«Κοκκάλω με ανέβαζαν κοκκάλω με κατέβαζαν» - Η απάντηση της Σάσας Σταμάτη στις φήμες, πως πάσχει από νευρική ανορεξία

«Είμαι λιποβαρής, πως να το κάνουμε»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Τελευταία. έχει ανοίξει μια πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω από το bodyshaming, που έκανε ο Περικλής Κονδυλάτος (δείτε εδώ τι απαντάει στο Youweekly.gr μετά τον σάλο) με τη Σάσα Σταμάτη να κάνει μια σχετική ανάρτηση την Τετάρτη (1/11).

Πιο αναλυτικά, η γνωστή δημοσιογράφος δημοσίευσε στο instagram ένα μακροσκελές κείμενο συνοδευόμενο από μια δική της φωτογραφία από το παρελθόν. Να τονίσουμε εδώ, πως πουθενά δεν ανέφερε το όνομα του Περικλή Κονδυλάτου, ωστόσο αναφερόταν στο μη αποδεκτό bullying για την εξωτερική εμφάνιση.

Με αφορμή το εν λόγω θέμα η Σάσα Σταμάτη αποκάλυψε, πως εκείνη με τη σειρά της έχει σχολιαστεί για τα κιλά της και ύψος της, καθώς έχει κληθεί να δώσει απαντήσεις για το αν έχει περάσει νευρική ανορεξία.

Η ανάρτηση της Σάσας Σταμάτη για το bodyshaming

« «Φταίει ο χοντρός» τραγουδούσε ο Κελαηδόνης. Ζουμπά τον ανέβαζε ζουμπά τον κατέβαζε ο Ζήκος -Χατζηχρήστος τον Ρίζο στον «Μπακαλόγατο». Κοκκάλω αποκαλούσε την Τασσώ Καβαδία η Ρένα Βλαχοπούλου . Θέλω ν πω , ότι ο σωματότυπος, ή κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάποιου ανθρώπου (πχ μεγάλη μύτη ή «καράφλα») ανέκαθεν ήταν στοιχείο είτε σάτυρας ή πειράγματος ή ακόμα και bullying .

Όπως Θα έλεγε και ο Λορέντζος Μαβίλης, χυδαίοι είναι οι άνθρωποι όχι οι λέξεις. Το ίδιο ισχύει και εδώ . Όμως η κοινωνία εξελίσσεται και επειδή κανείς δε γνωρίζει τι αντίκτυπο μπορεί να έχει ένα «πείραγμα», έστω για πλάκα καλό είναι να αποφεύγουμε τα σχόλια για τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου. Θυμάμαι που και μένα στην εφηβεία μου κοκκάλω με ανέβαζαν κοκκάλω με κατέβαζαν. Ακόμα και σήμερα «γελάω» όταν καταλαβαίνω πολλούς να αποφεύγουν να φωτογραφηθούν πλάι μου εκτός και αν έχουν τις προδιαγραφές ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να κόψω τα πόδια μου;

Έχω συνηθίσει ακόμα και όταν δεν το λένε να με κοιτάνε ύποπτα για τα κιλά μου. Είμαι λιποβαρής, πως να το κάνουμε. Για λόγους οργανικούς αλλά και κληρονομικότητας. Τη τάση για λίγα κιλά την κληρονόμησα από την γιαγιά μου τη Σία. Όμως ακόμα και στον τηλεοπτικό αέρα με έχουν ρωτήσει αν πάσχω από νευρική ανορεξία. Στο σχολείο ντυνόμουνα σαν ντολμάς ( με πυζάμες κάτω από τα ρούχα) , έβαζα πέτρες στις τσέπες και έκανα παρέλαση με το κατηχητικό επειδή εκεί δεν σχολίαζαν τα πόδια μου. Κοντή φούστα τόλμησα και έβαλα όταν βγήκα στην τηλεόραση και ουσιαστικά μου το «επέβαλε» η στυλίστρια, ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΣΟΥ, για το καλό μου. Έτσι λοιπόν μπόρεσα και ξεπέρασα το κόμπλεξ που με τυραννούσε από παιδί.

Εντοιάυτη περίπτωση εγώ είμαι εγώ και όπως όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζω τις καταστάσεις με το δικό μου τρόπο. Όμως όλοι δεν είμαστε ίδιοι γι αυτό προτού κριτικάρουμε κάποιον, καλό είναι να το σκεφτόμαστε 2 και 3 φορές, προσπαθώντας να μπούμε «στα παπούτσια του άλλου». Αυτό θα πει και ενσυναίσθηση. Με την ευκαιρία ζήτω και εγώ συγνώμη γιατί κατά το παρελθόν είχα σχολιάσει την εμφάνιση κάποιων. Όμως δεν θα ξεχάσω, ότι αυτό στάθηκε αφορμή να απειλήσουν ακόμα και τη ΖΩΗ μου. Η βία αντιμετωπίζεται με τη βια ; Ψυχραιμία παιδιά σ οποία πλευρά κι αν βρίσκεστε», έγραψε η Σάσα Σταμάτη.