«Οι αιματολογικές εξετάσεις μου δεν ήταν καλές...», «Ήταν νευρολογικό αυτοάνοσο» - Η εξομολόγηση της Ράνιας Τζίμα για το πρόβλημα υγείας της

Η καθημερινότητα με την κόρη και τον σύζυγό της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Οι αιματολογικές εξετάσεις μου δεν ήταν καλές...», «Ήταν νευρολογικό αυτοάνοσο» - Η εξομολόγηση της Ράνιας Τζίμα για το πρόβλημα υγείας της

Η Ράνια Τζίμα βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του MEGA, Όλα για τη ζωή μας, και προχώρησε σε μία σπάνια εξομολόγηση για την προσωπική της ζωή και την υγεία της. Η ίδια έχει εξομολογηθεί αρκετές φορές πως καπνίζει, παρόλο που γνωρίζει πως βλάπτει τον εαυτό της. Αυτό την οδήγησε στο να πραγματοποιήσει ορισμένες εξετάσεις, για να σιγουρευτεί για την κατάστασή της. Λίγο καιρό αργότερα έπαθε αυτοάνοσο.

H σπάνια εξομολόγηση της Ράνιας Τζίμα για το τσιγάρο και το αυτοάνοσο που έπαθε

«Το τσιγάρο δεν βοηθάει, η νικοτίνη είναι παράγοντας διεγερτικός, όποτε για εμένα κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει το τσιγάρο. Εκείνη η στιγμή ήταν μία στιγμή άγχους και υπάρχουν δεκάδες τέτοιες στην καθημερινότητα. Έχω καταλάβει ότι πια έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια σε τόσα μεγάλα επίπεδα άγχους που δεν καταλαβαίνουμε πόσο στρεσάρουμε τον εαυτό μας. Αυτό βλάπτει τον οργανισμό μας», είπε αρχικά και έπειτα δήλωσε για τη στιγμή που πιάστηκε στον αέρα να καπνίζει:

«Δεν ξέρω τι πρέπει να πρωτοπούμε για εκείνη την στιγμή. Τα φιλιά μας στον σκηνοθέτη μας, τον Νεκτάριο, που τα έχει κάνει όλα. Με έχει δείξει να πίνω νερό και να καπνίζω, αλλά οι δημοσιογράφοι τα κάνουν κι αυτοί όλα» (δείτε εδώ το βίντεο).

Σε άλλο σημείο, δήλωσε για τις εξετάσεις που έκανε πρόσφατα: «Δύο με τρεις μήνες έχω κάνει ό,τι εξετάσεις υπάρχουν, γιατί οι πρώτες αιματολογικές εξετάσεις μου δεν ήταν καλές. Καταλήξαμε ότι είναι "burn out" (υπερκόπωση) από την πολλή δουλειά. Εμένα όμως αν με ρωτήσεις "δούλεψες πολύ;" θα σου πω ότι δούλεψα όπως δουλεύω πάντα. Ξύπνησα ένα πρωί κι ήμουν άσπρη, όχι χλωμή άσπρη. Κι έτσι είπα πριν πάω στο γραφείο να πάω να κάνω εξετάσεις να δω τι γίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Και με αφορμή την πίεση, την κούραση και το στρες, εξήγησε πως έπαθε αυτοάνοσο και έχασε την ακοή της από το ένα αυτί: «Το έπαθα πριν κλείσει το MEGA, όταν “κράσαρε” η Κύπρος. Εγώ έκανα τότε για το παλιό MEGA υπουργείο Ανάπτυξης που ήταν ένα από τα βασικά υπουργεία που διαχειριζόταν και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου στο κομμάτι της οικονομίας κι ο αντίκτυπος ήταν πολύ σημαντικός. Δουλεύουμε, δουλεύουμε και ξυπνάω ένα πρωί και δεν ακούω τίποτα από το ένα αυτί, το δεξί. Ήταν νευρολογικό αυτοάνοσο αυτό που έπαθα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι από τότε μέχρι σήμερα που έπαθα αυτό εγώ μάλλον δεν άλλαξα τίποτα στον τρόπο που διαχειρίζομαι τα πράγματα».

Η εξομολόγηση για την κόρη της

«Ο ρόλος της μητέρας είναι για εμένα "Ο Ρόλος". Δεν χρειάζεται να βιώνει κάθε γυναίκα έτσι. Για εμένα όμως, είναι. Η Ελένη είναι τα πάντα. Έχει αλλάξει ο χρόνος που την βλέπω. Μπαίνω αργά στο σπίτι, αλλά τώρα έχει προσαρμοστεί και εκείνη, κοιμάται πιο αργά. Δεν της αρέσει ο ύπνος. Παρασκευή που δεν έχω δελτίο και Σαββατοκύριακο περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει τέλεια μητέρα. Οι τύψεις είναι waste of time. Οι μητέρες μας έκαναν κάποια λάθη, και εμείς θα κάνουμε κάποια άλλα. Λέω στον εαυτό μου πως μπορεί να μην είναι εκεί για να την παίρνω κάθε μέρα από το σχολείο αλλά της δείχνω πως προσπαθώ για κάτι που αγαπώ πολύ. Και βλέπει μία οικογένεια όπου δύο άνθρωποι προσπαθούν για εκείνη. Νομίζω πως αυτές είναι χρήσιμες “αποσκευές" για το μέλλον της» (δείτε εδώ την τρυφερή ανάρτηση για τα γενέθλιά της).

«Ο Γαβριήλ παίρνει μαζί του της Ελένη όταν πάει για γυμναστική. Αυτό που της είχα πει της Ελένης δεν ήταν αυτό που ακούγαμε κάποτε ότι ‘"πρέπει να δουλεύω γιατί εσύ θέλεις 7 παιχνίδια"’, το έβαλα στην άκρη το οικονομικό. Εγώ της είπα καθαρά της Ελένης ότι εγώ κάνω αυτή τη δουλειά γιατί την αγαπάω πάρα πολύ και προέκυψαν τέτοια ερωτήματα, τύπου ‘"άρα και εγώ θα αγαπάω κάποτε κάτι πάρα πολύ;’" και της λέω "’στο εύχομαι’". Επίσης νομίζω ότι δεν είναι κακό να πεις στο παιδί σου ότι κάνουμε κάτι γιατί αρέσει σε μας. Αυτό αύριο-μεθαύριο θα φτιάξει μία γυναίκα που θα κάνει πράγματα γιατί της αρέσουν και δεν θα ψάχνει δικαιολογίες», πρόσθεσε.