«Θα έπρεπε να κατεβάσουν τα μικρόφωνα και να...» - "Καταπέλτης" ο Πέτρος Κουσουλός για τον Αλέξη Κούγια με αφρομή το περιστατικό με δημοσιογράφο

«Μιλάω στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Θα έπρεπε να κατεβάσουν τα μικρόφωνα και να...» -

Την απάντησή του για το ξέσπασμα του Αλέξη Κούγια κατά της εκπομπής αλλά και του ρεπορτερ της Τατιάνας Στεφανίδου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου (δείτε εδώ τι έγινε), έδωσε ο Πέτρος Κουσουλός, το πρωί της Πέμπτης 16/11, στην εκπομπή Το Πρωινό και στον Γιώργο Λιάγκα.

Υπεθυμίζουμε ότι ο Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει στην υπόθεση της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου ενώ από την άλλη πλευρά ο Πέτρος Κουσουλός έχει ταχθεί κάτα αυτής, με αποτέλεσμα στη σύλληψή του πριν απο λίγες ημέρες.

Η σκληρή απάντηση του Πέτρου Κουσουλού στον Αλέξη Κούγια

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, δεν εκπλήσσομαι. Όπως έγραψα στο twitter, δεν φταίει ο κύριος Κούγιας, φταίμε οι δημοσιογράφοι που του δίνουμε λόγο... Όταν ένας άνθρωπος αποπειράται να χτυπήσει δημοσιογράφο, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Νίκος Νικολετάκης, άνθρωπος που βρίζει δημοσιογράφους κάθε τρεις και λίγο, άνθρωπος ο οποίος στον τηλεοπτικό αέρα αποκαλεί γελοίο έναν δημοσιογράφο, που υποκινεί επιθέσεις συγγενών της κατηγορουμένης σε βάρος δημοσιογράφων, οι δημοσιογράφοι κάποια στιγμή δεν πρέπει να αντιδράσουμε; Εμείς δεν πρέπει να προασπίσουμε τον εαυτό μας; Και μιλάω στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης» ανέφερε ο δημοσιογράφος.

«Οι υπόλοιποι συνάδελφοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την επίθεση που δέχτηκε ο ρεπόρτερ της Τατιάνας Στεφανίδου θα έπρεπε να κατεβάσουν τα μικρόφωνα και να μην του πάρουν δήλωση. Ας τις κάνει γραπτές τις ανακοινώσεις» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Όλα όσα αποκάλυψε για την υπόθεση

Το πρωί της Δευτέρας 13/11, ο Πέτρος Κουσουλός βρέθηκε στο πλατό του Πρωινού δίπλα στον Γιώργο Λιάγκα και μίλησε για την περιπέτεια που βίωσε αλλά και για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγου και τις πιέσεις που έχει δεχτεί. Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε μάλιστα και στη σχέση που έχει με τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Τους ενδιαφέρει ότι εγώ τους χάλασα τ η σούπα και το "αφήγημα". Αν ήθελα να λάμψει η αλήθεια όπως λένε, θα έπρεπε να με ευχαριστούν κάθε μέρα για αυτά που έχω κάνει για να βγει η αλήθεια. Η ΕΣΗΕΑ έχει βγάλει μια απόφαση ότι η συνεισφορά μου αυτή στην υπόθεση έχει ανοίξει τα μάτια των αρχών. Μου έκαναν μηνύσεις μετά από αυτό» είπε ο Πέτρος Κουσουλός.

«Με τον Μάνο δασκαλάκη έχω επικοιωνία. Ποτέ δεν μου είπε να μην κάνω τη δουλειά μου. Δεν με έχει ενοχλήσει. Με το που ασκήθηκε δίωξη ήρθε στο γραφεί και μου έδωσε την πρώτη συνέντευξη. Θέλει να λάμψει η αλήθεια. Δεν θα χρεώσουν το αφήγημα όταν καταδιακαστεί δεν θα φταίει η ίδα αλλά όλοι οι άλλοι...» ανέφερε μεταξύ αλλων ο δημοσιογράφος.