Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποχαιρετά τον αγαπημένο ηθοποιό Αία Μανθόπουλο

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Σε ηλικία 61 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Αίας Μανθόπουλος σκορπώντας θλίψη τόσο στην οικογένειας του όσο και τα πολύ κοντινά του πρόσωπα αλλά και στους συναδέλφους του. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή στην Τρίτη 17/10 ενώ η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20/10 στις 11 το πρωί στο Κοιμητήριο Παιανίας σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Πολλοί ηθοποίοι αποχαιρετούν με συγκινητικά λόγια το αγαπημένος τους συνάδελφο (δείτε εδώ τα λόγια της Εβελίνας Παπούλια). Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση για να εκφράσει τη θλίψη του για τον θάνατό του.

Η ανακοίνωση του ΚΘΒΕ για τον θάνατο Αία Μανθόπουλου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου.

Ο γνωστός ηθοποιός εκτός από τους θεατρικούς του ρόλους πρωταγωνίστησε σε πολύ πετυχημένα σήριαλ και έγινε ευρύτερα δημοφιλής μέσα από το σήριαλ «Δυο ξένοι».

Ο Αίας Μανθόπουλος είχε γεννηθεί στην Αθήνα και παρόλο που σπούδασε οικονομικά τελικά τον κέρδισε η τέχνη. Στο θέατρο είχε συνεργαστεί με αξιόλογους σκηνοθέτες ενώ είχε συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές δουλειές, με τη συμμετοχή του στη σειρά Δύο Ξένοι να παραμένει μία από τις πιο επιτυχημένες της πορείας του. Έχει παίξει στις σειρές Η βεντέτα (1986), Αφρικα (1992), Τρίτο στεφάνι (1995), Σοφία ορθή (1996), Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα(2000), ενώ έκανε περάσματα από τους Απαράδεκτους, την Αίθουσα του θρόνου, τους Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη, τον Κόκκινο κύκλο, και τα Κωνσταντίνου και Ελένης και Κάποιος να τη φυλάει. Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο «Κόκκινο Ποτάμι» το 2020 όπου υποδυόταν έναν Τούρκο.

Με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είχε συνεργαστεί σε τρεις παραστάσεις:

-Και ο Ρόζενγκραντς και ο Γκίλντενστερν νεκροί άρχοντά μου / Στόππαρντ Τομ (Συγγραφέας) / Βολανάκης Μίνως, Βούρος Γιώργος (Σκηνοθεσία) - Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών - Κεντρική Σκηνή (06/05/1988).

-Ο λόφος με το συντριβάνι / Ρίτσος Γιάννης (Συγγραφέας) / Οικονομοπούλου Πέπη (Σκηνοθεσία) - Βασιλικό Θέατρο.

-Κάιν / Μπάυρον Λορντ, Γκόρντον Τζωρτζ (Συγγραφέας) / Βολανάκης Μίνως (Σκηνοθεσία) - Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών - Κεντρική Σκηνή