«Άθλιε ψεύτη, ελεεινέ συκοφάντη, έπιασες εμένα στο στόμα σου;» - Η Έλενα Ακρίτα κατέθεσε αγωγή κατά του Αχιλλέα Μπέου

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency

Ο Αχιλλέας Μπέος, μετά τις δηλώσεις που έκανε για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον σεξουαλικό προσανατολισμό του (δείτε εδώ), μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Πρωινό, και σχολίασε πολλά πρόσωπα της επικαιρότητας και του χώρου, κάνοντας αναφορά και στην Έλενα Ακρίτα, λέγοντας: «Άνθρωποι σαν κι αυτή κατέστρεψαν την Ελλάδα. Απατεώνες όλοι. Είχε πεθάνει η μάνα της και έπαιρνε τη σύνταξη και την έτρωγε» - δείτε εδώ περισσότερα.

Η ίδια, λοιπόν, λίγο αργότερα, προχώρησε σε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, απευθυνόμενη με έντονο ύφος προς τον Δήμαρχο Βόλου και στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφία με την αγωγή που του έκανε.

Η αγωγή της Έλενας Ακρίτα στον Αχιλλέα Μπέο

«Ποια Ακρίτα; Αυτή που τρώει τη σύνταξη της (πεθαμένης) μάνας της»; Μπέο πες αλεύρι, η Ακρίτα σε γυρεύει. Άθλιε ψεύτη, ελεεινέ συκοφάντη, έπιασες εμένα στο στόμα σου; Έμπλεξες με λάθος άνθρωπο. Δεν θα περάσεις καλά μαζί μου. Καθόλου καλά», έγραψε στην πρώτη της ανάρτηση.

«Ποια Ακρίτα; Αυτή που τρώει τη σύνταξη της πεθαμένης μάνας της»; Μπέος στον Λιάγκα. Μπέο πες αλεύρι, η Ακρίτα σε...

Posted by Elena Akrita on Monday, October 9, 2023

Ενώ στην αγωγή σημείωσε:

«ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

9 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο τύπου

Αγωγή εναντίον του Αχιλλέα Μπέου κατέθεσε η Έλενα Ακρίτα

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης ακολουθεί η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Ακρίτα, μετά τη χυδαία επίθεση προς το πρόσωπό της τη Δευτέρα 09/10 το πρωί από τον Αχιλλέα Μπέο.

Η Έλενα Ακρίτα, μέσω του δικηγόρου της Βασίλη Σωτηρόπουλου, κατέθεσε ήδη αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά του δημάρχου του Βόλου, ο οποίος καλεσμένος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 εξαπέλυσε μια χυδαία -αν και δυστυχώς όχι πρωτοφανή για τον ίδιο- επίθεση προς τη βουλευτή Επικρατείας, επιχειρώντας με ύβρεις και αδίστακτα ψεύδη να την απαξιώσει και να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή της.

Το ομοφοβικό παραλήρημα ακροδεξιάς ρητορικής του Αχιλλέα Μπέου το βράδυ της Κυριακής έχει ήδη προκαλέσει την παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Η Έλενα Ακρίτα με την αγωγή της, με την οποία ζητάει από τον Αχ. Μπέο το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης και θα εκδικαστεί τον προσεχή Φεβρουάριο, θέλει να καταστήσει από την πρώτη στιγμή σαφές το εξής:

Εάν ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου νομίζει ότι μπορεί να τραμπουκίζει και να εκτοξεύει τον προσβλητικό, ομοφοβικό, σεξιστικό, αισχρό και κακοποιητικό του λόγο προς πάσα κατεύθυνση, πλανάται πλάνην οικτρά. Αυτός ο κατήφορος μπορεί και πρέπει να σταματήσει. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο.

Γραφείο Τύπου ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 9 Οκτωβρίου 2023 Δελτίο τύπου Αγωγή εναντίον του Αχιλλέα Μπέου κατέθεσε η Έλενα...

Posted by Elena Akrita on Monday, October 9, 2023