρύ δημοσιογραφικό ταξίδι. Με εμπιστεύονταν και με αγαπούσαν οι “παππούδες” , βέβαια αυτό έχει και τις παρενέργειες του. Όταν σε συμπαθεί ο Πατριάρχης μιας οικογένειας ή μιας επιχείρησης σε αντιπαθούν τα παιδιά τους διότι υπάρχει μεταξύ τους ανταγωνισμός.

Υπονοείς ότι Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σε συμπαθεί;

Χαχαχα ! Μπορεί να μην τα βρίσκω με τα παιδιά του αείμνηστου Επιτίμου, ωστόσο με σέβονται τα εγγόνια του. Για παράδειγμα ο Γρηγόρης Δημητριαδης με τον οποίο δεν είχα κάποια επαφή όταν ήταν κραταιος στο Μαξίμου ωστόσο μάθαινα ότι αντιμετώπιζε με σεβασμό ότι μετέδιδα και δεν μιλούσε απαξιωτικά για εμένα. Το ίδιο και ο Κώστας Μπακογιάννης. Γι αυτό και εγώ τώρα που ο Κώστας τρώει ξύλο για τον πεζόδρομο της Πανεπιστημίου αποφεύγω να συμμετάσχω στον δημόσιο λιθοβολισμό του. Όταν κατεβαίνω την Πανεπιστημίου δεν λέω “γαμώ τον Μπακογιάννη”, λέω “γαμώ το φελέκι” (γέλια).

Εσύ γιατί δεν ανακατεύτηκες ποτέ με τα κοινά;

Ούτε καν μου έχει περάσει από το μυαλό, δεν χωράω σε κομματικούς σωλήνες. Κάποτε μου είπε ο Αλέξης χαριτολογώντας ότι θα με βάλει διοικητή σε μια θέση του κρατικού μηχανισμού και του είπα “εάν θέλεις να σε πετάξουν από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου οι ίδιοι Συριζαίοι τόλμησε το”. Βέβαια Τον πέταξαν έτσι και αλλιώς και ας μην με έβαλε στην ηλεκτρική καρέκλα ...

Απειλές έχεις δεχτεί για την ζωή σου;

 Δήμος Βερύκιος γυμναστική

Με βλέπεις να έχω αστυνομικό να με φυλάει; Το θεωρώ σιχασιά! Ξύλο όμως έχω φάει στη ζωή μου, αλλά δεν είμαι ψώνιο να έχω αστυνομικό να με φυλάει. Απεχθάνομαι την φιγούρα. Θέλω να κινούμε απαρατήρητος κάτω απο τα ραντάρ.Όπως δεν μου αρέσει να οδηγώ καινούργιο αυτοκίνητο, γι αυτό κυκλοφορώ με ματρακάδες και όχι με πολυτελή αυτοκίνητα που πέφτουν τα βλέμματα επάνω τους. Μου αρκεί ότι κάθε πρωί γίνομαι αποδεκτός στα αλώνια και στα σαλόνια.

Μου αρκεί ότι όταν ανακοινώθηκε νέος υπουργός Ναυτιλίας ο Χρήστος Στυλιανίδης μου τηλεφώνησε βασικό στέλεχος της ελληνικής ναυτιλίας για να μου εκφράσει τον προβληματισμό του για την συγκεκριμένη επιλογή του πρωθυπουργού. Έναν προβληματισμό που τον μετέφερα την επόμενη στο Happy Day και δέχτηκα πληθώρα μηνυμάτων με σχόλια που επιδοκίμαζαν τον συγκεκριμένο προβληματισμό.

Αυτός είναι ο στόχος μου , όταν βγαίνω στο γυαλί να μπορώ μέσα απο τον φακό να κοιτάζω κατάματα τα μάτια της μανούλας - της κάθε μανούλας- και εκείνη να κατανοεί ακόμη και το πιο περίπλοκο θέμα που αναλύω.

