«Η κοπέλα αυτή από τη μέρα που έπαθε καρκίνο...» - Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του Πρωινού

Με αφορμή το θάνατο της Κάτιας Νικολαΐδου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Η κοπέλα αυτή από τη μέρα που έπαθε καρκίνο...» - Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του Πρωινού

Όπως όλες οι εκπομπές έτσι και το Πρωινό, μίλησε για τον θάνατο της Κάτιας Νικολαΐδου. Μάλιστα, στον αέρα του ΑΝΤ1 βγήκε και ο αδερφός της ηθοποιού μιλώντας για την απώλεια της, όπως επίσης και ο Τάσος Χαλκιάς που ξέσπασε σε κλάματα.

Ο Γιώργος Λιάγκας λοιπόν, με αφορμή την απώλεια της, ξέσπασε στο πλατό της εκπομπής, μιλώντας τόσο για τον ηλικιακό ρατσισμό, όσο και της αρρώστιας. Όπως ανέφερε η ηθοποιός δεν είχε προτάσεις αντίστοιχες της αξίας της και του ταλέντου της από την ημέρα που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα

«Η Κάτια Νικολαΐδου κάποια στιγμή έκανε και μαγειρική εκπομπή. Επειδή είναι πολύ ωραίο να βγαίνουμε όλοι και να κάνουμε εύκολα και προφανή ευχολόγια στην τηλεόραση που θα μας κάνουν συμπαθείς για να ανεβάσουμε followers στο twitter και στο Instagram. Η εύκολη λύση. Το ψέμα αυτό το βλέπετε από το σύνολο των εκπομπών στην ελληνική τηλεόραση δυστυχώς.

Εδώ εμείς έχουμε μία διαφορετική προσέγγιση κι εγώ έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης που τόσα χρόνια τον μοιράζομαι μαζί σας. Ζούμε σε μία κοινωνία απολύτως ρατσιστική που δυστυχώς κανένα metoo και καμία πολιτική ορθότητα τον πραγματικό ρατσισμό δεν αναδεικνύει. Αναδεικνύουμε τον ρατσισμό και κάποιες κακά κομμάτια της κοινωνίας μας, μόνο όταν αυτά είναι εμπορικά ή θεωρούμε ότι θα κάνουν καλό σε εμάς.

Κανείς δε μιλάει για τον ηλικιακό ρατσισμό, κανείς δε μιλάει για τον ρατσισμό αποκλεισμού ανθρώπων που η κοινωνία τους θεωρεί αρρώστους. Άρα ανίκανους να παίξουν και να πρωταγωνιστήσουν. Εγώ σήμερα διατυπώνω ένα ερώτημα για να δούμε σε τι κοινωνία ζοπύμε. Η κοπέλα αυτή από τη μέρα που έπαθε καρκίνο και πάλεψε γενναία 20 χρόνια, της έγιναν οι αντίστοιχες προτάσεις από τηλεόραση και θέατρο του ταλέντου της; Και απευθύνομαι σε όλους όσοι ανήκουν στον χώρο αυτό. Και της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Προφανώς είχε προτάσεις, αλλά αυτές οι προτάσεις αντιστοιχούσαν στην αξία και στο ταλέντο της; Η κάποιοι είπαν "έλα μωρέ έπαθε καρκίνο, δεν μπορεί να παίξει". Δεν το λέω τυχαία, ποτέ δεν λέω κάτι τυχαία. Κρατήστε το. Γιατί μιλάμε για τα εύκολα, αυτά που μας κάνουν συμπαθείς για τα δύσκολα δεν μιλάει κανείς» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Λιάγκας.