«Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ουδέποτε υπήρξε βιαιοπραγία» - Η απάντηση του Άκη Δείξιμου για τη δικαστική διαμάχη Δόξα & Δεληθανάση

«Το μόνο που ενδιαφέρει τον αδερφό μου είναι...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Την Πέμπτη 2/11 ο Κώστας Δόξας και Μαρία Δεληθανάση βρέθηκαν ξανά στο δικαστήριο για την εκδίκαση της υπόθεσης ξυλοδαρμού της δεύτερης από τον τραγουδιστή (δείτε εδώ την αντίδρασή τους μπροστά στις κάμερες), μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε υποβάλει ο πρώτος. Δίπλα τους βρίσκονταν ο πατέρας της πρώην συζύγου του καλλιτέχνη, αλλά και ο αδερφός του, Άκης Δείξιμος.

Ο τελευταίος παραχώρησε μερικές δηλώσεις στην εκπομπή του OPEN, Πρωινό Σουσού, οι οποίες προβλήθηκαν την Παρασκευή 3/11 στον αέρα, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως τα δεδομένα είναι αισιόδοξα για τον Κώστα Δόξα, που στηρίζει μέχρι τέλους το γεγονός πως δεν χτύπησε ποτέ την σύζυγό του.

Οι δηλώσεις του Άκη Δείξιμου για την υπόθεση ξυλοδαρμού Δόξα - Δεληθανάση

«Η έκβαση της αγωγής που υπέβαλλε ο αδερφός μου εναντίον της πρώην συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση κυλάει όπως θέλουμε. Σήμερα ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία με μάρτυρες εμένα και τον πατέρα της Μαρίας Δεληθανάση. Προσκομίσαμε στο δικαστήριο στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ουδέποτε υπήρξε βιαιοπραγία από την πλευρά του αδερφού μου προς το πρόσωπο της Μαρίας Δεληθανάση. Το μόνο που ενδιαφέρει τον αδερφό μου, Κώστα Δόξα, είναι η 6χρονη κόρη τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ τη δική της απάντηση.

Η ανάρτηση με την οποία ξεκίνησαν όλα

«Δε θα συμβεί την πρώτη μέρα, ούτε μία φορά. Έρχεται ως επικύρωση της εκμηδένισης σου στην τελετουργία της συστηματικής, ψυχικής σου εξόντωσης. Αρχικά είναι λόγια που σε πονούν κ σε αποδυναμώνουν, ή σιωπή, σαδιστική, που σε οδηγεί σε απομόνωση.

Θα σε υποτιμήσει, θα σε απειλήσει, θα σε προδώσει, θα σε εκμεταλλευτεί, θα σε συκοφαντήσει, θα διαστρεβλώσει την αλήθεια, θα σε βγάλει τρελή, θα κάνει τις βασικές σου ανάγκες να μοιάζουν παράλογες απαιτήσεις, θα σε “αδειάσει”.

Μετά θα γυρίσει «μετανιωμένος», θα υποσχεθεί, θα φορέσει τη μάσκα της αυτοβελτίωσης, θα σου δώσει την τροφή που ζητάς να κορέσεις τη συναισθηματική πείνα που σου επέβαλε, θα σε μπερδέψει. Τότε θα δεις μοναδικές οσκαρικές ερμηνείες να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια σου, θα σε πείσει.

Θα τη δεις σωτήρας, ήρωας, θα πιστέψεις ότι η αγάπη σου θα σώσει τον κόσμο. Θα πάθεις «σύνδρομο Στοκχόλμης», θα ενοχοποιήσεις εσένα, θα τον καλύψεις, θα ντρέπεσαι, θα πάθεις κατάθλιψη, θα ζεις στα παρασκήνια της ζωής σου χωρίς συμμετοχή.

Θα βρεθείς σε σκοτεινά μονοπάτια του νου για να αρνηθείς αυτό που ζεις. Η μνήμη έχει εξασθενήσει κ η ανάκληση του αξιοθαύμαστου εαυτού σου απαιτεί ενέργεια που δεν έχεις. Παραιτείσαι κ ζεις σ’αυτό που έχεις καιρό συνηθίσει. Στη μαύρη τρύπα.

Θα στηρίξεις την εικόνα κ τα κοινωνικά πρότυπα για να πιαστείς κ εσύ απ’αυτό που φαίνεται, αλλά δεν είναι. Η αυτοαμφισβήτηση θα γίνει δεύτερη φύση σου, όποια κ αν είσαι, όσα προσόντα κ αν διαθέτεις. Το άγχος κ ο φόβος δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν αυτό που ζεις, ούτε τολμάς να εντάξεις εύκολα τον εαυτό σου στην κατηγορία των «κακοποιημένων γυναικών».

Θα πουν κάποιοι «τι του έκανες;», «γιατί δεν έφευγες», «τώρα το θυμήθηκες, γιατί»;

Γιατί το να μοιράζεσαι την αλήθεια σε λυτρώνει.

Γιατί το πέρασμα από την ατολμία στο θάρρος είναι κατάκτηση σου.

Γιατί η παρρησία μετουσιώνεται σε δύναμη.

Γιατί απαντάς μεμιάς στα αδιάκριτα «γιατί» και στα συμπονετικά «κρίμα».

Γιατί αν αυτός δε σε σεβάστηκε, δεν παύεις να είσαι η πολύτιμη, λατρεμένη και έμπιστη κόρη, μητέρα, φίλη ή συνεργάτης κάποιων άλλων ανθρώπων. Κ η αλήθεια σου μετράει,έχει αξία όπως κ ΕΣΥ.

Γιατί δε θες να είσαι άλλο συνένοχη συγκαλύπτοντας το κακό.

Γιατί συνέβη κ σε μένα όπως κ σε κάποιες από εσάς», έγραφε η Μαρία Δεληθανάση.