Ο Κοντομηνάς έκλεισε μετά τον θάνατό του περίπου 1,5 χρόνο. Σου λείπει;

Τον σκέφτομαι συχνά. Μέσα από τα δρώμενα της καθημερινότητας πολλές φορές έρχεται η δικαίωσή του για τα όσα παρατηρούσε , προέβλεπε και οραματίζονταν. Ο Κοντομηνάς στο ελληνικό επιχειρείν, ήταν μια κατηγορία μόνος του.

Θυμάσαι τις τελευταίες στιγμές που μοιράστηκες μαζί του;

Θυμάμαι ότι όταν η άνοια τον είχε χτυπήσει για τα καλά, είχε ορισμένες αναλαμπές. Ήμουνα μαζί του στην σουίτα του “Υγεία” και σε μια στιγμή μου λέει: “φώναξε τον καπετάνιο να φύγουμε με το σκάφος που είναι από κάτω δεμένο”... Εκεί κατάλαβα ότι δεν υπάρχει επιστροφή, η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία και οι δικοί του άνθρωποι του αφαίρεσαν κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Δεν γνωρίζω εάν ιατρικά ήταν η ενδεδειγμένη κίνηση ο πλήρης αποκλεισμός ενός ασθενούς με άνοια απο το επαγγελματικό και φιλικό του περιβάλλον. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αποφεύγω να ψάχνω ψύλλους στ´ άχυρα.

Συνηθίζεις να λες “Όποιος γυρίζει μυρίζει” και αν μη τι άλλο εσύ γυρίζεις παντού. Έχει τύχει σε έξοδό σου να δεις την είδηση μπροστά σου και να βρεθείς σε δίλημμα εάν θα πρέπει να την πεις ή όχι;

Συνήθως άμα δω και μάθω κάτι, βρίσκω και τον τρόπο αυτό να βγει στο φως. Ωστόσο και στην περίπτωση μου ισχύει η βρετανική παροιμία που λέει “ένας δημοσιογράφος στα πρώτα χρόνια της καριέρας του λέει και γράφει για πράγματα που δεν γνωρίζει, ενώ στα τελευταία χρόνια της καριέρας του δεν λέει και δεν γράφει για πράγματα που γνωρίζει”. Δυστυχώς είμαι πλέον στην δεύτερη κατηγορία. (γέλια)

Ένα βιβλίο θα έγραφες;

Έχω ξεκινήσει, αλλά δεν ξέρω εάν θα το τελειώσω. Αναφέρεται στις μεγάλες δίκες των εξοπλισμών της δεκαετίας 1996- 2006, το φιάσκο έτσι όπως εξελίχθηκε μέσα απο τις ακροαματικές διαδικασίες , τις μίζες που χόρευαν πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων φορολογουμένων και που κατέληξαν. Το γράφω με στοιχεία και ντοκουμέντα αλλά δεν ξέρω εάν και πότε θα εκδοθεί.

Πάμε να μιλήσουμε για κάποια τηλεοπτικά πρόσωπα... Ελένη Μενεγάκη

Ήταν και παραμένει η ιέρεια της ελληνικής τηλεόρασης. Μια κατηγορία μόνη της και πρωτίστως καλή επιχειρηματίας. Άριστη στις διαπραγματεύσεις των συμβολαίων της. Μακάρι να της μοιάζαμε.

Θα ξαναγεννηθεί Μενεγάκη στις επόμενες γενιές; Γιατί κάποιοι στο πρόσωπο της Σπυροπούλου προσπάθησαν να στήσουν μια νέα Ελένη αλλά δεν το πέτυχαν...

Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα... Ωστόσο θα σου αποκαλύψω ότι την Κωνσταντίνα την έσπρωξαν στο τηλεοπτικό πλατό η Ελένη με τον Λάκη Λαζόπουλο; Ένα καλοκαίρι στην Quintessa πλέοντας στο Βόρειο Αιγαίο, εκεί κάτω από το Άγιο Όρος προσπαθούσαν να την πείσουν ότι κάνει για τηλεόραση... Και μετά ήρθε το Βατοπέδι...

