«Λίγα τα λόγια σου και χαμηλά το κεφάλι» - Ξέσπασε η Ναταλία Γερμανού κατά του Σπύρου Μαρτίκα μετά τις φωνές στην Πολυκάρπου

Πήρε το μέρος της δημοσιογράφου που γνωρίζει τόσα χρόνια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Λίγα τα λόγια σου και χαμηλά το κεφάλι» - Ξέσπασε η Ναταλία Γερμανού κατά του Σπύρου Μαρτίκα μετά τις φωνές στην Πολυκάρπου

Πριν από λίγες ημέρες, ο Σπύρος Μαρτίκας βγήκε σε ζωντανή σύνδεση στον αέρα του ALPHΑ και στην εκπομπή Super Κατερίνα και τα έβαλε με την Έλενα Πολυκάρπου, διότι παρουσίασε ως θέμα τα tweets που αναφέρουν πως η ληστεία στο φαρμακείο του ήταν στημένη (δείτε εδώ το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας). Την κατακεραύνωσε, χαρακτηρίζοντάς την κατίνα, με την ίδια να μην μπορεί να συγκρατηθεί και να του απαντά αναλόγως (δείτε εδώ το απόσπασμα).

Το περιστατικό αυτό σχολιάστηκε την Κυριακή 19/11 στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται, με τη Ναταλία Γερμανού να παίρνει τον λόγο για να υπερασπιστεί την δημοσιογράφο, διότι την γνωρίζει πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί μαζί της.

Τα αιχμηρά σχόλια της Ναταλίας Γερμανού προς τον Σπύρο Μαρτίκα μετά το ξέσπασμα κατά της Πολυκάρπου

«Το κατίνα είναι όνομα, δεν είναι βρισιά. Είναι υποκοριστικό του ονόματος Κατερίνα, όπως το Καίτη και το Κάτια. Να πω στον αγαπητό κύριο Μαρτίκα, τον οποίο δεν γνωρίζω, δεν το έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός φαρμακοποιός, μπορεί να έπεσε όντως θύμα ληστείας και λυπούμαστε για αυτό, αλλά τα χιλιόμετρα που έχει γράψει η Έλενα στο ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια, που όλοι υποκλινόμαστε... Είναι από τις καλύτερες δημοσιογράφους και από τις καλύτερες ρεπόρτερ, οπότε λίγα τα λόγια σου και χαμηλά το κεφάλι. Λίγος σεβασμός στην Έλενα, την οποία όλοι οι συνάδελφοί της την εκτιμούμε πάρα πολύ», είπε χαρακτηριστικά.

Τα προβλήματα με τα παιδιά της δημοσιογράφου μετά το κράξιμο του φαρμακοποιού

Μετά από αυτό ο ίδιος επέλεξε να μη μιλήσει σε άλλη εκπομπή, πέρα από το Γειά σου στο ΣΚΑΙ, όπου βρέθηκε το Σαββάτο 18/11. Ενώ όμως η Μαρία Μπακοδήμου περίμενε πως εκείνος "θα το μάζευε" και θα προσπαθούσε να απολογηθεί ή να ηρεμήσει τα πνεύματα, η κατάσταση πήρε άλλη τροπή.

«Η συμπεριφορά μου ήταν ανάλογη με αυτό που άκουσα. Δεν θέλω να το μαζέψω. Είναι η έμφαση που έδωσε στο να υποτιμήσει το γεγονός. Ένας δημοσιογράφος οφείλει να αναδεικνύει την αλήθεια και να παίρνει πληροφορίες από έγκυρες πηγές. Όταν επικεντρώνεις το ενδιαφέρον σου εκεί, αφήνεις υπονοούμενα και θες να παρακινήσεις την κοινή γνώμη, προβάλεις αυτό σαν θέμα και όχι στις ληστείες στα φαρμακεία... Είναι πολύ σημαντικό να μην μπορείς να πεις αλήθεια και να προσπαθείς να θίξεις έναν άνθρωπο. Αυτό σε καθιστά νούμερο ένα κατίνα!», είπε αρχικά, με την παρουσιάστρια να του επισημαίνει:

«Είναι σεξιστικό! Θα μπορούσες να πεις "δεν είσαι αξιόπιστη"», αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε και εκείνος συνέχισε: «Ας ψάξει να διαβάσει τις αλήθειες του twitter για εκείνη από τη στιγμή που θέλει να αναπαράξει ψέματα. Το έκανε με πρόθεση να με θίξει και να υποτιμήσει το γεγονός. Αν μου είχαν μαχαιρώσει την κοπέλα και είχε πάρει άλλη τροπή το θέμα της ληστείας, που νιώθω άσχημα γι' αυτό που προέκυψε και είχα τεράστια αγωνία...».

Τότε στο πλατό αναφέρθηκε: «Η Έλενα αντιμετώπισε προβλήματα με τα παιδιά της στο σχολείο», με την Μαρία Μπακοδήμου να σταματάει το συγκεκριμένο ζήτημα, επικεντρώνοντας την εκπομπή μόνο στα λεγόμενα του πρώην Survivor.

«Έχει αποδείξει πως με ψέματα δημιουργεί εντυπώσεις, για να κάνει νούμερα. Είναι νούμερο ένα κατίνα με μηδενική αξιοπρέπεια δεν συναισθάνθηκε την αγωνία μου και της κοπέλας που έκανε 2 μέρες να συνέλθει. Δεν σεβάστηκε», πρόσθεσε και όταν ρωτήθηκε εάν ήρθαν σε επικοινωνία μετά το περιστατικό, ανέφερε:

«Τι να μιλήσουμε; Τι να πω; Είναι ένα status, μία στάση ζωής. Το ξέσπασμά μου είναι απόλυτα δικαιολογημένο, γιατί και στο παρελθόν έχει ταλαιπωρήσει την αδερφή μου με ψέματα, έχουν έρθει σε αντιπαράθεση στο παρελθόν όταν ήμουν στο Survivor. Είναι επαγγελματίας κατίνα».

«Δεν με αντιπροσωπεύει η συζήτηση αυτή και ο χαρακτηρισμός, ακούω τα επιχειρήματα... αλλά ας κλείσουμε το θέμα εδώ», είπε τότε η παρουσιάστρια χωρίς να θέλει να δώσει συνέχεια.