«Ψεύτες! Αυτή εδώ η χώρα κύριε Μητσοτάκη, κύριε Τσίπρα...» - Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου από τον Γιώργο Λιάγκα

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Ψεύτες! Αυτή εδώ η χώρα κύριε Μητσοτάκη, κύριε Τσίπρα...» - Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου από τον Γιώργο Λιάγκα

Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), αλλά και το ποδηλατοδρόμιο, θα παραμείνει κλειστό το επόμενο διάστημα, ύστερα από απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση μετά από σύσκεψη, καθώς μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ αποκάλυψε σοβαρό πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα». Οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου και των δύο κτιρίων δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. Μάλιστα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο τα οποία δείχνουν τις κερκίδες να τρέμουν ολόκληρες, όσο ο κόσμος βρισκόταν σε αυτές παρακολουθώντας αγώνες (δείτε εδώ βίντεο από τον Βασίλη Μπισμπίκη εκεί σε "έκσταση").

Για το γεγονός αυτό θέλησε να τοποθετηθεί ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Δευτέρας 2/10 μέσα από την εκπομπή του στο κανάλι του ΑΝΤ1, Πρωινό, ξεσπώντας κατά των κυβερνήσεων των τελευταίων 20 ετών, για τα ψέματα με τα οποία προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις συντηρήσεις που δεν έγιναν ποτέ όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του Πρωινού

«Στην Ελλάδα ζούμε από τύχη. Ξυπνάμε το πρωί και όσοι πιστεύουμε κάνουμε τον σταυρό μας και όσοι δεν πιστεύουμε λέμε "πάμε και όπου βγει" και γυρνάμε το βράδυ στο σπίτι μας και νιώθουμε τυχεροί που ζήσαμε. Αποδεικνύεται πως αυτή εδώ η χώρα κύριε Μητσοτάκη, κύριε Τσίπρα, κύριε Παπανδρέου, κύριε Καραμανλή, όλοι όσοι κυβερνήσατε, είναι ένα κυριολεκτικά ακυβέρνητο καράβι, που λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα.

Ντρέπομαι που βλέπω τους ίδιους υπουργούς στα ίδια τηλεοπτικά παράθυρα τρεις μέρες τώρα να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι τώρα το ανακαλύψαμε. Προφανώς δεν το ανακαλύψατε τώρα. Από τύχη δεν έπεσε το στέγαστρο. Ασχολήθηκε ποτέ κανένας σοβαρά ή σε εκπομπές της κρατικής δημόσιας ΕΡΤ που πληρώνουμε όλοι από την τσέπη μας, μας δείχνατε ψεύτικα, πιθανό, ρεπορτάζ για να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι γίνονται εργασίες στο Καλατράβα; Ποτέ! Ψεύτες! Ζούμε από τύχη όλοι μας στη χώρα αυτή. Και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει καμία σοβαρή κυβέρνηση στη χώρα αυτή που να ενδιαφέρεται πραγματικά».

Δείτε επίσης: Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό: «Είναι συγκλονιστικά αυτά που βλέπουμε...»