Την Βίκυ Χατζηβασιλείου γιατί την “χτυπούσες” με άκομψους χαρακτηρισμούς τύπου “χόρεψε ένα τσιφτετέλι πριν τα στερνά της” και άλλα πολλά, γιατί της ασκούσες bullying;

Δείτε επίσης: «Κατάφερε να σταματήσει το Πάμε Πακέτο ο...» - Η Βίκυ Χατζηβασιλείου αποκαλύπτει για τον Δήμο Βερύκιο

Εγώ μωρέ; Δεν έχω τίποτα με την συγκεκριμένη Κυρία , ήταν μια ευπρεπής παρουσιάστρια και αγαπητή απ´ όλους μας. Το μαρτυρούν οι δημόσιες εμφανίσεις μας. Άλλωστε για όλες έχω πει διάφορα, και για την Σταματίνα και για την Μενεγάκη και για την Κωνσταντίνα και προτίστως για τον ίδιο μου τον εαυτό. Ο σαρκασμός και ο αυτοσαρκασμός ειναι στοιχεία του πολιτισμού μας. Η δική μου κριτική και τα σχόλια δεν είναι κακοπροαίρετα, δεν έχω κακία για κανέναν, απεναντίας. Έβαλε στο μυαλό της η Βίκη κάτι που δεν ισχύει. Της ζητάω να διώξει από το μυαλό της αυτή την εμμονή ότι την κυνηγούσα. Όλοι στον Alpha της φερόμαστε άψογα…

Ο Μουτσινάς λείπει από την τηλεόραση;

Δήμος Βερύκιος: Όπως δεν τον έχετε ξαναδεί - Κάνει γυμναστική και σκληρή κριτική σε όλους

Ουδείς αναντικατάστατος !

Ναταλία Γερμανού

Εμπειρία , τσακπινία και γυναικείο νάζι , είναι τα δυνατά σημεία της Ναταλίας που σε καθηλώνουν και σε εγκλωβίζουν στους τηλεοπτικούς δέκτες τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου. Και μην ξεχνάμε ότι η Ναταλία κουβαλάει στις πλάτες της την βαριά κληρονομιά των γονέων της. Κουβαλάει την μοίρα της ράτσας της που λέει και ο Καζατζάκης. Η Ναταλια ειναι χορτασμένο παιδί και όχι αγχωμένο βλαχάκι που προσγειώθηκε ξαφνικά στο τηλεοπτικό πλατό προσπαθώντας να ορθοποδήσει και να αποδείξει ότι αξίζει. Έχει γράψει χιλιόμετρα και έχει πάρει πολλά πτυχία

Σταματίνα Τσιμτσιλή...

Είναι ένα αστέρι της τηλεόρασης, οι διαφημιστές και η αγορά είχαν διαγνώσει πολύ καιρό πριν ότι αυτό το κορίτσι θα αποτελέσει Σημαία στον Alpha αρκεί να κάνει τα σωστά βήματα. Και η Σταματίνα κάνει προσεκτικά και σωστά βήματα . Συνδιάζει αρμονικά, ευστροφία με επαγγελματισμό. Διατηρεί την φρεσκάδα της και παράλληλα φτιάχνει μια υποδειγματική οικογένεια που προσδίδει κύρος στην δημόσια εικόνα της. Μπράβο της.

Πάντως ουκ ολίγες φορές σας έχω δει να είστε με τα νεύρα στα κάγκελα...

