Γάμος Αγγελόπουλου - Βαμβακούση: Τα πρώτα πλάνα από την εκκλησία - Τι συμβολίζουν τα άνθη που επέλεξαν για τον στολισμό

Η ανθοδέσμη που θα κρατά η νύφη και οι μικρές λεπτομέρειες έξω από το ναό

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Λιγότερο από δύο ώρες έμειναν μέχρι ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η Δήμητρα Βαμβακούση να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας στον Λυκαβηττό και να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Έξω από το ναό, λοιπόν, βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής του MEGA, Ακόμα δεν είδες τίποτα, καταγράφοντας τα πρώτα πλάνα από τον στολισμό που έχει επιλέξει το ζευγάρι.

Δείτε επίσης: Το κοστούμι του γαμπρού, ο χλιδάτος χώρος δεξίωσης, οι καλεσμένοι και οι ακάλεστοι

Ο χώρος είναι γεμάτος ορτανσίες, ενώ στην είσοδο υπάρχει μία διάφανη πινακίδα, που πάνω της γράφει "Welcome to our wedding", καλωσορίζοντας όλους τους καλεσμένους, οι οποίοι υπολογίζονται γύρω στους 500 με 600. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, σε αντίθεση με τα άνθη του στολισμού, η νύφη θα κρατάει στα χέρια της τριαντάφυλλα εισαγωγής.

Δείτε επίσης: Δεύτερο άκυρο στον γάμο του Ντάνου και της Δήμητρας Βαμβακούση - Το ανακοίνωσε λίγες ώρες πριν το μυστήριο

Τα πρώτα πλάνα από την εκκλησία όπου θα παντρευτούν ο Αγγελόπουλος και η Βαμβακούση

Τι συμβολίζει το άνθος της ορτανσίας που επέλεξαν

Ένα σύμβολο ευγνωμοσύνης - Οι ορτανσίες έχουν πλούσια άνθη, τα οποία τις συνδέουν με την εκτίμηση και τον εγκάρδιο έπαινο. Σε ορισμένους πολιτισμούς, το σχήμα τους θεωρείται ακόμη και ως ομοιότητα με μια καρδιά που χτυπάει.

Ένα σύμβολο συγχώρεσης - Στον ιαπωνικό θρύλο, το λουλούδι συνδέεται με τα γνήσια συναισθήματα και τη συγγνώμη. Ο συμβολισμός αυτός προέρχεται από την ιστορία ενός αυτοκράτορα που έδωσε ορτανσίες στην οικογένεια μιας γυναίκας που αγαπούσε, ως συγγνώμη που την παραμέλησε. Το λουλούδι λέει απλά: "Σας ευχαριστώ για την κατανόηση".

Ομορφιά και Χάρη - Γνωρίζατε ότι οι ορτανσίες συνδέονται με τα τέσσερα χρόνια γάμου; Σε ορισμένους πολιτισμούς, οι ορτανσίες χρησιμοποιούνται για να συμβολίσουν την ανθισμένη σχέση ενός ζευγαριού. Εξάλλου, τα Φρούτα και τα Λουλούδια είναι το παραδοσιακό θέμα της 4ης επετείου γάμου.

Ηρεμία και ειρήνη - Οι ορτανσίες εμφανίζονται σε γαλήνια και καταπραϋντικά χρώματα, γεγονός που τις συνδέει με τα συναισθήματα της ηρεμίας.

Διαλλακτικότητα και άκαρπη συμπεριφορά - Δυστυχώς, έχει επίσης αρνητικούς συνειρμούς, που συνδέονται με την αδίστακτη συμπεριφορά και την απροσεξία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το άνθος λέει: "Είσαι ψυχρός."

Στην Ευρώπη, πιστεύεται ότι οι Άγγλοι άνδρες έδιναν τα λουλούδια στις γυναίκες που τους απέρριπταν για να δείξουν ότι ήταν ψυχροί και άκαρδοι.

Σε ορισμένα πλαίσια, οι ορτανσίες συμβολίζουν επίσης ψεύτικη υπερηφάνεια , υπερηφάνεια και ματαιοδοξία επειδή παράγουν εντυπωσιακά άνθη. Πιστεύεται επίσης ότι οι Βικτωριανοί τα θεωρούσαν αρνητικό φυτό.

Πηγή: avareurgente.com