Σοκαριστικές εικόνες - Η ανάρτηση της συζύγου του Θανάση Βισκαδουράκη από το πλημμυρισμένο πατρικό της

Δεν έμεινε τίποτα

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

H πρόσφατη κακοκαιρία Daniel έφερε τεράστια προβλήματα στην Ελλάδα με πολλές περιοχές να πνίγονται από την λάσπη και το νερό ενώ πολλά χωριά εκκενώθηκαν και αρκετά είναι εκείνα που πλέον βρίσκονται κάτω από το νερό, το οποίο έφτασε μέχρι τις σκεπές τους. Ένα απο τα σπίτια αυτά ήταν της οικογένειας της συζύγου του Θανάση Βισκαδουράκη, (δείτε εδώ τις δηλώσεις του) Κατερίνας, στην Καρδίτσα, το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Η σύζυγος του Θανάση Βισκαδουράκη είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, μαζί με τον πατέρα της, περιγράφοντας όλα όσα έζησαν και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον το χωριό τους.

Η ανάρτηση της συζύγου του Βισκαδουράκη από το πλημμυρισμένο πατρικό της

Το πρωί της Δευτέρας 16/10, λοιπόν, βρέθηκε στο πατρικό της και ανήρτησε βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δείχνοντας τις τεράστιες καταστροφές που έχει υποστεί. Η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική αφού η αυλή αλλά και ολόκληρο το σπίτι είναι γεμάτο λάσπες, με την Κατερίνα Βισκαδουράκη να φαίνεται σοκαρισμένη με όσα αντίκρισε.

Η καταγγελία του Θανάση Βισκαδουράκη

Σχετικά με τις αποζημιώσεις που έλαβε η οικογένεια, ο ηθοποιός κατήγγειλε στην εκπομπή Live News, ότι τα χρήματα αξίας 6.500 ευρώ που κατατέθηκαν προσωρινά στους λογαριασμούς τους τα πήραν οι εισπρακτικές. Μάλιστα, αυτό έχει συμβεί και σε άλλους κατοίκους του χωριού τους αλλά φοβούνται να μιλήσουν.

«Έδωσε το κράτος, και καλά έκανε, 6.500. Εγώ θα μιλήσω για τη δική μου οικογένεια, την πεθερά μου και τον πεθερό μου. Ακόμα δεν έχουν κρεβάτι, δεν έχουν κουζίνα, δεν έχουν ψυγείο. Έχει δώσει το κράτος κάποια λεφτά. Μετά βασάνων, βρήκαμε στον Παλαμά ένα σπίτι, με κάπως, χαμηλό ενοίκιο. Θέλουν και μπροστά 2-3 μήνες.

Και ξαφνικά, μου λέει ο πεθερός μου ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά στην τράπεζα. Τα πήρε μια εισπρακτική. Είναι αγρότες ο πεθερός με την πεθερά μου. Χρωστούσαν όντως στην τράπεζα και του λείπουν όντως, τα 6.500 χιλιάρικα που τους έδωσε το κράτος για βοήθεια. Του κόπηκαν τα πόδια και άρχισε να κλαίει. Εγώ, κάνω τόσο αγώνα από την Αθήνα να τους βοηθήσουμε.

Εμείς από την Αθήνα ωραία τα βλέπουμε. Αν μιλήσεις όμως με αυτούς τους ανθρώπους, υποφέρουν, πεινάνε, πονάει η ψυχή τους. Είναι και άλλοι συγχωριανοί απ’ ότι μου είπε που έπαθαν το ίδιο, αλλά φοβούνται να μιλήσουν», είπε σε απόγνωση ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

Δείτε επίσης: Η συγκλονιστική ανάρτηση του Θανάση Βισκαδουράκη - «Κάποτε ήταν το χωριό μου, τώρα είναι μια λίμνη»