Φυσικά, όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια. Στα κάγκελα και με την Τίνα , τον Δημήτρη και τον Κώστα. Η εκπομπη δεν είναι στημένη , ούτε κονσέρβα. Είναι ζωντανή με ζωηρό διάλογο μεταξύ μας. Ο καθένας έχει τα δικά του βιώματα, την δική του ιδεολογία, την δική του προσέγγιση πραγμάτων και γι αυτό σέβεσαι ο ένας τον άλλον. Το ζητούμενο είναι μέσα από την δική σου κοσμοθεωρία και την διαφορετικότητα του άλλου να αναδεικνύεται η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Είναι fake οι καβγάδες σας για χάρη της τηλεθέασης;

Όχι ούτε καν! Δεν είμαι νούμερο για τα νούμερα της τηλεθέασης. Όχι ότι δεν μας νοιάζουν και δεν τα κοιτάμε, αλλά δεν καθορίζουν αυτά την σκέψη μας.

Ο 60αρης Βερύκιος έχει βάλει στόχο να φαίνεται 30αρης; Γιατί βλέπω πολύ φροντίδα για τον εαυτό σου με γυμναστικές και διατροφές που δεν την είχες τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και άλλο look στα μαλλιά έκανες...

Έτσι είμαι από την φύση μου, να πηγαίνω κόντρα στο βιολογικό ποτάμι... Προετοιμάζομαι για τον προθάλαμο της τρίτης ηλικίας ώστε να εκπέμπω σεβασμό και θαυμασμό στο γήρας … χαχαχα. Επομένως προσπαθώ στο γυμναστηριο για να παραμένω ανανεωμένος κάνοντας υπερδιπλάσια προσπάθεια από έναν 30αρη. Όσο για το look , έχω κληρονομήσει τα πυκνά μαλλιά της μάνας μου και σκέφτηκα να τα αξιοποιήσω γιατί λέω : Δεν είναι πολλοί οι 60άρηδες που έχει πυκνό μαλλί;

Η κόρη σου είναι μεγάλη αδυναμία;

Σίγουρα. Με την έλευση της Σοφίας τον Σεπτέμβρη του 2000 απέκτησε πραγματικό νόημα η ζωή μου. Στο μαιευτήριο είχε έρθει ένας φίλος μου πολιτικός που μετά έγινε πρωθυπουργός και μας είπε “Σε πέντε χρόνια το παιδί θα το στείλουμε στο Κολέγιο” αλλά ο έρμος έφαγε τα μούτρα του παρ´ ότι ήταν και παραμένει οικογενειακή υπερδύναμη στο Ίδρυμα… Ένα μέλος του ΔΣ , μια κυρία συγκεκριμένα, έθεσε βέτο να μην πάρουν στο κολέγιο το παιδί του Βερύκιου, του αιρετικού και απρόβλεπτου. Ο φίλος μου εξέπεμψε SOS μέσα στην νύχτα και αμέσως διοργανώσαμε “ναυμαχία” για να αποτρέψουμε το μπλόκο στην Σοφία. Στήσαμε καταδρομική με τον αείμνηστο ναύαρχο Γιώργο Θεοδωρουλάκη και την επόμενη πρωί - πρωί κατέφθασε στο κολέγιο συστατική επιστολή για την Σοφία με την πιο βαριά επιχειρηματική υπογραφή ! Σήμερα το όνομα της Σοφίας είναι σμιλεμένο στα μάρμαρα του κολεγίου ως αριστούχος μετά πολλών επαίνων που προάγει το Κολεγιακό πνεύμα ! Η ζωή κύκλους κάνεις και περίεργα παιχνίδια παίζει…

Η Σοφία εν συνέχεια αποφοίτησε πρώτη και με άριστα απο το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τώρα ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στην Ιστορία της Τέχνης στο USL. Κολυμπάει ήδη σε μεγαλύτερες θάλασσες αλλά δεν την φοβάμαι διότι είναι καλά προπονημένη για τα δύσκολα.

Τι όνειρα κάνεις για τον εαυτό σου;

Να συνεχίσουν να μου έρχονται όλα δεξιά, που λέει ο λαός, αλλά με αριστερή ενσυναίσθηση , μην ξεχνάς ότι αυτοπροσδιορίζομαι ως “αδέσποτος αριστερός”.

Περισσότερα στο νέο τεύχος YOU που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα