Η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή

Φωτογραφίες!

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISS
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISS

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνάντησε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, συνάντησε για πρώτη φορά το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη στο γραφείο του στη Βουλή.

Η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Στέφανου Κασσελάκη

Αυτή είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου προέδρου. Βέβαια, να σημειώσουμε, πως οι δύο άνδρες είχαν γνωριστεί στη Νέα Υόρκη, σε μία κοινωνική εκδήλωση, όπως είχε αποκαλύψει ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Ο κούκλος σωματοφύλακάς του

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μιλήσει σήμερα στις 23:00, στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή το νομοσχέδιο για την επιλογή των διοικήσεων δημόσιων οργανισμών.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό:

Κασσελάκης Μητσοτάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISS
Μητσοτάκης Κασσελάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISS

Τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Στέφανο Κασσελάκη

Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Στέφανο Κασσελάκη με το νέο του αξίωμα, και όχι με το όνομά του. «Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα είναι στη Βουλή. Θα απουσιάζουνε έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα, τα οποία θέτουμε. Τουλάχιστον, σε επίπεδο αρχηγού της αντιπολίτευσης», σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σημείωσε, πως είναι βέβαιος, πως θα το υπηρετήσουν αντάξια οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, δίνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη και τον βουλευτή Αθηνών Νίκο Παπά. Μάλιστα, ισχυρίστηκε, πως θα έχει ενδιαφέρον «να δούμε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο ρόλο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, όπως και πως θα οικοδομηθεί με τα ίδια σαθρά υλικά από τα οποία μόλις κατέρρευσε. Σε κάθε περίπτωση ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη δική του συμμετοχή, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του νέου του αρχηγού, όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα, με συγκεκριμένο σχέδιο και όχι απλά ποθώντας την εξουσία. Και με την κοινωνία απαιτώντας χειροπιαστά αποτελέσματα, αντί για μία δημαγωγία με καινούργιες λέξεις».

Παράλληλα, πρόσθεσε, πως άλλο πράγμα είναι ο εκσυγχρονισμός και κάτι άλλο ο μοντερνισμός, γιατί είναι διαφορετικές οι τάσεις στην κοινωνία, στη μόδα ή και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκιαγραφόντας το φαινόμενο Κασσελάκη. «Όπως άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle», κατέληξε ρίχνοντας ισχυρά βέλη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Ενώ ολοκλήρωσε το λόγο του, λέγοντας, πως ο καιρός θα δείξει την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας: