«Σιγά μην κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας, δεν χωράμε κιόλας» - Σε αμήχανη θέση η Δαναή Μπάρκα μετά το bodyshaming του Περικλή Κονδυλάτου

«Δηλαδή αν εγώ, που έχω παραπάνω κιλά...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Σιγά μην κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας, δεν χωράμε κιόλας» - Σε αμήχανη θέση η Δαναή Μπάρκα μετά το bodyshaming του Περικλή Κονδυλάτου

Πριν από λίγες ημέρες ο Περικλής Κονδυλάτος παραχώρησε δηλώσεις σε τηλεοπτικές κάμερες αναφέροντας μεταξύ άλλων αιχμηρά σχόλια, κάνοντας με λίγα λόγια bodyshaming προς τις γυναίκες, που θέλουν να έχουν περισσότερα κιλά από αυτό, που θεωρεί εκείνος ωραίο (δείτε εδώ).

Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιαστής κοσμημάτων θα μπορούσε να κρατήσει την άποψη του περί αισθητικής ή τουλάχιστον να θίξει το κομμάτι περί σωμάτων και κιλών, που μπορεί να έχει με άλλον τρόπο, καθώς ήταν φυσικό και επόμενο να κατακρηθεί.

Με τη σειρά της λοιπόν, η Δανάη Μπάρκα την Τρίτη (31/10) μέσα από το Πάμε Δανάη κατέθεσε την δική της γνώμη στα σχόλια του Κονδυλάτου, αφού συχνά καταδικάζει αντίστοιχες απόψεις από την εκπομπή της.

Η απάντηση της Δανάης Μπάρκα στα πρόσφατα σχόλια του Περικλή Κονδυλάτου

«Καταρχάς να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τους τηλεθεατές μας. Δεν ήμασταν καν σίγουροι για το αν έπρεπε να παιχτούν αυτές οι δηλώσεις. Δηλαδή σκεφτήκαμε πολύ αν πρέπει να αναπαράγονται τέτοιες απόψεις ή πρέπει να λέμε έλα τώρα, άστο. Από την άλλη, ειδικά σε αυτή την εκπομπή, που έχουμε την πρωτοκαθεδρία αυτών των θεμάτων για ευνόητους λόγους, είπαμε κάπως ότι αν δεν τα συζητάμε τα πράγματα και αν δεν διαχωρίζουμε τη θέση μας και τα αφήνουμε να πολλαπλασιάζονται, ίσως να γεννιούνται και άλλα παιδιά, που να έχουν πρότυπο ή να εκτιμούν τον κύριο Κονδυλάτο.

Το θέμα όντως με αφορά και σιγά μην κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας, δεν χωράμε κιόλας. Πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν δηλώσεις, επειδή ξέρουν ότι είναι αιχμηρές και ξέρουν ότι ξέρουν πως θα υπάρξει αναπαραγωγή. Αυτόν τον καιρό ο καθένας με τη δουλειά του μπορεί να μην αναπαράγεται, οπότε βρίσκει άλλους τρόπους να αναπαραχθεί. Μία φορά που τον έχουμε φιλοξενήσει τον κύριο Κονδυλάτο περάσαμε υπέροχα. Όχι απλά θα διαφωνήσω, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι ευγενική γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνω το λόγο που ο οποιοσδήποτε να κρίνει ή να σχολιάζει ή να δημιουργεί αυτήν την τάση.

Καταρχάς να πω τι είναι υγιές και τι δεν είναι, το ξέρουν οι γιατροί μας. Κανένας άλλος. Δηλαδή αν εγώ, που έχω παραπάνω κιλά, φέρω ένα χαρτί γιατρού που δείχνει ότι οι εξετάσεις μου είναι καταπληκτικές, θα σταματήσει να ασχολείται; Το θεωρώ τραγικό. Κι εμείς επίσης, μπορεί να έχουμε σχολιάσει την αισθητική του κυρίου Κονδυλάτου κατ' ιδίαν, και να μην το είπαμε δημόσια γιατί δεν θέλουμε να αναπαραγόμαστε. Αν βάλω κι εγώ όλες τις φωτογραφίες του κυρίου Κονδυλάτου για το πώς έχει κυκλοφορήσει, μπορεί να διαφωνώ αλλά δεν θα το πω δημόσια», είπε η Δανάη Μπάρκα.

Το σχόλιο της Ελεονώρας Μελέτη για το bodyshaming

«Δεν είναι όλα bodyshaming. Διαφωνώ κάθετα σε αυτό. Το ότι αυτή τη στιγμή ρωτάται ένας άνθρωπος και λέει τη γνώμη του και για τα ρούχα και για τα υαλουρονικά που βάζουν πολλές κοπέλες και να θεωρεί ότι ενοχλείται από αυτό γιατί τις βλέπει όλες ίδιες, είναι η άποψή του. Θεωρώ ότι κι εμείς θα πρέπει λιγάκι να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Αν πραγματικά θέλουμε να πατάξουμε τις απόψεις οι οποίες είναι απαράδεκτες να ακούγονται το 2023, θα πρέπει όταν ακούμε μία τέτοια δήλωση να την κόβουμε. Εκεί περνάμε στο στρατόπεδο της λογοκρισίας. Κανονικά ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του.

Το ότι βγαίνει ένας άνθρωπος και λέει την άποψή του κι εμείς πέφτουμε να τον φάμε, σε περίπτωση που η άποψη αυτή δεν πρέπει να ακουστεί αλλά όταν τελειώνει το βίντεο κατά βάθος συμφωνούμε σε κάποια πράγματα από αυτά, μας κάνει υποκριτές. Το να επιτρέπουμε στον άλλο να λέει την άποψή του και μετά εμείς να διαφωνούμε ευγενικά, αυτό θεωρώ ότι είναι το σωστό. Αλλά το να απαιτούμε από όλους να μην λένε την άποψή τους, όταν αυτή διαφέρει από τη δική μας, κι αυτό πρέπει να το προσέξουμε γιατί μπορεί να γίνει παθογένεια», είπε χαρακτηριστικά.